Jump to content
IGNORED

Restorani u Srbiji koje treba posetiti

Corkscrew

Recommended Posts

Posted

Za pare koje klopas u Bg-u mozes da naspes gorivo odes dole jedes i jos ti ostane.
Ja u Pirotu ne obilazim kafane jer rodbina ne da, nego nas vodaju ko mecke od jednih do drugih na klopu.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Posted
9 minutes ago, Moća said:

Za pare koje klopas u Bg-u mozes da naspes gorivo odes dole jedes i jos ti ostane.

Ladno, a da ne pričamo o razlici u kvalitetu.

Tamo recimo gurmanska pljeskavica (o kakvoj mi ovde samo možemo da sanjamo) košta 200 dindži (u kafani Bela rada). A da ne govorimo o ostalom, nama je predjelo u Konaku bila trljanica i peglana kobasica.

Za sledeći put mi ostaje kuvana hrana tamo.

• 3 weeks later...
Posted

Moze neka prepruka za neki dobar restoran u okolini Loznice, Trsica i taj kraj. Bio sam u Suncanoj reci.

• 4 weeks later...
Posted
On 6.5.2019. at 22:57, Anonymous said:

Njihov burek je sa sirom, a ne sa mesom, terminološki netačno, ali nema veze.

Uz malo kasnjenje, nisam otvarao ovu temu par meseci, sta je terminoloski netacno?

Posted

Gde klopati u Nisu mrzi me da prelistavam topik :blush:

Posted
On 18.6.2019. at 0:35, Dali_man said:

Uz malo kasnjenje, nisam otvarao ovu temu par meseci, sta je terminoloski netacno?

Burek je sa mesom! Pita sa sirom je sirnica!!

Posted
Gde klopati u Nisu mrzi me da prelistavam topik :blush:
Od Mraka, preko Rajka do "sve je jedno, rostilj je svuda odlican".

A ako pitas lokalce, onda je kontra pitanje, sta hoces da jedes, jer nije isto da li jedes crevca, rostilj ili nesto trece. Za sve postoje " prava mesta"!
Posted
On 19.6.2019. at 5:39, dragance said:

Burek je sa mesom! Pita sa sirom je sirnica!!

Ajd da resimo ovo jednom za svagda...

Burek je u Turskoj ono sto je kod nas pita. Sve varijacije na temu koje u osnovi imaju testo punjeno raznim nadevima je u Turskoj burek, odnosno kod nas pita. Svako podrucje/drzava gde su Turci Osmanlije vladali imaju neku svoju pitu, odnosno burek. Znaci, dosao Turcin pekar, proizveo svoju verziju pite, nazvao je, jelte, burek, raja se primila, to se sirilo i ostalo do dana danasnjeg. Za ostale ne znam, ali za burek koji se u Srbiji konzumira, se tacno zna ko ga je, kad i gde prvi proizveo. Izversni Mehmet Oglu iz Istanbula koji je jos 1498 godine u Nisu proizveo specijalnu vrstu pite u dve varijante: sa sirom i mesom (pominje se i treca varijanta, prazan) i nazvao ih je, pogadjate - burek. Ta receptura se odrzala do dana danasnjeg. 

On 19.6.2019. at 6:41, Milosh76 said:

Od Mraka, preko Rajka do "sve je jedno, rostilj je svuda odlican".

A ako pitas lokalce, onda je kontra pitanje, sta hoces da jedes, jer nije isto da li jedes crevca, rostilj ili nesto trece. Za sve postoje " prava mesta"!

Tako je. U osnovi se kafane u Nisu klasifikuju po svojim specijalitetima, ambijentu i muzici. Moja preporuka u letnjim mesecima je kafana Zvrk, u samom centru grada preko puta Vozdove skole. Imaju najlepsu letnju bastu. Kada nadjem malo vremena, napravicu malu retrospektivu niskih kafana.

Posted
1 minute ago, Host said:

Sve tacno, samo nije bilo u Nisu nego u Uzicu.

Otkud sad to?

Posted

Bio sam u Nišu u onoj maloj burekdžinic preko puta gimnazije. Opet sam je skoro promašio. Ali vredelo je. Stvarno je dobar sa sirom burek bio. Ne znam zašto nisam sa zeljem probao :isuse:

Posted

kako se klasifikuje pizza burek :happy: najbolji izum u ovom milenijumu :D

Posted

to je pica pita, burek je samo sa mesom.

Posted
4 hours ago, precog said:

to je pica pita, burek je samo sa mesom.

a jel burek s kolenicom burek, ili pita?