Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Iran: novi front

Featured Replies

19 minutes ago, Marcus Wulffings said:

I još US marinaca ovaj šalje, novi raketni napadi na US embassy u Bagdadu, evakuisani delovi Dohe.

Šta još, Trampe, da se desi?

Proglašenje pobede.

• Replies 10.9k
  • Views 974.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Lo Zingaro
    Lo Zingaro

O EU najbolje govori podatak da je italijanski ministar odbrane blokiran u hotelu u Dubajiju s porodicom. Isli na odmor jbg.

• Ayatollah
    Ayatollah

Kad se samo setim da sam kao dete 21. vek zamišljao kao doba nauke i prosvećenosti - Rodenberijeve Zvezdane staze, Beyond 2000, Saganov Cosmos i slične stvari, a nas zajahali najgori mogući verski fun

Posted Images

@radisa chatgpt kaze male su sanse za nuklearku u Iranu. Kako mi je objasnio ("uverljivo") i ja sam se lecnula, mada sve nesto mislim imaju oni dovoljno i ovog sto zovu konvencionalnim oruzjem.

bas je drugi ton ovde o odnosu na ono kako ja vidim stvari, meni deluje da su obrni/okreni crni dani pred Irancima.

I sad cekamo cenu i nestasicu nafte, sta li, pa sledeci talas eskalacije?

21 minutes ago, Mel said:

i posle kazi da je Tramp i tad bio predsednik dok su eyes set on the prize odavno...

Misli ovako nesto

Da li je Epstin koalicija koristila termin OBLITERATED i kada pričaju o tretmanu devojčica na čuvenom ostrvu, pitam se.

22 minutes ago, Mel said:

bas je drugi ton ovde o odnosu na ono kako ja vidim stvari, meni deluje da su obrni/okreni crni dani pred Irancima.

hodze su ga ugasile za sva vremena. pitanje sta ce ostati od te nesrecne drzave. verovatno haos koji se moze lako kontrolisati iz vana

2 minutes ago, Krampa said:

hodze su ga ugasile za sva vremena. pitanje sta ce ostati od te nesrecne drzave. verovatno haos koji se moze lako kontrolisati iz vana

Amerikanci (ili kroz njih progovaraju pol. kor. Izraelci) mnogo vole ono o socijetalnom kolapsu. Zlo ce biti.

34 minutes ago, Mel said:

@radisa chatgpt kaze male su sanse za nuklearku u Iranu. Kako mi je objasnio ("uverljivo") i ja sam se lecnula, mada sve nesto mislim imaju oni dovoljno i ovog sto zovu konvencionalnim oruzjem.

Chatgpt ti kaze ono sto ti Pentagon kaze

1 minute ago, dillinger said:

Chatgpt ti kaze ono sto ti Pentagon kaze

pa to objasnjava taj uzasno neuverljivi ton. meni je to o nuklearkama bilo onako... ma daaaj, dal preterujes, pa mi nesto doslo da unesem u chat gpt. taj njegov odgovor me je iznervozirao 300%.

ne valja nikako, ja sam se negde nadala nekom dogovoru o zamrzavanju konflikta u Ukrajini, za Palestinu se nisam nadala niti se sad nadam, a mi izgleda idemo ka normalizaciji upotrebe nuklearki.

Trump Knew the Risk of Iran Blocking the Strait of Hormuz. He Still Went to War.

https://www.wsj.com/politics/national-security/iran-oil-hormuz-blockade-trump-f96bdd53?gaa_at=eafs&gaa_n=AWEtsqebiJEhtw4j-ZWcamKRL2TQJBZ02CILWwuTszH26zjL7kZ3-OKQPc4bx7FQaF0%3D&gaa_ts=69b51a28&gaa_sig=XNLNgV4abTY8aa0EdK4RQ6HtWo4tnTMBFvx1Z9_80y_OkrV0H3Vsumvc6t6ZZOXmbBH7bF6pMcxfGtDRBME1pw%3D%3D

The president told his White House team that Tehran would likely capitulate before closing the strait, the world’s most vital shipping lane

...

Gulf allies are privately angry at Washington, blaming the U.S. for triggering a conflict that put them at risk. Trump has been calling regional leaders this week to reassure them, according to people familiar with the talks.

27 minutes ago, x500 said:

Misli ovako nesto

Fali pitanje novinara u tom klipu iz davne 2008:

In an interview with ABC's Chris Cuomo, Clinton expressed her toughest stance yet on Iran's nuclear ambitions and the potential threat the country poses to American allies.

"If Iran were to launch a nuclear attack on Israel what would our response be?" Clinton said. "I want the Iranians to know that if I'm the president, we will attack Iran. That's what we will do. There is no safe haven."

"Whatever stage of development they might be in their nuclear weapons program in the next 10 years during which they may foolishly consider launching an attack on Israel, we would be able to totally obliterate them," Clinton said.

https://abcnews.com/GMA/Vote2008/story?id=4700982&page=1

Edited by vememah

9 minutes ago, Mel said:

pa to objasnjava taj uzasno neuverljivi ton. meni je to o nuklearkama bilo onako... ma daaaj, dal preterujes, pa mi nesto doslo da unesem u chat gpt. taj njegov odgovor me je iznervozirao 300%.

ne valja nikako, ja sam se negde nadala nekom dogovoru o zamrzavanju konflikta u Ukrajini, za Palestinu se nisam nadala niti se sad nadam, a mi izgleda idemo ka normalizaciji upotrebe nuklearki.

Upotreba nb sama po sebi nije smak sveta, npr nukuju s glavom od par desetina kt neku od remote lokacija gde se nalaze "tajni objekti".

Problem je što to normalizuje upotrebu takvog oružja pa će se svaki put lestvica prihvatljivog pomerati.

Naravno tu je i moj strah da će onda Iran okačiti na šahede/fatahe dovoljno obogaćen uranijum da zapraši Izrael i učini ga neugodnim za život...

1 minute ago, Zaboravan said:

Upotreba nb sama po sebi nije smak sveta, npr nukuju s glavom od par desetina kt neku od remote lokacija gde se nalaze "tajni objekti".

Problem je što to normalizuje upotrebu takvog oružja pa će se svaki put lestvica prihvatljivog pomerati.

Naravno tu je i moj strah da će onda Iran okačiti na šahede/fatahe dovoljno obogaćen uranijum da zapraši Izrael i učini ga neugodnim za život...

Tru, ali lestvica i kada se nekako uspostavi se ipak konstantno oprobava i pritiska od strane svih, već dugo.

Svako ko pokušava da prati neke konvencije ili pravila i običaje rata ispadne, pa, grbav, a zapravo ima sam dva pravila koja su bitna, "all is fair in love and war" i "win", pobednik i onako piše istoriju, da li su pobili civila, gađali infrastrukturu ili politički vrh, da li su koristili terorističke metode, preventivne akcije, subverzivne delatnosti u dubokoj pozadini ili štagod, zaista nije bitno. A svet će zaboraviti, nastaviti da se vrti i broj ljudi koji će se sećati i održavati sećanje na razna zlodela, genocide, šta god... na prste jedne ruke da nabrojiš za par godina. :/

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.