palfoot Posted December 11, 2020 Posted December 11, 2020 (edited) Kristin iz Múm i Mice Parade (kojima je ovo najlepši album, pikovalo oko 2004, i onda sunovrat) Edited December 11, 2020 by palfoot 1
holden kolfild Posted January 6, 2021 Posted January 6, 2021 (edited) jebi ga, ja sam kreten koji ne ume da pronadje sopstvene postove. (potajno?) mi u glavi da je da alvin dosao ovde i rekao, ppp cure i momci, imam! . par godina, dekada + i pol, imam nastavak: mnogo lakse za shvatiti kolika je rosie carica (ima super album iz 2020 glasom koji stari kao bilo koji alkohol/dave alvin/ovaj topik.) ja jos 10 godina i odjavljujem se. + ko nece da cumpri ti cupri: boginja. Edited January 6, 2021 by holden kolfild 1
Ras Posted January 6, 2021 Posted January 6, 2021 Ovo sam gledao i ranije, a ako je neko postovao to si bio ti
palfoot Posted February 19, 2021 Posted February 19, 2021 Enya recituje, a Sinead peva, i to peva tako da zvuči kao da hoće da oslobodi svoju Liz Fraser, što je posle i uradila na Troy...
klimt Posted April 29, 2021 Posted April 29, 2021 (edited) Blixa Bargeld & Anita Lane - Subterranean World (How Long Have We Known Each Other) Live 1992 https://www.youtube.com/watch?v=6ygUPMG1TpA&list=PLbdQpJ5brwuj_cLrT38ardWEYHo6k3tK2&index=9 Edited April 29, 2021 by klimt
Jeremija Posted April 29, 2021 Posted April 29, 2021 (edited) On 29.10.2020. at 0:54, palfoot said: halcyon ima samo obrnuti vokalni sempl iz it's a fine day, te kirsty hackshaw zapravo ništa nije otpevala, ali je ovekovečila spot sa nakoksanom domaćicom i sudoperom iz koje izranja beba. ovo je nešto suvisliji spoj sa (tada još nepoznatom) alison goldfrapp u ulozi rane 90e rejv dive sa enya trenucima ha!. opet beba u jednom kadru (i veš mašina umesto sudopere lol) a svakog trenutka hepi brejkbitovanje zvuči kao da će da se pretvori u baby d - let me be your fantasy. i kao što je neki komentator na spotu već primetio, čuje se uticaj sintova iz ove stvari na neke boards of canada trake, te ima i govorni sempl koji kao da je isto izašao iz njihove kujne. Čuveni, maksimalno bizarni spot, čitao sam posle da je u stvari neka vrsta hommage-a njihovoj majci koja je godinama bila zavisna od Halciona. EDIT: Da ostavim i ja nešto na temi... Edited April 29, 2021 by Jeremija
Ras Posted September 11, 2021 Posted September 11, 2021 Verovatno je i bilo, ali vredno obnavljanja: Leonard Cohen and Julie Felix - Hey, That's no Way to Say Goodbye (snimak iz 1967.) https://www.youtube.com/watch?v=BzgUs3c9QHY 1
Ras Posted September 16, 2021 Posted September 16, 2021 Tony Joe White & Johnny Cash - Polk Salad Annie https://www.youtube.com/watch?v=5vkYVWA6yzY 1
Ras Posted October 4, 2021 Posted October 4, 2021 Obraz uz obraz Twiggy i Bryan Ferry: What a Wonderful World (sa Twiggy YT kanala, izvorno Twiggy TV šou iz 1974.) 1
holden kolfild Posted November 11, 2021 Posted November 11, 2021 kupio bih onu zelenu bubu sa petokrakom. i sta je ono nase levo pored, nikako da uklavirim? 1
Ras Posted November 11, 2021 Posted November 11, 2021 (edited) 9 hours ago, holden kolfild said: kupio bih onu zelenu bubu sa petokrakom. i sta je ono nase levo pored, nikako da uklavirim? Kübelwagen? Edit: pesma i njih dvoje (interpretacija): pure joy! Edited November 11, 2021 by Ras 1
holden kolfild Posted November 13, 2021 Posted November 13, 2021 pojma nemam, meni je na prvi mah delovao kao neki japanac iz 70s, oni su ludovali tada, kupei-karavani i sta sve ne, mada ima dosta nemackih auromobila na placu. jos jedna iz iste otpad edicije i verovatno najpoznatija lukasova pesma> + bili, mada mi se friski album nije previse dojmio, ali zato ovaj duet gitara sa molly je superiska. molly izgleda kao da se teleportovala iz shoegaze benda iz '92 i dosla na ovo poljance. lepotica! mnogo je volim>
holden kolfild Posted November 18, 2021 Posted November 18, 2021 (edited) + + RARE Johnny Cash with Bob dylan - one too many mornings + + Edited November 18, 2021 by holden kolfild 1
Recommended Posts