Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Star Wars

Featured Replies

da, žali bože protraćenih glumačkih imena

• Replies 2.3k
  • Views 223.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Morao sam da gledam ovaj teshki crap, zbog kolega. @Pokojni Ruxin kaže da je plot najprecenjenija stvar i tražiti plot holes je uzaludno. OK, a šta je to plot. Mislim, ima onaj jedan film, čitav plot

• Filozof manijak
    Filozof manijak

Posted Images

2 hours ago, igoraki said:

Pogledao baš pre neki dan treću sezonu Mandalorijana, pa samo da čestitam scenaristima, epizoda sa kristofer lojdom i džek blekom je tolika trešina da prosto ne znam kako su im producenti ono odobrili. Svaka čast.

Acolyte nisi gledao?

D

• 1 month later...

Muzički intermeco

Odgledao sam ponovo evo već prvih 7 epizoda sa svojih dragocenih 4K diskova i moram da kažem, originalna trilogija izgleda fantastično sa obzirom kada je snimljena! Svaka čast Lukas.

Ja jednostavno volim SW univerzum, maštovit mi je, dopadljiv vizuelno, atmosferičan, raznovrstan, pa mi je prag tolerancije velik na sve i svašta. Jednostavno, kada krene ona muzika i izađu Star Wars slova na ekranu sa uvodom u film, svi kriterijumi padaju, i vožnja kreće. Nijedan film mi nije loš, negledljiv iako naravno Epizoda 1 je npr jako problematična sa CGI-em (koji se popravljao primetno kroz drugu i treću), a pre svega sa gungans-ima koji su prosto kao narod neubedljivi, previše striptični, neozbiljni za svoju ulogu u to mfilmu ali mi prija da gledam odrastanje Anakina i uopšte dešavanja na Tatuinu i sl...

Najdosadniji mi je povratak Džedaja tj dramski najsiromašniji i to ne čak ni zbog Evoksa ali kada se pogleda ovako 7 filmova u nizu u vrlo kratkom periodu, bez dileme mi je najveći utisak sledeći (pored tragikomične činjenice da Rej savladava praktično prvo lice "First Order"-a tj reanimirane imperije u vidu Kajlo Rena u Light Saber obračunu bez m-i-n-u-t-e džedaj obuke. Čak je i Fin solidno baratao sabljom iako do juče nije znao šta je to, msm... Previše.

Elem:

• Episoda IV, plot je uništimo death star, pogodićemo reaktor sve će da eksplodira.

• Episoda VI, plot je uništimo death star 2, podogićemo reaktor sve će da eksplodira

• Episoda Vll, verovali ili ne, ali plot je uništimo planet destroy aka death star 3 jer tupavi inženjeri Imperije nikako da se zajebu i naprave death star koja ne eksplodira uništenjem jednog njenog delića, pa čak ni treća koja je 10 ili 50 puta veća od prve dve...

Realno, i više nego smešna kreativnost pisaca ovih filmova, kapiram da je protok godina doprineo tome da pisci ne misle puno o tome ali ovako kad se filmovi spoje, stvarno je komično gledati 3 filma u 4 dana sa praktično istim zapletom tj katarzom filma.

To i jeste tri puta prepricana jedna ista prica o borbi tamne i svetle strane sile s tri razlicita ishoda, prvi put pobedjuje tamna strana pa ne valja, drugi put svetla strana pa ne valja i konacno treci put se uspostavio balans.

Kurac moj se uspostavio balans. Mozda na bankovnom racunu Dizni korporacije, mada je i to upitno.

1 hour ago, Sludge Factory said:

Kurac moj se uspostavio balans. Mozda na bankovnom racunu Dizni korporacije, mada je i to upitno.

Koliko vidim barem pola od 5 milki koje su dali Lukasu su vratili od filmova, a gde su serije i merchandise i koješta...

Ne bojim se ja za njih, u plusu su oni odavno.

Ewan McGregor koji tuguje jer ga nisu zvali da glumi u Andoru i pledira za treću sezonu gde bi uskočio u par scena.

Dobro da nije tražio reshoot Kuma, lepo bi mu došla neka scena pored Branda.

Jos da ubace Sean Beana kao imperijalnog oficira na Zvezdi smrti i Ivana Bosiljcica kao vanbracnog sina Jar Jar Binksa i kompletna ekipa.

fantom

Edited by kronostime

22 minutes ago, Mil@n said:

Koliko vidim barem pola od 5 milki koje su dali Lukasu su vratili od filmova, a gde su serije i merchandise i koješta...

Ne bojim se ja za njih, u plusu su oni odavno.

Ma znam i naravno da ne brinem, ali su toliko zasrali da mislim da su uzeli mnogo manje para nego sto su ocekivali i mogli. Zabole me za njih naravno, daleko im lepa kuca.

Ja uopste nisam siguran da su u plusu. Posle epizode VII koja je uzela tonu para na ime stare slave i donekle uspesne VIII koja je uzela neke pare na ime ocekivanja da nece biti totalni shit, sve ostalo su promaseji osim Rouge One, Andora i prve sezone Mandoa a oni mi se cini da su se utopili u sivilo ostalih projekata. Mislim da su morali i da zatvore Star Wars sekciju u Diznilendu koliko je bila profitibilna.

1 hour ago, Shan Jan said:

Ja uopste nisam siguran da su u plusu. Posle epizode VII koja je uzela tonu para na ime stare slave i donekle uspesne VIII koja je uzela neke pare na ime ocekivanja da nece biti totalni shit, sve ostalo su promaseji osim Rouge One, Andora i prve sezone Mandoa a oni mi se cini da su se utopili u sivilo ostalih projekata. Mislim da su morali i da zatvore Star Wars sekciju u Diznilendu koliko je bila profitibilna.

Da, solo je uzeo tričavih 250ak miliona ako se ne varam, sedmi nešto manje od milijarde, 8 oko 600 i nešto 9 500 i nešto i rogue one 500 i nešto. Kada su ljudi videli sedmi, malo ih je prošla volja, a i što su štancali 1 godišnje nije pomoglo, Lukas ih je pravio na 3 i sa prvom i sa drugom trilogijom.

Nije to toliko ni loše, pogotovu sa obzirom kakvi su filmovi, a razliku su siguran sam namlatili na razne straming, merchandise, Blu-Ray diskovi i kojekakve stvari.

Niko da pomene to što 1 Rajan Gosling snima SW film? Imaćemo praktično Drajv u svemiru.

17 minutes ago, Amos said:

Niko da pomene to što 1 Rajan Gosling snima SW film? Imaćemo praktično Drajv u svemiru.

Hoće li se zvati Hyperdrive?