mustang Posted August 15, 2019 Posted August 15, 2019 jel istina da od 2020 moramo svi van eu da trazimo vizu bez obzira imao usa ili srpski pasos?
papapavle Posted August 15, 2019 Posted August 15, 2019 (edited) Ne, ETIAS nije viza već samo najava dolaska (kao što trenutno zelenokartonaši iz USA moraju da najave let u/preko Kanade, iako im ne treba viza za ulazak npr kolima). https://www.vox.com/2019/3/9/18257707/europe-new-visa-requirements-americans-2021 Edited August 15, 2019 by papapavle
mustang Posted August 15, 2019 Posted August 15, 2019 ma i meni cudno, nema nikakve logike...to mi rekla osoba od poverenja, kao izglasali su jos 2017. godine da uvode vize za sve samo moglu da zamislim amere kad krenu turisticki i nemaju pojma o vizi i da orave guzve i haos na granici
hazard Posted August 15, 2019 Posted August 15, 2019 3 hours ago, mustang said: jel istina da od 2020 moramo svi van eu da trazimo vizu bez obzira imao usa ili srpski pasos? ETIAS je isto što i američka ESTA, koju svi nosioci pasoša sa kojima se bez vize može ući u SAD moraju da popunjavaju i plaćaju odavno. U suštini EU tek sada uspostavlja recipročnu meru kontra Amerikanaca i Kanađana (Kanada je skoro uvela eTA, što je ista stvar).
pasha Posted August 18, 2019 Posted August 18, 2019 Zanimljiv izbor forme parade za inauguraciju nove ek u Briselu
Venom Posted August 18, 2019 Posted August 18, 2019 Fake news. Nije inauguracija, nego odlazak sa mesta Ministra odbrane.
namenski Posted August 18, 2019 Posted August 18, 2019 Pa sta, kada moze Putintm da udara u retro note, u cemu je problem, sve je to isto... A i treba se pripremiti za proslavu 23. avgusta, nocne bakljade su za to prava stvar...
Budja Posted September 10, 2019 Posted September 10, 2019 (edited) Je l moze neko da desifruje ovaj PR sa zaduzenjima EU komesara? Protecting Our European Way of Life Europe Fit for the Digital Age An Economy that Works for People A Stronger Europe in the World itd. Je l ovaj umesto Hana? Laszlo Trocsanyi (Hungary), Neighbourhood and Enlargement Edited September 10, 2019 by Budja
hazard Posted September 10, 2019 Posted September 10, 2019 Jeste, fala k da nije HDZovka Ovaj prvi portfolio je vladavina zakona i demokratske norme, rekao bih, za peglanje Orbana i Kačinjskog Ovaj drugi je standardni "digitalni" portfolio koji je bio i u prethodnim komisijama Ovo treće je verovatno neka socijalna politika Četvrto ne znam, osim ako to nisu prikačili Borelu, ali on je već visoki predstavnik za spoljne poslove...ako nije on, nije mi jasno uopšte
hazard Posted September 10, 2019 Posted September 10, 2019 Mogao si i da postaviš link a i imena https://www.politico.eu/article/von-der-leyen-sets-priorities-with-new-commission-lineup/ Dakle ovo poslednje jeste Borel. Zašto su mu dali tako retardiran PR naziv, stvarno mi nije jasno, s tim što se on odvojeno nominuje od strane Saveta i jasno je koja mu je uloga. Ovo digitalno je Vestager, znači klasičan digitalni portfolio samo opet sa retardiranim PR imenom. Ona će sada da juri i da razbucava digitalne monopole, GAFA, ali su je sklonili sa mesta gde može da blokira stvranje ,,evropskih šampiona" (tipa merdžer Simensa i Alstoma). Ovo protecting our european way of life mi nije jasno, jer tu i Vera Jourova sa "values and transparency" što mi liči više na taj rule of law portfolio koji sam spomenuo. Ali u gornje linkovam članku je objašnjenje - Šinas koji će da brani evropski način života će zapravo biti zadužen za migracije. Dombrovskis koji će da brine o ekonomiji koja je za ljude je zapravo potpredsednik Komisije za ekonomske i finansijske poslove. Mada je tu Đentiloni čiji je portfolio jednostavno "ekonomija" bez fensi PRisanja.
vememah Posted September 10, 2019 Posted September 10, 2019 Quote The EU commission has been accused of adopting "grotesque" and "fascist" rhetoric after it created a new "Commissioner for Protecting our European Way of Life" to oversee immigration policy. Incoming president Ursula von der Leyen unveiled the new job along with the rest of her cabinet at a press conference in Brussels on Tuesday, explaining that it would cover migration issues. But critics said the new job's Orwellian-sounding name suggested that immigrants were a threat to the European way of life. https://www.independent.co.uk/news/uk/politics/brexit-news-latest-commissioner-for-protecting-our-european-way-of-life-ursula-von-der-leyen-a9098991.html
vememah Posted September 29, 2019 Posted September 29, 2019 (edited) Kurc (ÖVP) će verovatno moći sa Zelenima da pravi koaliciju, dakle ne mora ni sa jednim od dva prethodna koaliciona partnera (FPÖ i SPÖ). Mesta su zatvorena u 17, dakle ovo je već odmakla projekcija. Edited September 29, 2019 by vememah
zorglub Posted September 29, 2019 Posted September 29, 2019 (edited) Za crne sam očekivao veću dominaciju, otkud zelenima ovakav porast? Edited September 29, 2019 by zorglub
namenski Posted September 29, 2019 Posted September 29, 2019 16 minutes ago, zorglub said: otkud zelenima ovakav porast? Od Grete, nema zbora.
Recommended Posts