Shan Jan Posted September 3, 2011 Author Posted September 3, 2011 Ne, samo mi je cudno sto si nasao da kukas o zastupljenosti Mauricijusa na temi o Mauricijusu. Samo nastavi...
Feindouno Posted September 3, 2011 Posted September 3, 2011 Jojogi junior po ugledu na idola poceo da zavodi red po forumu :0.6:
mei Posted September 5, 2011 Posted September 5, 2011 upoznah jednog francuza večeras koji je rođen i odrastao na mauricijusu (u evropi je zbog studija), pa se setih shan jana :D. ne sećam se svega šta mi je pričao, jer sam malo pijana, ali kaže da mu nedostaje spori život tamo. nema velikoj jaza u smislu materijalnog bogatstva među stanovništvom, tj. nema jako bogatih i jako siromašnih, što mu se dopada. ponekad se život još više uspori zbog nekih ljudskih previda, ali njemu to ne smeta. na primer, može da se desi da nestane struje i po sedam dana zbog neke ljudske greške, ali sve je to o.k. pošto taj neko koji napravi neku takvu grešku na poslu neće biti otpušten, kažnjem i slično. uglavnom, on voli život tamo, a i meni se trenutno ide na mauricijus da osetim malo sporog života.
Shan Jan Posted September 5, 2011 Author Posted September 5, 2011 upoznah jednog francuza večeras koji je rođen i odrastao na mauricijusu (u evropi je zbog studija), pa se setih shan jana :D. ne sećam se svega šta mi je pričao, jer sam malo pijana, ali kaže da mu nedostaje spori život tamo. nema velikoj jaza u smislu materijalnog bogatstva među stanovništvom, tj. nema jako bogatih i jako siromašnih, što mu se dopada. ponekad se život još više uspori zbog nekih ljudskih previda, ali njemu to ne smeta. na primer, može da se desi da nestane struje i po sedam dana zbog neke ljudske greške, ali sve je to o.k. pošto taj neko koji napravi neku takvu grešku na poslu neće biti otpušten, kažnjem i slično. uglavnom, on voli život tamo, a i meni se trenutno ide na mauricijus da osetim malo sporog života.Pa ovo ko cvanci da su napravili Kad se rastreznis pitaj ga za detalje pa pisi, sta ti fali i da te vodi na Mauricijus ;)
mei Posted September 5, 2011 Posted September 5, 2011 Kad se rastreznis pitaj ga za detalje pa pisipitaću dalje. sta ti fali i da te vodi na Mauricijus ;)mnogo mi se sviđa ova ideja! :D
Shan Jan Posted November 11, 2011 Author Posted November 11, 2011 Nista od Mauricijusa. Odlozen do daljnjeg zbog previse posla u centrali. Ehh, ukradose mi more, samo pesak ostade... :(
ivy Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 (edited) Nista od Mauricijusa. Odlozen do daljnjeg zbog previse posla u centrali. Ehh, ukradose mi more, samo pesak ostade... :(pa stvarno :( Edited November 11, 2011 by ivy
noskich Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 Nista od Mauricijusa. Odlozen do daljnjeg zbog previse posla u centrali. Ehh, ukradose mi more, samo pesak ostade... :(Id` u k. Ima da se jos naslusavamo Bozwanne. <_<
Hamlet Strašni Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 Stavi onu masku sa zida na lice i idi u centralu. Mozda te ipak posalju na Mauricijus.
Shan Jan Posted November 12, 2011 Author Posted November 12, 2011 :D Kakve sam srece onda bi me poslali u neku dzunglu kao pravi kadar za to.off: skoro je jedan kolega iz Ruande radio neki posao u Malaviju. Kaze da onakav raspad od zemlje nije nigde video...
Dr Arslanagić Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 Stavi onu masku sa zida na lice i idi u centralu. Mozda te ipak posalju na Mauricijus.[istoricarskihumor]ili se preruši u ovog gospodina i odi do britanske ambasade...[/istoricarskihumor]
Lezilebovich Posted September 26, 2016 Posted September 26, 2016 da vratim temu ... ima li neko iskustva ili iskustva bližnjih života i rada na mauricijusu ?
urkozamanje Posted September 27, 2016 Posted September 27, 2016 Znao sam ja neke devojke sa Mauricijusa. Njih 5 preciznije, upoznavao ih dve pa tri u izlascima u rasponu od jednog vikenda. Prvi put mi bilo zanimljivo kad su njih dve rekle (jedna bese kreolka, druga belkinja) da su sa mauricijusa. Onda sledeci vikend sasvim slucajno na skroz drugom mestu upoznam jos tri (kreolke i crnkinja) i na pitanje odakle su one kazu mauricijus. Ja celo vece u fazonu ma jeeeeste, koja vam je to fora sa mauricijusom, folirate neku egzotiku sta? Ono, ima 17 stanovnika od kojih ja kao upoznao 5 za nedelju dana. Naravno ispostavi se da ja nemam pojma (ima preko milion stanovnika) ali da se ipak znaju dobro, plus su ribe bile carevi pa smo izlazili sa njima gomilu puta, isli da nam spremaju neka njihova jela za ruckove, uzas - hrana im je uzas blagi. Nista mi se svidelo nije, cudne kombinacije ukusa skroz. A sto se tice zivota i rada, nemam pojma :D Ok bio je drug jedan posle u kao vezi sa jednom od njih pa isao tamo, nije mu se svidelo uopste, al on je svajcarac pa ne znam koliko ti to znaci. Znam da je bio u fazonu da je imao srece sto su roditelji te njegove bili kao nesto dobrostojeci, jer je valjda van tih rizorta uglavnom bas skromno al ne na onaj lepi egzoticni nacin. Rece da je prljavo i da se skromno zivi.
vladavsnarod Posted September 27, 2016 Posted September 27, 2016 Vise smo saznali o tebi i tvojim ortacima :)
Recommended Posts