December 11, 20204 yr Kristin iz Múm i Mice Parade (kojima je ovo najlepši album, pikovalo oko 2004, i onda sunovrat) Edited December 11, 20204 yr by palfoot
January 6, 20214 yr jebi ga, ja sam kreten koji ne ume da pronadje sopstvene postove. (potajno?) mi u glavi da je da alvin dosao ovde i rekao, ppp cure i momci, imam! . par godina, dekada + i pol, imam nastavak: mnogo lakse za shvatiti kolika je rosie carica (ima super album iz 2020 glasom koji stari kao bilo koji alkohol/dave alvin/ovaj topik.) ja jos 10 godina i odjavljujem se. + ko nece da cumpri ti cupri: boginja. Edited January 6, 20214 yr by holden kolfild
February 19, 20214 yr Enya recituje, a Sinead peva, i to peva tako da zvuči kao da hoće da oslobodi svoju Liz Fraser, što je posle i uradila na Troy...
April 29, 20213 yr Blixa Bargeld & Anita Lane - Subterranean World (How Long Have We Known Each Other) Live 1992 https://www.youtube.com/watch?v=6ygUPMG1TpA&list=PLbdQpJ5brwuj_cLrT38ardWEYHo6k3tK2&index=9 Edited April 29, 20213 yr by klimt
April 29, 20213 yr On 29.10.2020. at 0:54, palfoot said: halcyon ima samo obrnuti vokalni sempl iz it's a fine day, te kirsty hackshaw zapravo ništa nije otpevala, ali je ovekovečila spot sa nakoksanom domaćicom i sudoperom iz koje izranja beba. ovo je nešto suvisliji spoj sa (tada još nepoznatom) alison goldfrapp u ulozi rane 90e rejv dive sa enya trenucima ha!. opet beba u jednom kadru (i veš mašina umesto sudopere lol) a svakog trenutka hepi brejkbitovanje zvuči kao da će da se pretvori u baby d - let me be your fantasy. i kao što je neki komentator na spotu već primetio, čuje se uticaj sintova iz ove stvari na neke boards of canada trake, te ima i govorni sempl koji kao da je isto izašao iz njihove kujne. Čuveni, maksimalno bizarni spot, čitao sam posle da je u stvari neka vrsta hommage-a njihovoj majci koja je godinama bila zavisna od Halciona. EDIT: Da ostavim i ja nešto na temi... Edited April 29, 20213 yr by Jeremija
September 11, 20213 yr Verovatno je i bilo, ali vredno obnavljanja: Leonard Cohen and Julie Felix - Hey, That's no Way to Say Goodbye (snimak iz 1967.) https://www.youtube.com/watch?v=BzgUs3c9QHY
September 16, 20213 yr Tony Joe White & Johnny Cash - Polk Salad Annie https://www.youtube.com/watch?v=5vkYVWA6yzY
October 4, 20213 yr Obraz uz obraz Twiggy i Bryan Ferry: What a Wonderful World (sa Twiggy YT kanala, izvorno Twiggy TV šou iz 1974.)
November 11, 20213 yr kupio bih onu zelenu bubu sa petokrakom. i sta je ono nase levo pored, nikako da uklavirim?
November 11, 20213 yr 9 hours ago, holden kolfild said: kupio bih onu zelenu bubu sa petokrakom. i sta je ono nase levo pored, nikako da uklavirim? Kübelwagen? Edit: pesma i njih dvoje (interpretacija): pure joy! Edited November 11, 20213 yr by Ras
November 13, 20213 yr pojma nemam, meni je na prvi mah delovao kao neki japanac iz 70s, oni su ludovali tada, kupei-karavani i sta sve ne, mada ima dosta nemackih auromobila na placu. jos jedna iz iste otpad edicije i verovatno najpoznatija lukasova pesma> + bili, mada mi se friski album nije previse dojmio, ali zato ovaj duet gitara sa molly je superiska. molly izgleda kao da se teleportovala iz shoegaze benda iz '92 i dosla na ovo poljance. lepotica! mnogo je volim>
November 18, 20213 yr + + RARE Johnny Cash with Bob dylan - one too many mornings + + Edited November 18, 20213 yr by holden kolfild