ajgor Posted April 30, 2015 Posted April 30, 2015 Ovo više spada u kulinarsku arheologiju, ali me podseti sličica, to jest razglednica na jednom drugom forumu. Postoji li još kafana "Diznilend", negde iza Ralje, davnih sedamdesetih je bila nadaleko čuveno obžderavalište Beograđana? Mislim da su imali i sobe za vannastavne aktivnosti iza restorana.
namenski Posted April 30, 2015 Posted April 30, 2015 nevezano, jonuz u novom pazaru ima divne ćevape, teško da ima jačih u srbiji Nema.
pacey defender Posted May 2, 2015 Posted May 2, 2015 (edited) Dobro se jede na Dunavu u rejonu Đerdapa. Zlatna ribica u Golupcu. Vlasnik šaban u trenerci i majici stalno nešto kenja zaposlenima. Ovi ništa ne stižu jer ih je jednostavno premalo pa sve traje jako dugo. Nisu oni krivi. Dobili su veći bakšiš - treba istrpeti šabana, a i rade na praznik rada. Spremili su smuđa na žaru dosta dobro ali bi, ako gazda šaban ovo čita, mogli da ubace malo blitve u "blitvu i krompir koja se služi uz ribu". Naručili smo i kilo svinjskih rebara (nas dvojica). Konobar nas pogledao u fazonu, ma nema šanse da vas dvojica to savladate. I stvarno nismo, ali zato što su nam doneli samu krtinu. Vrlo ukusno spremljeno - nije bilo suvo kako zna da bude na nekim drugim mestima. Šest piva, sok, jedna salata i glavna jela, okruglo 3.000 dinara. Lepenska ribica u Donjem Milanovcu. Konobar i kolege vrlo profesionalno rade posao. VLaška mućkalica je dosta dobro jelo. Jednostavno deluje - dimljeno svinjsko meso (nisam siguran da li su komadi buta ili vrata) sa crnim lukom i paprikom - ali bogovski spremljeno. Ćevapi od 350gr takođe dobri. Sve to sa porcijom kačamaka, tri salate, tri piva i sokom - 2.500 dinara. Edited May 2, 2015 by pacey defender
assück Posted May 5, 2015 Posted May 5, 2015 hvala svima na preporuci usrali smo se od jagnjetine koja se topi, ne znam da opisujem te to necu ni raditi. brutalno :zval:
clandestino Posted May 6, 2015 Posted May 6, 2015 Sledece nedelje bi trebalo da odem na jedan dan u Kg. Do sada sam bio samo u Avali i uspomene su lepe. Znam da ima dosta starijih postova sa predlozima, ali da li je neko bio u skorije vreme (poslednjih par meseci) i da ima nesto sto ga je dojmilo. Mi bismo domacu kuhinju, dakle supe, domaca jela, rostilj, pozeljno i pecenje.
ZokiAsov Posted May 6, 2015 Posted May 6, 2015 na putu nova varoš - sjenica, kod skretanja ka uvcu, ima kafana, zaboravih joj ime, pored je strugara. imaju uvek svežu pastrmku, prsti da se ližu nevezano, jonuz u novom pazaru ima divne ćevape, teško da ima jačih u srbiji Nisam probao guzva neka ispala, ali hvala za preporuku u svakom slucaju.
clandestino Posted May 14, 2015 Posted May 14, 2015 Bio u Kg, nisam birao nego nas domacini odveli u Lovacki sastanak na vrhu Karadjordjeve ulice, prosek proseka, klasican rostilj, urnebes preslan, jedina (kao) atrakcija hleb malo prepecen na plotni pa poprskan uljem, belim lukom, ljutom paprikom, mali flashback u vreme kad smo bili mali. Kafana izgleda ozbiljno, basta prijatna iako pokrivena OSB plocama, unutra prava srpska mehana, visoki plafoni, stara drvenarija, lepi prozori, prostrano, wc smrdljiv sa velikom pukotinom na ulaznim vratima u visini glave.
Moća Posted May 14, 2015 Posted May 14, 2015 Bolje da vas vodili u Lovac ili nešto slično ali ti si rekao da želiš domaću a ne lovačku kuhinju pa nisam hteo da preporučujem.
Lezilebovich Posted May 14, 2015 Posted May 14, 2015 Bio u Kg, nisam birao nego nas domacini odveli u Lovacki sastanak na vrhu Karadjordjeve ulice, prosek proseka, klasican rostilj, urnebes preslan, jedina (kao) atrakcija hleb malo prepecen na plotni pa poprskan uljem, belim lukom, ljutom paprikom, mali flashback u vreme kad smo bili mali. Kafana izgleda ozbiljno, basta prijatna iako pokrivena OSB plocama, unutra prava srpska mehana, visoki plafoni, stara drvenarija, lepi prozori, prostrano, wc smrdljiv sa velikom pukotinom na ulaznim vratima u visini glave. To je poznatije kao Paligorić ?
clandestino Posted May 15, 2015 Posted May 15, 2015 (edited) Da, da, to. Ma u pravu je Moća, oni su prvo hteli u neki Mustang, a ja pitao da li ima lepu baštu (30 stepeni) i da li ima domaću klopu i oni kao dobri domaćini odlučiše da nas vode kod tog Paligorića, iako ni sami nisu bili tamo u skorije vreme, shvatili su da hoću neku kafanu sa šmekom starog Kragujevca. Kao mi kad vodimo u Skadarliju. Da ne bude nesporazuma, to uopšte nije loša kafana, ali nije onaj bingo kao prošli put kada smo u Avali dobili ogromne polovine porcija za smešne pare. Edited May 15, 2015 by clandestino
Frank Pembleton Posted May 16, 2015 Posted May 16, 2015 Da, da, to. Ma u pravu je Moća, oni su prvo hteli u neki Mustang, a ja pitao da li ima lepu baštu (30 stepeni) i da li ima domaću klopu i oni kao dobri domaćini odlučiše da nas vode kod tog Paligorića, iako ni sami nisu bili tamo u skorije vreme, shvatili su da hoću neku kafanu sa šmekom starog Kragujevca. Kao mi kad vodimo u Skadarliju. Da ne bude nesporazuma, to uopšte nije loša kafana, ali nije onaj bingo kao prošli put kada smo u Avali dobili ogromne polovine porcija za smešne pare. Avala na "starom putu" za BG? To je bio bingo za sve sluzbene puteve u tom kraju.Jedino sto ja vise nemam stomak za to toooliko prejedavanje, a treba se voziti do BG posle...
Moća Posted May 16, 2015 Posted May 16, 2015 Ja kad sam bio tamo prvi put ubedjivali me da uzmem pola porcije a ja ih gledam aj nemojte da me zajebavate. Medjutim rekoh ajde uzecu pola pa cu da narucim jos pola kasnije. Kad su mi doneli kuku majko...
zoki Posted June 2, 2015 Posted June 2, 2015 ko prodje u radijusu od 50km a ne svrati na najbolju jagnjetinu najbolja predjela (belo sirenje, pravi paradajz, pohovani melidzano i tikvica, pindjur itd) najbolji rostilj (jagneski kotleti / lambchops) - vise da se ne oglasava ovde. Možda je glupo pitanje, a jel može u evrima da se plaća?!
Recommended Posts