Jump to content

Star Wars

Featured Replies

On 17. 5. 2025. at 6:04, vorda said:

MIslim da bi serija bolje funkcionisala da su umesto SW univerzuma, sve prebacili u period II Svetskog rata u nekoj okupiranoj evropskoj zemlji; baš bi odlično leglo jer sve je tu: Imperija kao nemačka vojska, ISB kao Gestapo, Rebellion je... Rebellion jelte. Ali dobro je i ovako svakako )

https://www.19fortyfive.com/2022/11/andor-star-wars-recreates-the-battle-of-algiers-and-it-works/

The series leans into the anti-colonial, anti-imperial foundations of the saga, tracking the development of a budding insurgency, including a central character who initially has no interest in participating in a rebellion.

It is, in short, the Battle of Algiers, But in Space.

• Replies 2.2k
  • Views 213.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Morao sam da gledam ovaj teshki crap, zbog kolega. @Pokojni Ruxin kaže da je plot najprecenjenija stvar i tražiti plot holes je uzaludno. OK, a šta je to plot. Mislim, ima onaj jedan film, čitav plot

• Filozof manijak
    Filozof manijak

• Filozof manijak
    Filozof manijak

Posted Images

meni super ovaj detalj [nisam iz prve provalio]. prvo me je iseklo, kao neka scena iz horor filma. drugi put pomislim.. da nije 'film crew' i shvatim zapravo da je detalj fenomenalan. njegov odraz od stakla sa desne strane [pretpostavljam] se prelama na levo staklo... lifta. kapiram da ni oni to nisu smisli tako, a ispalo je bas za ovog karaktera super!

pocinje sa leve strane negde od 3-ce sekunde. najbolje je da se uspori video na 0.25

Edited by hoffnung

Na današnji dan pre 45 godina premijerno prikazan "The Empire Strikes Back".

Zavrsih Andora konacno, i nemam sta drugo reci osim: f e n o m e n a l n o.

I na tome nek ostane.

Odgledah, uživancija SW. Osim što je samo 12 epizoda. Pa sam i Rogue One pogledao opet, baš lepo stari film. Gladan kvaliteta, počeo opet Mandaloriana pa mi još lepše leglo ovih par epizoda posle Andora.

On 18. 5. 2025. at 21:42, hoffnung said:

meni super ovaj detalj [nisam iz prve provalio]. prvo me je iseklo, kao neka scena iz horor filma. drugi put pomislim.. da nije 'film crew' i shvatim zapravo da je detalj fenomenalan. njegov odraz od stakla sa desne strane [pretpostavljam] se prelama na levo staklo... lifta. kapiram da ni oni to nisu smisli tako, a ispalo je bas za ovog karaktera super!

pocinje sa leve strane negde od 3-ce sekunde. najbolje je da se uspori video na 0.25

Ne kapiram 🫥

@Desmond Bojčinski nije bas uocljivo tako lako. prvo sto je brzo, a takodje imas vec dva njegova obrisa sa leve i desne strane. pogledaj pazljivo, na trecoj sekundi iza njegove leve senke, pojavice se jos jedna, kada svetlo krene.

edit: ako ne budes video sam, napravicu 'screenshot'.

Edited by hoffnung

Gledam i ne kapiram šta je 😵‍💫

vidis njegovu glavu sa leve strane u odrazu stakla? jel vidis "osobu" iza njega? sada kada imas ovaj hint, pogledaj ponovo i stavi brzinu na 0.25. inace, taj 'spooky' odraz dolazi sa njegove desne strane, odraz sa stakla koje se nalazi sa desne strane. barem sam ja to nekako uglavio da je tako.

01.jpg

u pripremi za S02 ponovo uzivam u prvoj..oodlican program!!!

@hoffnung

Vejder?

On 27. 5. 2025. at 21:54, Rudolf Pingvinoglu said:

meni ovo bolje od asoke i njenih svemirskih kitova... unsure

17 minutes ago, Zverilla said:

meni ovo bolje od asoke i njenih svemirskih kitova... unsure

Ima na YT ceo film, spremam se psihički da ga odgledam...

Molicu lepo, pravda za Galaktiku i Indijanu Dzonsa 🥸