Desmond Bojčinski Posted November 28, 2024 Posted November 28, 2024 23 hours ago, Sestre Bronte said: osim defence i healthcare, tu se predviđa relativno stabilan rast :gugla poslove na nemačkoj vma: 3
bags Posted November 28, 2024 Posted November 28, 2024 Od jutros i austrijski KTM sa 3700 radnika u ogromnim problemima.
brusli Posted November 28, 2024 Posted November 28, 2024 Kako ovamo otpustaju radnike, a treba im 300.000 godisnje ??? Ah da, otpustaju dobro placene pozicije, a otvaraju ove za minimalac, i onda statistika pokaze nezaposlenost 3 %, i liberali svrsavaju od srece. 1
Desmond Bojčinski Posted November 28, 2024 Posted November 28, 2024 -1 To što npr VW šlajfa pa radnike sa trake otpuštaju ne znači da nisu u manjku sa medicinskim osobljem ili radnicima tehničkih fakulteta svih vrsta.
zorglub Posted November 28, 2024 Posted November 28, 2024 (edited) 2 hours ago, bags said: Od jutros i austrijski KTM sa 3700 radnika u ogromnim problemima. Pomalo pratim moto-scenu, ovo je baš čudno, pošto je opšti utisak da KTM-u lepo ide prodaja - opet, možda grešim jer ne jurim brojeve. Otkud baš od jutros? Šta je sa indijskom fabrikom, jel' kažu? Edip: Scratch that, sad čitam da su u ko-operaciji sa Bajaj-om, a bio sam ubeđen da je baš njihov pogon tamo. PS: I Husqvarna je pod KTM-om, šta će s njima biti? Edited November 28, 2024 by zorglub 1
bags Posted November 28, 2024 Posted November 28, 2024 51 minutes ago, Desmond Bojčinski said: To što npr VW šlajfa pa radnike sa trake otpuštaju ne znači da nisu u manjku sa medicinskim osobljem ili radnicima tehničkih fakulteta koji hoce da rade za kikiriki svih vrsta. 5
Tribun_Populi Posted November 28, 2024 Posted November 28, 2024 21 minutes ago, zorglub said: Pomalo pratim moto-scenu, ovo je baš čudno, pošto je opšti utisak da KTM-u lepo ide prodaja - opet, možda grešim jer ne jurim brojeve. Otkud baš od jutros? Šta je sa indijskom fabrikom, jel' kažu? Edip: Scratch that, sad čitam da su u ko-operaciji sa Bajaj-om, a bio sam ubeđen da je baš njihov pogon tamo. PS: I Husqvarna je pod KTM-om, šta će s njima biti? Radiće ga Indusi za male pare, šta će. Ja vozim Voge, fabrika Loncin u Kini koja ga pravi (lansirala kao svoju marku 2019. za Evropu) 20 godina pravi BMW F i C serije, ali po istom principu po kome je radila pokojna SFRJ industrija (možete da prodajete Levi's i Coca Colu, ali da se prave u Varaždinu i Beogradu/Skoplju u domaćim fabrikama). E sad, na taj opšti pad industrijske proizvodnje zbog pada tražnje dodajte i Trampovu ekonomsku politiku i buduće carine na evropsku robu od 20% i kinesku od 100%. Perfect storm.
bags Posted November 28, 2024 Posted November 28, 2024 Ja evo zadnjih 6 meseci u Austriji svakodnevno citam istu vest sa drugim imenom firme. Cim jedna veca firma dodje u probleme citava lanac pada. Danas pored KTM jos i Schaeffler-Werkes(450 radnika) i Siemens (180 radnika). Ne znam samo kako upakuju te tzv. postupke saniranja da se nezaposlenost ne povecava rapidno. 1 1
smooth.Op Posted November 28, 2024 Posted November 28, 2024 1 hour ago, zorglub said: Pomalo pratim moto-scenu, ovo je baš čudno, pošto je opšti utisak da KTM-u lepo ide prodaja - opet, možda grešim jer ne jurim brojeve. Otkud baš od jutros? Šta je sa indijskom fabrikom, jel' kažu? Edip: Scratch that, sad čitam da su u ko-operaciji sa Bajaj-om, a bio sam ubeđen da je baš njihov pogon tamo. PS: I Husqvarna je pod KTM-om, šta će s njima biti? Ovo je sastav cele grupe. Kroz motosport su dosta ulagali i promovisali sve brendove (Husqvarna, GASGAS i MV Augusta). Od naredne sezone će biti samo KTM. 1
brusli Posted November 28, 2024 Posted November 28, 2024 Evo ovde ima detaljno: https://n1info.rs/biznis/koje-sve-nemacke-kompanije-otpustaju-radnike/ Samo mi nije jasno zasto im onda treba 300.000 godisnje, osim za fizikaliju, i neke visokostrucne poslove. 1
mackenzie Posted November 28, 2024 Posted November 28, 2024 1 hour ago, brusli said: Samo mi nije jasno zasto im onda treba 300.000 godisnje. Njemačka izumire i polako treba popunjavati stanovništvo koje nestaje.
Engineer Posted November 29, 2024 Posted November 29, 2024 Nije kriza nego ljudi nisu domišljati Amid Europe’s energy crisis, this Dutch tulip farmer is swapping gas for heat from Bitcoin mining 1 1
đorđe geprat Posted November 30, 2024 Posted November 30, 2024 ima li negde na forumu o izborima u rumuniji?
Shan Jan Posted November 30, 2024 Posted November 30, 2024 47 minutes ago, đorđe geprat said: ima li negde na forumu o izborima u rumuniji? @vememah
Recommended Posts