Jump to content
IGNORED

Opšti topik o EU (ex kriza Evrozone)

anomander rejk

Recommended Posts

Posted
Just now, bags said:

Vrlo im je jasno sta se dogadja i koliko civila strada ali niko nece reci nista protiv Izraela. Svima je bio apsolutni sok sta se tamo dogodilo 07.10. i kao papagaji ponavljaju da se tako nesto ne sme vise nista dogoditi i da Hamas i Hezboilah pripadaju srednjem veku i da su otprilike u ravni sa ISILom.

Zanimljivo kako u zemljama demokratskih sloboda narod je jako sputan kad treba reci nesto nepopularno, pa cak ako je nepopularno reci i da je ubijanje dece i zena na desetine hiljada genocid i da to nije bas lepo.

Prosto da se zapitas jel misle da su u Iranu ili na demokratskom zapadu.

(Ja naravno nisam bas skroz sa Marsa pala, pa sam i sama dok sam tamo zivela vrlo pazila sta pricam, da ne bude da tvrdim da bih drugacije. Jedino sto sam u nekim slicnim situacijama cutala, nikad se nisam toliko adaptirala da preuzmem ponavljanje tih floskula tipa Hamas je srednji vek blakablaka, ali eto, ne vise od toga. Sto me podseca kako sam negde, mozda kod Pekica, citala o pravu na slobodno misljenje gde on kaze da je pravo na slobodno misljenje ekchli garantovano svuda, problemi nastaju samo kad se misljenje iskaze recima tj pada se na pravu govora.)

Posted

Iz nekog mog licnog iskustva je tipicno za Austrijance da precute i da se priklone vecinskom misljenju da bi skratili diskusiju i izbegli konflikt. Naravno uz milijardu izuzetaka. :) 

Samo mislim da ce 2025 biti grbava. Racuni za struju potvrdjeno idu najmanje 25% gore a neretko i do 50%. Prica se da nema povisice za zaposlene u drzavi i pored inflacije od 4%.

Posted
25 minutes ago, bags said:

Iz nekog mog licnog iskustva je tipicno za Austrijance da precute i da se priklone vecinskom misljenju da bi skratili diskusiju i izbegli konflikt. Naravno uz milijardu izuzetaka. :) 

Samo mislim da ce 2025 biti grbava. Racuni za struju potvrdjeno idu najmanje 25% gore a neretko i do 50%. Prica se da nema povisice za zaposlene u drzavi i pored inflacije od 4%.

Pa 2025 ce biti grbava to je jasno ( ne samo 2025ta). Btw to me licno jako pogadja jer sam morala da napustim svoj stalni posao za koji sam prilicno prethodno crkla da dodjem do njega in the first place, a sad sam na nekom spoljnom ugovoru koji nece potrajati predugo. A posla vec nema, za godinu dana su me samo par puta cimnuli rekruteri a pre toga sam non stop imala pozive.

Nego komentarisem to kako u jednom slucaju mozes da besnis na agresiju na drugu drzavu/ljude a u drugom da podrzavas istog takvog ili goreg agresora na drugu, i da ne kazes sebi da si nekonzistentan malo. Onako simultano. I kazem kako sam vec uocila da ljudi na zapadu u meri pretnje koju imaju na svoje nezavisno slobodno misljenje jako dobro rade autokontrolu, al ovo je bas ekstreman primer. Ako neko uostalom malo pretera sa slobodnim misljenjem, moze policija i da te pokupi u busice i malo odveze na neku ledinu, a potom da se pojavi neka milicija i malo te nalupa jer si se lose integrisao.

• +1 1
  • Create New...