Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Iran: novi front

Featured Replies

Odoste vi u američko-srpsku politiku, a o trijumfalnom primirju jedva ko da prozbori.

Za slučaj da je nekog zbunilo ono što Trampa najavljuje "obostrani prekid vatre", evo pojašnjenja:

• Replies 11.1k
  • Views 989.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Lo Zingaro
    Lo Zingaro

O EU najbolje govori podatak da je italijanski ministar odbrane blokiran u hotelu u Dubajiju s porodicom. Isli na odmor jbg.

• Ayatollah
    Ayatollah

Kad se samo setim da sam kao dete 21. vek zamišljao kao doba nauke i prosvećenosti - Rodenberijeve Zvezdane staze, Beyond 2000, Saganov Cosmos i slične stvari, a nas zajahali najgori mogući verski fun

• theanswer
    theanswer

Posted Images

Just now, Weenie Pooh said:

Odoste vi u američko-srpsku politiku, a o trijumfalnom primirju jedva ko da prozbori.

Za slučaj da je nekog zbunilo ono što Trampa najavljuje "obostrani prekid vatre", evo pojašnjenja:

Mislim da je to opet ponuda koju ce Iran rado da prihvati.

10 minutes ago, Muzzy said:

Pa ne lepim ti je ja, majstore, lepis je sam.

Ugao kojim posmatramo stvari ne govori mnogo o samim stvarima, vidi se samo to osvetljeno parce, ali mnogo vise govori o nasoj poziciji iz koje sagledavamo.

.

Ti ocito ni ne mozes da je zalepis a da se sam ne izlepis. Majstor je plemenito zanimanje ali , daleko od mene.

Da ne bi posmatrali procese i dogadjaje kroz kaleidoskop postoje fakti i argumenti.

Naveo sam neke od njih, svako je slobodan da navede svoje kontra. Potom ih ja ili prihvatim i korigujem svoj stav, ili ne. Dovoljno jednostavno.

.

Edited by barba

11 minutes ago, Mel said:

Pricate o razlicitim stvarima. U spoljnoj politici svi oni gencidisu za naftu po zelji svojih korporacija, Izraela, banaka ili koga vec.

Razlika je u unutrasnjoj politici, neki se menjaju demokratskim izborima i daju abortuse, neki hoce da od USA naprave neku mula-like alternativu.

Zašto bi se na temi o Iranu pisalo o USA unutrašnjoj politici? Tema USA unutrašnje politike me, posebno ovde u vezi Irana, zanima isto koliko me zanima kineska, ruska ili saudijska unutrašnja politika.

Ono što je interesantno - kada se na temi na kojoj pričamo o novom USA ratu (napadu na drugu državu), gde se iznose očigledne činjenice o spoljnopolitičkom zločinačkom višedecenijskom kontinuitetu svih USA administracija zaključno sa Trampovom, dobije se kao kontrargument potpuno besmisleno skretanje na USA unutrašnje političke razlike. Zar je toliko teško odgovoriti: koja je administracija u poslednjih x decenija napravila pozitivni iskorak iz zločinačke USA spoljnopolitičke prakse?

Edited by Forest

2 minutes ago, Forest said:

Zašto bi se na temi o Iranu pisalo o USA unutrašnjoj politici? Tema USA unutrašnje politike me, posebno ovde u vezi Irana, zanima isto koliko me zanima kineska, ruska ili saudijska unutrašnja politika.

Ono što je interesantno - kada se na temi na kojoj pričamo o novom USA ratu (napadu na drugu državu), gde se iznose očigledne činjenice o spoljnopolitičkom zločinačkom višedecenijskom kontinuitetu svih USA administracija zaključno sa Trampovom, dobije se kao kontrargument potpuno besmisleno skretanje na USA unutrašnje političke razlike. Zar je toliko teško odgovoriti: koja je administracija u poslednjih x decenija napravila pozitivni iskorak iz zločinačke USA spoljnopolitičke prakse?

Zato sto je unutrasnja politika argument da demokrate i republikanci nisu isto, i da time oni koji slave Bajdena su nobles kontra onih koji lizu Putkovu sliku svakog jutra koji su sovinisticka ork-gamad.

A u spoljasnjoj slabo ima argumenata za nijesveistizam, mimo naravno one neke jedne najjace bombe koju je Bajden dve godine davao pa onda pred izbore ukinuo Izraelu a koju je Tramp opet dao.

7 hours ago, vememah said:

U najvećem broju slučajeva ima na archive.is, a link sam već kačio zajedno sa tvitom sa citatom generala.

Promaklo mi, hvala. A nisam očekivao da će ovako brzo da se pojavi na archive.is

Vredno čitanja, nije da se nije nije naslivivalo. Dva ljugavca JD i Rubio koji su bili svesni posledica, ali iz oportunizma nisu reagovali. I ostatak full scale moronocracy. Nije ni ovaj general Kelly daleko od toga.

