Jump to content
IGNORED

Iran: novi front

Marvin (Paranoid Android)

Recommended Posts

Posted
3 minutes ago, harper said:

Ideja da se ovde na PPP mora biti ljubitelj osobe X ako i kada se kritikuje americka spoljnja politika nije nova, obicno je podmecu ili nasi americki gastosi koji su postali veci neokoni od pravih neokona i par simpaticnih njuski koji misle da postoje samo dva tipa misljenja, njihovo i pogresno. I tako od jednog komentara cudjenja na stav jedne proveropske Iranke nastade kompletan PPP narativ o Solejmaniju kao finom i dobrom coveku.

Narativ je zapravo još bolji; svako ko se ne slaže da je Kasem Solejmani odgovoran za apsolutno svaku smrt u Iraku, na svim stranama, od američke invazije pa do danas, taj je Mladićev obožavalac. 

Posted (edited)

e: ^

ako ti ono izgleda kao verodostojan izvor dostojan linkovanja bolje da vise nikad nista ne kacis

Edited by Krošek
Posted
3 minutes ago, Caligula said:

Kako da proverim jbg? Nije ovo tanjug nego forum. Brisite ako je lazno, odnosno ako ste sigurni da je lazno

Pa jbg proguglaš malo da li je počeo napad na Iran. Internet bi se usijao u roku od odmah. OK, ne može sve da se pouzdano verifikuje ali ovo je baš lako.

Posted

Ok, brisite onda ovo.

Ono sto znam je da Twitter ima pola sata (ili vise) svezije vesti od interneta™ a snimak mi je delovao verodostojno.

Posted

Snimak je verovatno iz Sirije, eventualno iron dome u akciji u Izraelu.

Posted (edited)
16 minutes ago, Redoran said:

Narativ je zapravo još bolji; svako ko se ne slaže da je Kasem Solejmani odgovoran za apsolutno svaku smrt u Iraku, na svim stranama, od američke invazije pa do danas, taj je Mladićev obožavalac. 

ti si ga predstavio kao heroja bez mane i straha. koga su čak i suniti i Kurdi poštovali, toliko je dobar bio. 

moj sarkazam je bio da bi tako nekako reagovao neki anti-američki nastrojen ne-lokalac (Kanađanin, Englez, Surinamac, dodaj po želji) kada bi naleteo na tekstove o liku i delu Ratka Mladića. pa je datom ne-lokalcu bitno samo ono što o Mladiću pričaju Ameri i njihova propaganda, a on udari kontru na to - jer mu Mladić i nije posebno interesantan, bitni su Ameri.

edit: što će reći... o Mladiću znamo daleko više, i učinke njegove smo na ovaj ili onaj način osetili na svojoj koži. pa nam nije ni bitno šta o njemu misle Ameri.

o Sulejmaniju sudimo po nekim drugim aršinima? ja ne bih, a vi kako hoćete.

Edited by Gandalf
Posted (edited)

Popricah sa par iranaca (mislim da ih ima najvise van irana bas u kaliforniji, oni najvise drze beverly hills) ...nikom nije zao za ubistvo jedino im frka za rodjake u iranu ako se zarati

persianci jevreji, odusevljeni. Sulejmani je bio protiv njih

kako god, ne verujem da ce iran da zapuca na ameriku, jesce govna i pretiti kao i do sada

Edited by mustang
Posted
16 minutes ago, Gandalf said:

ti si ga predstavio kao heroja bez mane i straha. koga su čak i suniti i Kurdi poštovali, toliko je dobar bio. 

moj sarkazam je bio da bi tako nekako reagovao neki anti-američki nastrojen ne-lokalac (Kanađanin, Englez, Surinamac, dodaj po želji) kada bi naleteo na tekstove o liku i delu Ratka Mladića. pa je datom ne-lokalcu bitno samo ono što o Mladiću pričaju Ameri i njihova propaganda, a on udari kontru na to - jer mu Mladić i nije posebno interesantan, bitni su Ameri.

