Indy Posted May 10, 2018 Posted May 10, 2018 On 23.4.2018. at 20:59, peralozac said: Ma jok, taj batica malo komplikuje. Dole ne mora čvor sa dva ili tri zaokreta, i jedan drži sasvim OK, mene nikad nije izdao. Drugo, lakše je žicu po žicu komplet završiti, a ne prvo povezati sve dole pa imati šumu nepovezanih žica (i labavih čvorova). Konačno, ne trebaju nikakve alatljike - izvrtiš čivije prstima i gotovo. Ako ti baš smeta, višak žice gore odrežeš makazama, ali taj višak uopšte ne moraš da imaš - napraviš čvor bez viška žice i malo duže čivijaš. Ja recimo desnom rukom uhvatim žicu i zategnem je da drži oba čvora i gore i dole, a onda levom rukom čivijam. Ispostavilo se da su "extra light" žice (0.010-0.047) pravo rešenje. U stvari se ne čine toliko tanjim od standardnih (light), ali taman su toliko mekše da prsti ne zabole. Razlika u dijametru je ionako "mikroskopska" (red veličine 1/10 mm razlike), ali je napetost (tj. tenzija) vrlo različita. Recimo, debela E žica je u Light izdanju pod 11.3 kg tenzijom, a u extra light svega 9 kg.
Bujodrag Posted May 21, 2018 Posted May 21, 2018 2 hours ago, Indy said: Msm... sta reci? Kako šta? Stvar je jednostavna: želim je u bendu. Jer, ko ume da svira Krimsone s ovakvim osmehom, taj stvarno ume.
Skyhighatrist Posted April 8, 2020 Posted April 8, 2020 Krenuo sam da skrolujem uzbrdo da vidim ko je kačio Costella
Recommended Posts