Jump to content
IGNORED

Opšti topik o EU (ex kriza Evrozone)

anomander rejk

Recommended Posts

Posted
23 hours ago, Sestre Bronte said:

osim defence i healthcare, tu se predviđa relativno stabilan rast

:gugla poslove na nemačkoj vma:

• Haha 3
Posted

Od jutros i austrijski KTM sa 3700 radnika u ogromnim problemima.

Posted

Kako ovamo otpustaju radnike, a treba im 300.000 godisnje ???

Ah da, otpustaju dobro placene pozicije, a otvaraju ove za minimalac, i onda statistika pokaze nezaposlenost 3 %, i liberali svrsavaju od srece.

• +1 1
Posted

-1

To što npr VW šlajfa pa radnike sa trake otpuštaju ne znači da nisu u manjku sa medicinskim osobljem ili radnicima tehničkih fakulteta svih vrsta. 

Posted (edited)
2 hours ago, bags said:

Od jutros i austrijski KTM sa 3700 radnika u ogromnim problemima.

Pomalo pratim moto-scenu, ovo je baš čudno, pošto je opšti utisak da KTM-u lepo ide prodaja - opet, možda grešim jer ne jurim brojeve.

Otkud baš od jutros? Šta je sa indijskom fabrikom, jel' kažu?

Edip: Scratch that, sad čitam da su u ko-operaciji sa Bajaj-om, a bio sam ubeđen da je baš njihov pogon tamo.

PS: I Husqvarna je pod KTM-om, šta će s njima biti?

Edited by zorglub
  • +1 1
Posted
51 minutes ago, Desmond Bojčinski said:

To što npr VW šlajfa pa radnike sa trake otpuštaju ne znači da nisu u manjku sa medicinskim osobljem ili radnicima tehničkih fakulteta koji hoce da rade za kikiriki svih vrsta. 

• +1 4
Posted
21 minutes ago, zorglub said:

Pomalo pratim moto-scenu, ovo je baš čudno, pošto je opšti utisak da KTM-u lepo ide prodaja - opet, možda grešim jer ne jurim brojeve.

Edip: Scratch that, sad čitam da su u ko-operaciji sa Bajaj-om, a bio sam ubeđen da je baš njihov pogon tamo.

Radiće ga Indusi za male pare, šta će.

Ja vozim Voge, fabrika Loncin u Kini koja ga pravi (lansirala kao svoju marku 2019. za Evropu) 20 godina pravi BMW F i C serije, ali po istom principu po kome je radila pokojna SFRJ industrija (možete da prodajete Levi's i Coca Colu, ali da se prave u Varaždinu i Beogradu/Skoplju u domaćim fabrikama).

E sad, na taj opšti pad industrijske proizvodnje zbog pada tražnje dodajte i Trampovu ekonomsku politiku i buduće carine na evropsku robu od 20% i kinesku od 100%.

Perfect storm.

Posted

Ja evo zadnjih 6 meseci  u Austriji svakodnevno citam istu vest sa drugim imenom firme.

Cim jedna veca firma dodje u probleme citava lanac pada.

Danas pored KTM jos i Schaeffler-Werkes(450 radnika) i Siemens (180 radnika).

Ne znam samo kako upakuju te tzv. postupke saniranja da se nezaposlenost ne povecava rapidno.

• Hvala 1
  • Tužno 1
Posted
1 hour ago, zorglub said:

image.png.6fa313447a8fba9d75d8ac0090e3bb56.png

Ovo je sastav cele grupe.
Kroz motosport su dosta ulagali i promovisali sve brendove (Husqvarna, GASGAS i MV Augusta). Od naredne sezone će biti samo KTM.

• Hvala 1
Posted
1 hour ago, brusli said:

Samo mi nije jasno zasto im onda treba 300.000 godisnje.

Njemačka izumire i polako treba popunjavati stanovništvo koje nestaje. 

• Create New...