1 hour ago, x500 said:

Jes' vala, Srbi su krivi zato sto su Amerikanci u poslednjih 10 godina 3 puta glasali za Trampa koji je 2 puta pobedio. Nisu krivi oni koji su za njega glasali, a ne to nikako. Krivi su neki treci - Vatikan, masoni, iluminati, jevreji, Sorosh, .... Samo Amerikanci nisu krivi.

covid19

A Srbi u USA em glasali za Trampa, em sa izrazitim ponosom to ističu.

covid19

I to sam ti rešio.

21 minutes ago, Weenie Pooh said:

.

Izrael koji je izveo jedan od najvecih napada na Liban danas, ruseci desetine zgrada i groblje kaze:

IMG_20260408_165640_846.jpg

A Iran kome je posle prekida vatre pogodjena rafinerija nafte na jednom od ostrva , " osvetio" se zalivskim monarhijama. Poslednje vesti , neproverene, govore o udaru na istok-zapad naftovod SA.

IMG_20260408_165629_315.jpg

Primirja nikad ne pocinju iste minute, posebno u slucaju gde Iran ima totalno decentralizovanu komandu, medjutim ovo su prilicno krupne mete.

.

27 minutes ago, Shan Jan said:

Mislim da je to opet ponuda koju ce Iran rado da prihvati.

Nisi razumeo, naravno da neće Izrael sam da nastavi da napada, bez Amerikanaca :D

Teza je da sa Izraelom mora da se specifično naglasi kad je prekid vatre obostran, jer su oni navikli da samo protivnik obustavlja dok oni nastavljaju da ga peglaju.

Veli Jos jedan MQ9 popio plovak iznad Shiraza.Primirje da se bolje spremimo za narednu partiju raspamecivanja .

5 minutes ago, askeladden said:

Veli Jos jedan MQ9 popio plovak iznad Shiraza.Primirje da se bolje spremimo za narednu partiju raspamecivanja .

.

Primirje , ili taj dogovor od nocas ipak govori o racionalnosti strana, cak i bez obzira na pritisak Kine koji je po nekim medijima bio presudan u poslednjim trenucima.

Jednostavno su dosli do tacke posle koje ne postoji rikverc. Za to je bilo potrebno vise od meseca, posle trenutka kad smo svi shvatili da je US izabrala pogresna vrata da udje u Iran.

Trampovo ludilo juce, tvit pakistanskog premijera gde on trazi oprost od Alaha ne govoreci o razlozima govore koliko je to kritican dan bio.

Poslednji adut, unistenje civilizacije, s jedne strane , ili guranje planete u energetsku krizu,s druge strane, koja posledicno moze da dovede do rusenja finansijskog sistema i globalne krize...

...dobar je adut samo dok je pretnja. Nesto slicno kao nuklearna bomba.

Oni se ni kurca nisu nista dogovorili , osim o tome kako da se ne samoubiju nocas, i kupili nesto vremena, ne bi li u nesto opustenijoj atmosferi, s pomocu drugih igraca ipak dosli do kompromisa.

Iran ce morati da odustane od mnogo cega, a US i Tramp licno , osim ako Pentagon ne smisli nekakav cudesan plan , iz ovog rata izlaze posrani.

.

@barba i ostali, budite ozbiljni i ne izvrćite moje reči. Kad kažem da nisu svi isti - tvrdim da bi malo ko uradio ovo što je narandžasto govno uradilo (ne samo za Iran). Za ovoga bi i onaj kreten bush mlađi bio napredak.

Ne tvrdim da bi se pod demokratama Amerika naprasno odrekla svoje uloge svetskog policajca, stopala Bibija u zatvor po zasluzi za ratne zločine i sl.

I nije argument o inerciji nešto jedinstven za USA - važi za skoro sve države. Ali opet - nisu svi isti...

Na stranu sve, da li bi neko isto, ili drugačije, jače ili blaže ali ovi tvitovi Trampa su bukvalno na nivou poremećenog čoveka sa psihijatrije odeljenje šizofrenija.

Sumnjam da Amere zabole ali imati takvog reprezenta kao prvog čoveka nacije wannabee najveće svetske sile je "impresivno", čak i mi Srbi da im pozavidimo sa ovom našom garniturom poremećenih debila.

Da se polako vratimo na iranska dešavanja, ovu priču "svisuisti" mačku o rep, ili na USA temu...

.

Izrael i Tramp iskljucuju Liban iz dogovora, Iran odbija sve pregovore u Islamabadu bez tog uslova.

IMG_20260408_184700_046.jpg

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.