Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Iran: novi front

Featured Replies

9 minutes ago, x500 said:

Dobro, ako ti tako kazes )

Slobodno izlozi argumente po kojima je to "obecana od Boga zemlja" pa da procaskamo...fantom

Zbog nekih mitova ginu ljudi i to se opravdava nekim "bozjim pravom"?

E, nataknem i bogove i njihove vernike na ovog mog ateistu.

• Replies 11.1k
  • Views 990k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Lo Zingaro
    Lo Zingaro

O EU najbolje govori podatak da je italijanski ministar odbrane blokiran u hotelu u Dubajiju s porodicom. Isli na odmor jbg.

• Ayatollah
    Ayatollah

Kad se samo setim da sam kao dete 21. vek zamišljao kao doba nauke i prosvećenosti - Rodenberijeve Zvezdane staze, Beyond 2000, Saganov Cosmos i slične stvari, a nas zajahali najgori mogući verski fun

• theanswer
    theanswer

Posted Images

Liči na time-out.

Cisterni nema, kargo ne staje.

Army survivors of deadly attack in Kuwait dispute Pentagon's account, say unit "was unprepared" to defend itself

https://www.cbsnews.com/news/iran-war-kuwait-drone-attack-survivors-us-army/

Survivors of the deadliest Iranian attack on U.S. forces since the war began have disputed the Pentagon's description of events and said their unit in Kuwait was left dangerously exposed when six service members were killed and more than 20 wounded.

• Popular Post

Screenshot_2026-04-09-22-03-50-264_com.twitter.android-edit.jpg

Meni je ponajveći hit kako su Iranci vrhunski organizovali ovo trolovanje po mrežama, znaju oni šta Vučić sa Ibeja jedino prati i šta ga najviše živcira.

55 minutes ago, papapavle said:

Meni je ponajveći hit kako su Iranci vrhunski organizovali ovo trolovanje po mrežama, znaju oni šta Vučić sa Ibeja jedino prati i šta ga najviše živcira.

a to im pomaze kako?

ed: lajk za Vucic sa ibeja.

Edited by Mel

Onako usput, koliko je u neku ruku besmisleno pokusavati sa analizama i takozvanim analizama dok se jos puca, buduci da rat, cak i kada ga Tramp vodi, ima svoju logikutm i dinamiku, sve u svemu 1 kompleksnost oko koje ne vredi razbijati glavu: pocetkom ovog meseca 5 iranskih trgovackih brodova ceka u kineskoj luci Gaolan, tvrdi se, na utovar natrijum-perhlorata.

Nije to najgore: tokom januara i februara, a pre bombardovanja, Iran je iz Kine pod hitno dovezao najmanje 1,000 tona iste supstance, neophodne za proizvodnju, ceni se, 200 do 260 balistickih raketa tipa Kheibar Shekan i Haj Qasem dometa oko 1,500 km, sa bojevim glavama sposobnim da manevrisu izbegavanja protivraketne odbrane radi.

A najgore je sto obe pomenute rakete koriste cvrsto gorivo, jos jedan dokaz iranskih tehnoloskih dostignuca, buduci da se pogon na cvrsto gorivo smatra tehnoloski sofisticiranijim od pogona tecnim gorivom, dok vojno znaci glavobolju Izraelu i Americi jer nema tankovanja raketa pre lansiranja, inace strasno zahtevne rabote, nema lako vidljivog prevoza goriva, nema nista...

Ima samo raketa na vozilu, pogodno sakrivenom sve dok ne izmili na par minuta, ako i toliko, lansira i povuce se nazad odakle je doslo.

Zabavan je kineski odgovor na poluglasne proteste: da se radi o supstanci za ciji izvoz nema ogranicenja u kineskim zakonima, propisima, pa se dakle u pitanju:

normal commercial activity

I da se pomenuta supstanca koristi za izradu vatrometnih potrepstina i slicnih zanimacija, pa sta sad...

Nepodeljen je dojam da se kineska vlada pravi blesava, zmuri na oba oka, a kako i ne bi: snabdevanje Irana komponentama za razvoj raketnog programa jos od 2000. godine spada u prijateljsku saradnju dve zemlje, a u duhu uzajamnog razumevanja...

31 minutes ago, Mel said:

a to im pomaze kako?

Ko zna, možda i radi neki posao, izbaci ovog iz takta pa on vuče pogrešne poteze... To će već neki LazanJski bolje sagledati od mene, ja sam samo posmatrač s kesom kokica.

jerry

Image

Tramp neobavešten ko Voja Koštunica.

'Upravo su me obavestili' Sloba Milošević vajb.

Funding for new autonomous drone warfare group slated to skyrocket to $54.6B in FY-27

https://insidedefense.com/daily-news/funding-new-autonomous-drone-warfare-group-slated-skyrocket-546b-fy-27

The Pentagon's fiscal year 2027 budget request seeks a massive expansion of the Defense Autonomous Warfare Group, setting a $54.6 billion budget for the relatively obscure team -- a jaw-dropping increase over the $225 million the effort received in FY-26, signaling a major emphasis on autonomous drones across the military services. The dramatic surge in requested funding represents one of the most substantial allocations outside the traditional service accounts, reflecting the Pentagon's broader commitment to autonomous warfare capabilities,

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.