Desmond Bojčinski Posted Thursday at 09:48 Posted Thursday at 09:48 23 hours ago, Sestre Bronte said: osim defence i healthcare, tu se predviđa relativno stabilan rast :gugla poslove na nemačkoj vma: 3
bags Posted Thursday at 10:03 Posted Thursday at 10:03 Od jutros i austrijski KTM sa 3700 radnika u ogromnim problemima.
brusli Posted Thursday at 10:56 Posted Thursday at 10:56 Kako ovamo otpustaju radnike, a treba im 300.000 godisnje ??? Ah da, otpustaju dobro placene pozicije, a otvaraju ove za minimalac, i onda statistika pokaze nezaposlenost 3 %, i liberali svrsavaju od srece. 1
Desmond Bojčinski Posted Thursday at 11:28 Posted Thursday at 11:28 -1 To što npr VW šlajfa pa radnike sa trake otpuštaju ne znači da nisu u manjku sa medicinskim osobljem ili radnicima tehničkih fakulteta svih vrsta.
zorglub Posted Thursday at 12:15 Posted Thursday at 12:15 (edited) 2 hours ago, bags said: Od jutros i austrijski KTM sa 3700 radnika u ogromnim problemima. Pomalo pratim moto-scenu, ovo je baš čudno, pošto je opšti utisak da KTM-u lepo ide prodaja - opet, možda grešim jer ne jurim brojeve. Otkud baš od jutros? Šta je sa indijskom fabrikom, jel' kažu? Edip: Scratch that, sad čitam da su u ko-operaciji sa Bajaj-om, a bio sam ubeđen da je baš njihov pogon tamo. PS: I Husqvarna je pod KTM-om, šta će s njima biti? Edited Thursday at 12:20 by zorglub 1
bags Posted Thursday at 12:20 Posted Thursday at 12:20 51 minutes ago, Desmond Bojčinski said: To što npr VW šlajfa pa radnike sa trake otpuštaju ne znači da nisu u manjku sa medicinskim osobljem ili radnicima tehničkih fakulteta koji hoce da rade za kikiriki svih vrsta. 4
Tribun_Populi Posted Thursday at 12:41 Posted Thursday at 12:41 21 minutes ago, zorglub said: Pomalo pratim moto-scenu, ovo je baš čudno, pošto je opšti utisak da KTM-u lepo ide prodaja - opet, možda grešim jer ne jurim brojeve. Otkud baš od jutros? Šta je sa indijskom fabrikom, jel' kažu? Edip: Scratch that, sad čitam da su u ko-operaciji sa Bajaj-om, a bio sam ubeđen da je baš njihov pogon tamo. PS: I Husqvarna je pod KTM-om, šta će s njima biti? Radiće ga Indusi za male pare, šta će. Ja vozim Voge, fabrika Loncin u Kini koja ga pravi (lansirala kao svoju marku 2019. za Evropu) 20 godina pravi BMW F i C serije, ali po istom principu po kome je radila pokojna SFRJ industrija (možete da prodajete Levi's i Coca Colu, ali da se prave u Varaždinu i Beogradu/Skoplju u domaćim fabrikama). E sad, na taj opšti pad industrijske proizvodnje zbog pada tražnje dodajte i Trampovu ekonomsku politiku i buduće carine na evropsku robu od 20% i kinesku od 100%. Perfect storm.
bags Posted Thursday at 13:47 Posted Thursday at 13:47 Ja evo zadnjih 6 meseci u Austriji svakodnevno citam istu vest sa drugim imenom firme. Cim jedna veca firma dodje u probleme citava lanac pada. Danas pored KTM jos i Schaeffler-Werkes(450 radnika) i Siemens (180 radnika). Ne znam samo kako upakuju te tzv. postupke saniranja da se nezaposlenost ne povecava rapidno. 1 1
smooth.Op Posted Thursday at 14:19 Posted Thursday at 14:19 1 hour ago, zorglub said: Pomalo pratim moto-scenu, ovo je baš čudno, pošto je opšti utisak da KTM-u lepo ide prodaja - opet, možda grešim jer ne jurim brojeve. Otkud baš od jutros? Šta je sa indijskom fabrikom, jel' kažu? Edip: Scratch that, sad čitam da su u ko-operaciji sa Bajaj-om, a bio sam ubeđen da je baš njihov pogon tamo. PS: I Husqvarna je pod KTM-om, šta će s njima biti? Ovo je sastav cele grupe. Kroz motosport su dosta ulagali i promovisali sve brendove (Husqvarna, GASGAS i MV Augusta). Od naredne sezone će biti samo KTM. 1
brusli Posted Thursday at 20:39 Posted Thursday at 20:39 Evo ovde ima detaljno: https://n1info.rs/biznis/koje-sve-nemacke-kompanije-otpustaju-radnike/ Samo mi nije jasno zasto im onda treba 300.000 godisnje, osim za fizikaliju, i neke visokostrucne poslove. 1
mackenzie Posted Thursday at 22:31 Posted Thursday at 22:31 1 hour ago, brusli said: Samo mi nije jasno zasto im onda treba 300.000 godisnje. Njemačka izumire i polako treba popunjavati stanovništvo koje nestaje.
Engineer Posted Friday at 18:53 Posted Friday at 18:53 Nije kriza nego ljudi nisu domišljati Amid Europe’s energy crisis, this Dutch tulip farmer is swapping gas for heat from Bitcoin mining 1
đorđe geprat Posted Saturday at 07:28 Posted Saturday at 07:28 ima li negde na forumu o izborima u rumuniji?
Shan Jan Posted Saturday at 08:15 Posted Saturday at 08:15 47 minutes ago, đorđe geprat said: ima li negde na forumu o izborima u rumuniji? @vememah
Recommended Posts