Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Iran: novi front

Featured Replies

• Replies 10.9k
  • Views 974.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Lo Zingaro
    Lo Zingaro

O EU najbolje govori podatak da je italijanski ministar odbrane blokiran u hotelu u Dubajiju s porodicom. Isli na odmor jbg.

• Ayatollah
    Ayatollah

Kad se samo setim da sam kao dete 21. vek zamišljao kao doba nauke i prosvećenosti - Rodenberijeve Zvezdane staze, Beyond 2000, Saganov Cosmos i slične stvari, a nas zajahali najgori mogući verski fun

Posted Images

Ispucase dzebane na taj dron poprilicno.

Samo, sta sa mecima koji nisu pogodili dron?

I oni su morali negde da padnu, a to je bas zajebano u gradskim podrucjima.

Trump planira okupaciju Harga. Izvor otkrio plan: "Uhvatit ćemo Iran za jaja"

Kratko i konkretno, u Trampovom stilu

2 minutes ago, Marcus Wulffings said:

zato testicle meme skace ko lud lolol

Ume li neko stručan da mi objasni zašto je tačno taj Kharg Island terminal toliko bitan? Znam da izvoze 90% nafte tuda ali to je stvar izbora; imaju četiri druga na raspolaganju sličnog kapaciteta, od kojih su neki čak sa druge strane Hormuza.

Pritom nije ključni problem u Iranovovom izvozu, ključni problem je što blokiraju transport za ostatak sveta. Šta se tu menja ako okupiraju Kharg?

Ne znam da li Tramp misli da će moći sa tog terminala da siše naftu i neometano je izvozi? To svakako nije slučaj.

Taj Kharg ima jedini deepwater pristup od cele iranske obale koja je niska. Jednostavno, nisu ulagali u luke na obali...

16 minutes ago, Marcus Wulffings said:

Tako je Bubbu uhvatio jednom rukom za jaja... Ali zato glavom šta je radio... fantom

Edited by radisa

2 minutes ago, Marcus Wulffings said:

Taj Kharg ima jedini deepwater pristup od cele iranske obale koja je niska. Jednostavno, nisu ulagali u luke na obali...

OK, to usporava transfer nafte, ali šta menja u kontekstu blokade Hormuza?

4 minutes ago, Weenie Pooh said:

Mozda je ovo onaj nuclear option - sjebacemo ako treba jos vise cenu nafte al je Iran izvoziti nece.

4 minutes ago, Weenie Pooh said:

Ne znam da li Tramp misli da će moći sa tog terminala da siše naftu i neometano je izvozi? To svakako nije slučaj.

Ko zna šta on misli...ovamo skida embargo na iransku naftu, ovamo hoće da okupira Karg i odblokira moreuz. Verujem da hoće da predstavi nešto kao neporecivu pobedu i da se izvuče iz rata, kao eto, okupirali smo im najvažnije ostrvo (koje to nije), sjebali smo im PVO i nuklearni program, šta oćete više od mene? E sad, što je taj plan o okupaciji Karga na klimavim nogama, što bi trebalo da bude jasno svakome ko pogleda kako izgleda taj teren i priseti se nesrećnog Krinkija pa pomnoži to sa 100, to je druga stvar. Drugim rečima, uleteo u sranje i sad ne zna kako da izađe, pa se uvaljuje još dublje...ajde što se on uvaljuje, nego uvaljuje ceo svet.

5 minutes ago, Weenie Pooh said:

Time bi blokirali 90% izvoza nafte i gasa koji idu direktno u Kinu, a u teoriji bi time blokirali opipljiviji priliv novca islamskoj republici.

28 minutes ago, kronostime said:

Ispucase dzebane na taj dron poprilicno.

Samo, sta sa mecima koji nisu pogodili dron?

I oni su morali negde da padnu, a to je bas zajebano u gradskim podrucjima.

Ako je kao i velika većina (ako ne i svi) protivvazdušni topovi, svakako ta zrna eksplodiraju u vazduhu, jako retko se dokopaju zemlje.

1 minute ago, Weenie Pooh said:

Ume li neko stručan da mi objasni zašto je tačno taj Kharg Island terminal toliko bitan? Znam da izvoze 90% nafte tuda ali to je stvar izbora; imaju četiri druga na raspolaganju sličnog kapaciteta, od kojih su neki čak sa druge strane Hormuza.

Pritom nije ključni problem u Iranovovom izvozu, ključni problem je što blokiraju transport za ostatak sveta. Šta se tu menja ako okupiraju Kharg?

Nece da promeni nista a i nebitno je.

Ali ce dobro da zvuci...

fantom

BTW, prakticno jedini dostupan deo iranske teritorije na kome nece da budu izlozeni mogucnosti kopnenih kontranapada...

Mozda, ali samo mozda je interesantnije ostrvo Qeshm u samom Hormuzu, ali ni njegovo zauzimanje ne bi resilo problem prolaza kroz moreuz: nema nista od sprecavanja Irana da ukine prolaz, a price o iole efikasnoj pratnji/zastiti su 1 neverovatna tlapnja.

Ljuditm jednostavno nece da plove kroz moreuz bez bukvalno 100% garancija da je prolaz bezbedan, a takve garancije ne postoje niti bi iko, pa cak ni Tramp smeo da ih da...

3 minutes ago, spettacollo said:

Ako je kao i velika većina (ako ne i svi) protivvazdušni topovi, svakako ta zrna eksplodiraju u vazduhu, jako retko se dokopaju zemlje.

Problem je sto se u tom slucaju metalna kosuljica zrna rasparcava kao sacma i dobija dodatno na brzini u padu i pokriva mnogo vecu povrsinu nego da ne eksplodira.

Jbg, fizika je neumoljiva po tom pitanju.

3 minutes ago, kronostime said:

Problem je sto se u tom slucaju metalna kosuljica zrna rasparcava kao sacma i dobija dodatno na brzini u padu i pokriva mnogo vecu povrsinu nego da ne eksplodira.

Jbg, fizika je neumoljiva po tom pitanju.

Iz nekog mog iskustva, nakon eksplozije sve to uspori u jako kratkom roku i na kratkoj razdaljini. Meni je položaj '99. bio ispred Praga (množina od Prage, ne grad), dešavalo se da pada po nama, daleko je to od ubojitog.

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.