Jump to content
IGNORED

Igre

Marvin (Paranoid Android)

Recommended Posts

Posted

Božanski Morrowind je mogao da se spakuje sa svim modovima i konstrakšn setovima u manje od gigaipo

Posted

fora kod Fortnajta je da su tu stalno neki apdejti. Ako je je sad 65GB za 3 meseca će biti 80GB. Svakih nedelju-dve dana ima update od par GB.

Stalno nešto menjaju u igrici. To im je jedan od glavnih aduta. Uvek novi itemi, nova oružja, stalne promene na mapi itd itd. Samo da ljudima ne dosadi.

Da ne pričam o novim skinovima, plesovima i ostalim stvarima na kojima uzimaju lovu. To bukvalno svakog dana imaš nešto novo da kupiš ako si voljan da trošiš pare.

To koliko oni contentaTM proizvode je neverovatno.

A ni malo im nije frka da nešto otvoreno iskopiraju. Čim se pojavi neka nova igra koja ima neki zanimljiv feature i eventualno bi mogla da im postane konkurencija, računaj da će to biti i u Fortnite za max nedelju dana.

Posted

to je games as a service pristup, nije fortnite jedini koji ga koristi. a normalno da će uzimati lovu na kozmetičkim stvarima kad je sama igra džabe :D

Posted

priče o tome koliko koja igra zauzima i kako su "ranije igre bile manje a bolje" slušam od 1986.

Posted
1 hour ago, maharaja said:

bogovska igrica. Prošle godine sam je opet prešao, čak sam iskopao neki stari mod sa pešadijom koji sam pravio početkom veka.

Bas, mislim da je to bila prva 3D strategija ikada, mogao si da vrtis kameru u krug. Nesto mi nije stimalo u toj igri, ako se dobro secam nije mi se svidjao odnos pesadinac-tenk. Ali odlicna igra, poslednja misija je picvajz totalni.

Kroz Dune 2 sam zavoleo strategije (i dan danas omiljeni mi, izumiruci, zanr), a posle sam cepao i Dune 2000, tad sam i dovoljno odrastao da mogu da izvrtim igru na sve moguce nacine, sa svim kucama, tenkovima, frimenima, ubijanjem crva i slicno. 

Posted
2 hours ago, teacher said:

priče o tome koliko koja igra zauzima i kako su "ranije igre bile manje a bolje" slušam od 1986.

Pa jeste, Elita zauzima 2,6 MB.

Posted
3 hours ago, goofs said:

Emperor: Battle for Dune dolazio na 4 diska

Od kojih je jedan disk bio instalacioni, a ostala 3 su bila play diskovi za svaku kuću ponaosob. 

Jedna od omiljenih mi igara, obožavam Dinu

Posted

Svi se polako sele u budućnost. Bethesda, Obsidian, PB i ovi Poljaci.

Izgleda da magija, goblini, trolovi, zmajevi više nisu interesantni.

Posted

Jos uvek radim retrospektivu starih naslova, dok ne stigne novi komp. BG 2, Icewind Dale. BG 2 je sto se tice mehanike igranja izbrusen maksimalno i nisam mu nasao neku bitnu manu (ne dopada mi se jedino minimalno napredovanje lika nakon 20. nivoa). U Icewind Dale stigoh do nekog veceg dungeona i sada sa petog nivoa moram da se vracam cak na drugi, kako bih odmorio party. Tesko da je moguce odraditi gluplji game dizajn od toga. Na stranu sto se party zamara izuzetno brzo, te to dodatno nervira.

Jedva cekam da predjem Pillarse natenane, mada ima jos dosta naslova koje nisam zavrsio na aktuelnom kompu. The Evil Within 1 i 2, ako je rec o necemu van RPG zanra.

Posted
4 hours ago, Miljenko said:

Jos uvek radim retrospektivu starih naslova, dok ne stigne novi komp. BG 2, Icewind Dale. BG 2 je sto se tice mehanike igranja izbrusen maksimalno i nisam mu nasao neku bitnu manu (ne dopada mi se jedino minimalno napredovanje lika nakon 20. nivoa). U Icewind Dale stigoh do nekog veceg dungeona i sada sa petog nivoa moram da se vracam cak na drugi, kako bih odmorio party. Tesko da je moguce odraditi gluplji game dizajn od toga. Na stranu sto se party zamara izuzetno brzo, te to dodatno nervira.

Jedva cekam da predjem Pillarse natenane, mada ima jos dosta naslova koje nisam zavrsio na aktuelnom kompu. The Evil Within 1 i 2, ako je rec o necemu van RPG zanra.

Meni je osnovni problem IWD bio to što su svi članovi generisani na početku igre, pa shodno tome nisu imali ni bilo kakvu predistoriju, niti je postojala bilo kakva interna dinamika unutar grupe, kao ni očigledni protagonista. Ovo je sve suprotno od BG-a, gde je Bhaalspawn bežao iz jedne smrtne opasnosti u drugu, a da pola igre nije ni znao u čemu je stvar, dok su ga pratili vrlo živopisni karakteri. Uz to, i sama ta priča nije epska kao priča BG-a, ali to i ne mogu da navedem kao neku manu, jer je priča BG-a izuzetna. Van toga, IWD je u stvari jedna jako, jako dobra igra...

Posted (edited)

Bas tako. Problem je sto ja skacem sa igre na igru, posto tradicionalno retko sta zavrsim u cugu. I onda se podsetis zasto je BG (posebno dvojka) toliko dobar. ID je ok, formiranje grupe mi nije bilo dosadno. Jeste neobicno sto umesto jednog glavnog lika, imas njih sest, koje si sam stvorio. Kec nema dual wielding, kao i neke klase, no to mogu oprostiti, zbog tada aktuelne edicije pravila. pomenuto odmaranje grupe je meni velika mana, usled nepotrebnog gubitka vremena. U BG  i NWN je to reseno ok, mali je broj lokacija gde odmor nije dozvoljen. Pathfinder je tu bio zanimljiv, zbog neophodnosti nosenja namirnica, kako bi se odmorili tokom obilaska dungeona (jos jedan naslov koji moram polagano overiti).

ID grupa, mage 2 komada, thief, fighter, cleric, bard. Osim clerica kompletan zenski party.

Edited by Miljenko