Jump to content
IGNORED

Pitanja o svemu i svacemu

andjelija

Recommended Posts

Posted

Znaci, vrisnuo je manje vise, pas mater... A punjenje ne pomaze?

Posted

Pa napravi jednu vožnju od čuke pa vidi ima li razlike. Ako voziš samo kratke relacije po gradu nije ni čudo što se ne napuni.

Posted

Kod akumulatora se vidi ona priča o prvoj ugradnji™ i delovima za autoindustriju i za ostalo.

Kod mene aku evo 7 godina, računam vreme je ali i dalje pali kao metak™.

Serviser tako i kaže fabrički 6-7 god a posle koliko traje garancija, uglavnom.

Posted

Znaci, vrisnuo je manje vise, pas mater... A punjenje ne pomaze?

ne, pun je 90 i kusur posto ali nema tu snagu za jutarnji mraz. nemoj ga baciti, mozda bude dobar kad budes na Savi na pecanju :-)
Posted

Nista ja tu ne razumem, evo nacitao se tekstova po netu sad i ima 100 nekih parametara a i dalje ne znam kad je stvarno gotov :D Probacu kod druga da ga napunim jednom (ili ono da vozim 25-30km sa ugasenim svetlima) pa ako ne primetim da lakse pali posle toga, uzecu novi.

Posted

Kod akumulatora se vidi ona priča o prvoj ugradnji™ i delovima za autoindustriju i za ostalo.

Kod mene aku evo 7 godina, računam vreme je ali i dalje pali kao metak™.

Serviser tako i kaže fabrički 6-7 god a posle koliko traje garancija, uglavnom.

Ja imam originalni akumulator koji me sluzi evo vec 14 godina.

Posted

?!?

meni crkava na 3-4 godine a warranty mi na 2

Posted

Ja imam originalni akumulator koji me sluzi evo vec 14 godina.

+1

al sam uspeo da ga sjebem letos ostavivši upaljen radio

:isuse:

ps

par godina manje

Posted

ne, pun je 90 i kusur posto ali nema tu snagu za jutarnji mraz. nemoj ga baciti, mozda bude dobar kad budes na Savi na pecanju :-)

Ne, nije pun 90%. Prema ovom papiriću koji je izašao iz dijagnostike, kapacitet akumulatora je na 93% od originalnog kapaciteta, a trenutno je pun 52% od toga.

Posted (edited)

Imao sam slicnu situaciju sa fabrickom Vartom na mom autu. Isti papiric sam dobio u Bosch servisu. Ak je bio napunjen ali mu je falilo te snage za jutarnji start sto mi se svako jutro javljalo pistanjem u kolima. Majstor mi je rekao da je za zamenu i dao sam ga u racun i kupio nov.

Ps ne znam nemacki ali sam po logici kontao da je to to.

Slucajno poslato sa Tapatoka

Edited by vookela
Posted

?!?

meni crkava na 3-4 godine a warranty mi na 2

Prvih 13 godina je auto bio garaziran, od toga nekoliko godina i na kuci i na poslu. To je veliki faktor, ali nije jedini. Dizajn elektricnog sistema na autu, kao i sam kvalitet akumulatora su odlicni.

Ali, mijenjacu ga sad prije zime jer mi se vec pali kontrolka, iako alternator radi ispravno.
Posted

ma cim sam videla 14 godina bacila sam se u trazenje odgovora. sto je auto u toplijem podneblju to mu akumlator/baterija krace traje. dali su primer da usa automobili na severu baterija traje 5-6 godina, a sto juznije 2-4 godine.

kad smo kod toplote: menjam brisace, uglavnom uzmem boshove duze mi traju od michelin, svakih godinu dana jer se guma skvrci od vrucine. pre neki dan nam pala kisa i ladno sam ispromasivala kako da upalim brisace ... eto toliko cesto se koriste. isto mi je auto u garazi ali dnevna temperatura dostize ponekad i 40C kad idem za vegas ili san dijego ili palm springs.

Posted

za brisače vidi da su silikonski, moje iskustvo je da su dugotrajniji od grafitnih. bez obzira na proizvođača

;)

Posted

Prvih 13 godina je auto bio garaziran, od toga nekoliko godina i na kuci i na poslu. To je veliki faktor, ali nije jedini. Dizajn elektricnog sistema na autu, kao i sam kvalitet akumulatora su odlicni.

da li si ga održavao svo to vreme - dopunjavao ćelije destilovanom vodom, povremeno stavljao na punjač?