O jebote...

Osobu A terete za masakr osam hiljada civila u Srebrenici tokom građanskog rata u SFRJ.

Osobu B terete za naoružavanje iračkih militanata koji su se borili protiv američke invazije i kasnije ISIS koljača.

A tvoj stav je "Pa eto, kako je nekoj neobaveštenoj budali dobar onaj prvi, tako je isto i vama dobar onaj drugi". 

Besramno sereš, čak za nijansu teže nego ObiW.

Posted
35 minutes ago, harper said:

obicno je podmecu ili nasi americki gastosi koji su postali veci neokoni od pravih neokona...

molim lepo... ja sam i na Kosovu bio "neokon", nisam to postao prelaskom bare.

neopravdane i ničim izazvane sankcije mi nisu delovale ni neopravdane ni ničim izazvane. slavio sam kada je uz američku podršku oborilo Slobu. slavio sam kada je Slobu odvelo u Hag.

Posted (edited)

Druze, to sto ti pises je vrhunski bezobrazluk @Weenie Pooh

Edited by Tutankamon
Posted
1 hour ago, ObiW said:

Dok si ti spreman da jurisas na bajonete logickog razmisljanja uvek kada te neko satera u cosak. Samo napred, attention whoring is a tough job, but somebody has to do it.

Magu logičkog razmišljanja, deder objasni kako si me to saterao u ćošak? Tvrdnjom da je QS trebalo ubiti zbog zlomisli protiv Izraela, samo šteta što je to uradio nepromišljeni Trump umesto promišljenog Obame? Čisto malo da odmorim od Gandalfove papazjanije.

Za attention whoring ne moraš, to smo sve već čuli...

Posted (edited)
8 minutes ago, Weenie Pooh said:

Osobu B terete za naoružavanje iračkih militanata koji su se borili protiv američke invazije i kasnije ISIS koljača.

za to ga terete Ameri. citirano je mali deo onoga za šta ga terete lokalci.

https://theintercept.com/2020/01/05/secret-iranian-spy-cables-show-how-qassim-suleimani-wielded-his-enormous-power-in-iraq/

A more nuanced portrait of Suleimani emerges from a leaked archive of secret Iranian spy cables obtained by The Intercept. The documents were generated by officers from the Iranian Ministry of Intelligence and Security, or MOIS, stationed in Iraq between 2013 and 2015.

...

In some documents, intelligence officers criticize Suleimani for alienating Sunni Arab communities and helping to create the circumstances that justified a renewed American military presence in Iraq.

...

The militias succeeded in routing the Islamic State, but their victory soon gave way to a generalized slaughter of locals, transforming the sweetness of Iran’s triumph into “bitterness,” in the words of one case officer.

Edited by Gandalf
Posted

Čuveni iranski lokalac Pierre Omidyar, rođen u Parizu, nastanjen u Nevadi.

Gde tu piše da je zaslužio poređenje sa Mladićem?

Posted (edited)
13 minutes ago, Weenie Pooh said:

Gde tu piše da je zaslužio poređenje sa Mladićem?

ima još. citirani deo je ono što se ponavlja u tom "još", u pobedama nad IS i nad drugima (već okačio vezano za Jarmuk).

The militias succeeded in routing the Islamic State, but their victory soon gave way to a generalized slaughter of locals, transforming the sweetness of Iran’s triumph into “bitterness,” in the words of one case officer.

edit: pri tome, nisam poredio Sulejmanija sa Mladićem. poredio sam tebe sa ljubiteljima istine o Srbiji.

Edited by Gandalf
Posted

Ja mogu da Vam postavim gomile videa da vidite sta se trenutno desava u Iraku i Iranu (par meseci unazad)...gomila krvi...mislim necu, uzasne su scene, imate na tviteru, cisto da vidite sa kakvim ljudima imate posla.

• Create New...