Jump to content
IGNORED

Srpski film

Corkscrew

Recommended Posts

• 2 weeks later...
Posted

jel ima još neko da odglumi ljudsko govno il je boris isaković pretplaćen na to? kad sam mu čuo glas sad u otac-u počeo sam da galamim od muke. 

• Haha 4
Posted
Just now, nisam ja said:

jel ima još neko da odglumi ljudsko govno il je boris isaković pretplaćen na to? kad sam mu čuo glas sad u otac-u počeo sam da galamim od muke. 

Slomio me film, nisam izdržao 15 minuta.

Posted

Baš težak film i danas mi iskoči vest da ovaj mučenik još nije vratio decu i da hranitelji dobijaju 45k po detetu, a on 14k ukupno lad su bili kod njega...
Plače mi se svaki put kad pomislim na tog čoveka.

.... Shiit has hit the fan!

Posted

a evo ga i bandović. drugi najgori čovek na svetu. 

Posted

koliko je zvuk nerešiv problem u srpskom filmu

pa jbt

Posted
koliko je zvuk nerešiv problem u srpskom filmu

pa jbt

Šta, Ajvar?

Posted

ma da. riba fuge u kupatilu i nečuje se dijalog od zvuka ribanja četke

doduše i sergej mumla

Posted
ma da. riba fuge u kupatilu i nečuje se dijalog od zvuka ribanja četke

doduše i sergej mumla
Ipak sam odlučio da odgledam odloženo

Posted

Brate, prave.pi'tije za Vaskrs niđe veze

• Haha 3
Posted
On 21.1.2021. at 17:22, Kenji said:

Digitalno restauriran film Puriše Đorđevića "Pavle Pavlović" biće premijerno prikazan na fejsbuk stranicama kompanije Vip mobile, Jugoslovenske kinoteke i Centar filma u četvrtak, 21. januara, u 20 časova.

https://rs.n1info.com/kultura/digitalno-restauriran-film-pavle-pavlovic-purise-djordjevica/

cudi me da bas taj film Purise Djordjevica prvi restauriran..posto je cilj 100 filmova, nije mi jasno kako je taj film upao u prioritete..cak i nije na zvanicnoj listi najboljih, koliko znam..

• +1 1
Posted (edited)

Ne misli ni Puriša da mu je najbolji.

Ovo je iz 2010. godine:

“Uvod” za svoj najzabranjivaniji film popularni Purke napravio je kao satirični, duhoviti vremeplov - sa brojnim fotografijama Bekima Fehmiua, koji igra naslovnu ulogu, Ljubinke Bobić, Milene Dravić, Radeta Markovića...

- Film je nastao 1972, bila je to, i nadam se ostala, priča o filmu, a sam početak filma nije bio srećan - “Pavle Pavlović” je proskribovan i izbačen iz zvanične konkurencije festivala u Puli, što je za mene bio znak da je film dobar, a dokaz za to je i plejada glumaca koja igra u njemu. Posle festivalske projekcije nije imao bioskopsku distribuciju, i možda čak i ne spada u moje najbolje filmove, ali Bekim je ovde ostvario jednu od svojih najboljih uloga - lik mladog radnika Pavla Pavlovića, koji u sredini natopljenoj sitnom korupcijom, zloupotrebom samoupravnih slogana i slomom morala, postaje buntovnik koji će na kraju stradati.

Prema rečima Puriše Đorđevića, Bekim Fehmiu je podržavao da se ovaj film vrati iz “bunkera”, a njegovom zaslugom “Pavle Pavlović” prikazivan je i u inostranstvu, najpre u Italiji, gde su ga kritičari nazvali “bravuroznim političkim kabareom”.

- Film je doživeo malu cenzuru, ali bili su vrlo fer, nisu ga mnogo skratili. Ostalo je, međutim, nešto što je vrlo zanimljivo - posle naslova filma na špici se pojavljuje rečenica koja glasi: “Mnogi problemi u ovom filmu rešeni su akcijom Saveza komunista”.

Ja oduševljen filmom. Posebno Pinterova kamera. Glumačka postava neverovatna i mislim da je ovo i razlog restauracije.

Scena sa izdavanjem ploče "Ja te štipam ti mi se pućiš" i Rade Marković u ulozi govnara (naravno) koji za javnost snažno osudjuje dok štipa pevaljku Milenu Dravić, genijalna :laugh:

https://streamable.com/hfxbv9

Bez problema može na temu o Miki.

Edited by Kenji
Posted

El to ima neka "zvanicna" lista najboljih? Sa pecatom i svim?