Jump to content
IGNORED

Srpski film

Corkscrew

Recommended Posts

Posted

i da film nije kao ostalih šest vrsta umetnosti, pričajući o nekom delu mora da se uzme u obzir konematografija odakle dolazi

Posted

sto?

ozbiljno pitam.

pritom nismo bas albanija ili indija pa da nismu umeli dobar film snimiti nekoc.

Posted (edited)

pod dva je jako diskutabilno

knjiga je mnogo jaca

Edited by mustang
Posted

meni je pod dva cak jako lose, al i ja sam los covek :fantom:

Posted

sto?

ozbiljno pitam.

pritom nismo bas albanija ili indija pa da nismu umeli dobar film snimiti nekoc.

1. teško se od kinematografije koja izbaci tri filma u dve godine može očekivati bog zna šta

2. film je skupa rabota u čijem stvaranju učestvuje mnogo ljudi tkz. energetski proces

3. sfrj kinematografija je drugi par rukavica

Posted

brate, kad pricamo o scenarijima, a sto je kodnas najslabija karika vec godinama, treba ti 1 scenarista i 1 kompjutor, i to je to.

Posted

pričamo obfilmu kao kompleksnom "umetničkom" delu, čiji je scenarijo samo deo

velika, znatno veća od ove, godišnja produkcija omogućava i velikom broju scenarista da dođu do izražaja

ozbiljan etablirani reditelj, jedan od najboljih dramskih tekstova ikada napisan na srpskom jeziku, a film* bulja™

to je srpska kinematografija u XXI veku

*sveti georgije ubiva aždahu

Posted

kapiram da si sve u pravu, ali da bi zlo manje bilo da nema filmskoudbaskih klanova

Posted

naravno, to nam je teret koji vučemo iz sfrjot kinematografije

Posted

eto slazem se za azdaju. kengur je dobar film ali originalni scenario bio jos bolji. steta. steta u stvari za odlicne ideje sto ostanu samo na papiru. ko zna cega smo sve liseni a hranilo bi dusu

Posted

ja zato kad mi gladna dusa pustim terminator 2  :fantom:

Posted

1. fotografija

2. dramatizacija likova

3. anica dobra i glogovac

Sve 5...
Posted

Je l' gledao neko; Praktican vodic kroz Beograd sa pevanjem i plakanjem (2011) deluje kao OK

Posted

Ja gledao zbog nekih drugara koji su učestvovali u snimanju; inače ne bih. Ali nije toliko tragično.