Lutador Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 Ja sam Tropico (zajedno sa Paradise island dodatkom) igrao bukvalno godinama i to je jedina igra koja je mogla tako dugo da me drži jer sam igrao sa milion različitih ''karaktera'', npr. nekada stavim da sam farmer pa baziram ekonomiju na preradi voća i povrća, ako stavim da sam general onda budžim vojsku i trudim se da vojnici i njihove porodice budu što srećnije da bi me držali na vlasti, a najlakše je bilo izabrati ''hotel corporate buyout'' sa Lou bega karakterom :D jer se od turizma zarađuje mnogo para.Elem, Tropico 3 je opravdao očekivanja, a bila bi stvarno šteta da nisu napravili dostojan nastavak onako dobre igre. Grafika je vrhunska, postoji mogućnost rotiranja kamere tako da je ostrvo moguće videti bukvalno iz bilo koje perspektive, najviše što može da se zumira je nivo na kome kao da hodate ulicom. Muzika je simpatična i zarazna je kao u originalnom Tropicu, tako da nikada ne smori. Sve građevine su potpuno drugačije u odnosu na prvi Tropico. U Tropicu je problem bio što je vrlo malo ljudi moglo da se smesti u zgrade koje su zauzimale previše prostora i to je sada ispravljeno tako da u zgradama postoji više stanova. U ovom delu postoji saobraćaj i mreža puteva je jako efikasna. Što se tiče ekonomije, ono što je novost jeste da prirodni resursi (gvožđe, boksit i zlato) mogu da se iscrpe posle određenog vremena i zato je poželjno odmah na početku igre napraviti rudnike kako bi se napunio budžet a kasnije od tog novca razvijati turizam. Što se tiče hotela, postoji nekoliko vrsta a najluksuzniji je ''skyscraper hotel''. Od novih građevina, tu su i garaže i kao što sam napomenuo, nove vrste zgrada i kuća (3 ili 4 vrste zgrada i isto toliko vrsta kuća - klasične kuće koje donose dobar rejting stanovanja i nekoliko vrsta ''socijalnih'' u koje staje više ljudi ali su slabog kvaliteta). Dobra je stvar i što je obrazovanje mnogo efikasnije tako da su poslovi koji zahtevaju srednju školu ili fakultet uvek ''popunjeni'' što donosi dobar rejting religije, zdravstva itd. Ono što mi se ne sviđa jeste što mi se čini da je potrebno mnogo više vremena da bi se napravila neka građevina tako da je potrebno angažovati mnogo radnika za gradnju i što je igra prezahtevna u pogledu grafike pa kako ostrvo počinje da se ''popunjava'' polako igra počinje da koči. Takođe, ostrva su manja nego u prvom delu i veliki problem predstavljaju planine jer dosta smetaju razvijanju putne mreže.
Milosh76 Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 Znaci sve ono sto je Simcity hteo da bude u zivotu ima u Tropicu 3. Ubedio si me.. :)
scepa Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 Ne igram, ali mi je traze drugi, pa da priupitam...Koliko sam shvatio postoje dva izdanja. 2K i EA Sports. Oba su se pojavila 6. Okt, ali u "prodavnicama" ima samo 2K verzija. Sta je sa ovom drugom?igrao 2K10 na PS3...mogu ti reci da je dosta dobro odradjeno...nisam ranije igrao kosarku (mada sam kosarkas po ovako nekom opredelenju), samo sam PES cepao, ali ovaj basket bas dobro izgleda, sve je u real time-u, (recimo sinoc sam igrao lakers-boston, pau je povredjen i isto tako je u igrici i ne mozes da ga ubacis u igru, jbg nemam pojma da li je to za wow, ali meni jeste, posto ranije nisam igrao basket)...takodje sto se tice nekih pokreta, finese su jako dobro odradjene, taktike ima dosta...takodje isuvise lici na pravi basket, znaci nema brzanja (sem ako ne igras sa sunsima) neke varijante tipa izlazenje iz bloka, sinhronizacija odbrane itd je jako dobro odradjene...Sa druge strane igrao PES2010 i Fifu10..mogu reci da je fifa mnogo bolja (iako sam uglavnom dosada igrao PES)...takodje MW2 rastura...multiplayer je
Milosh76 Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 Sa druge strane igrao PES2010 i Fifu10..mogu reci da je fifa mnogo bolja (iako sam uglavnom dosada igrao PES)...Zasto je FIFA bolja? Posto ne igram FIFU zanima me sta drugacije nudi od PESa? Meni je kod PESa fenomenalno odradjen BAL i MASTER LIGA, ima li nesto slicno kod FIFE?
Ugor Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 NBA 2k10 na PS3 je odličan, samo stvarno ima dosta bugova. Čeka se patch any day now, makar ljudi nisu baš najzadovolniji patchom za xbox koji je već izašao.Koliko znam FIFA ima svoj ekvivalent BAL-a.
scepa Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 Zasto je FIFA bolja? Posto ne igram FIFU zanima me sta drugacije nudi od PESa? Meni je kod PESa fenomenalno odradjen BAL i MASTER LIGA, ima li nesto slicno kod FIFE?meni je ove god bolja kretnja igraca, dugmad i pokreti su bolje sinhronizovani na fifi nego na PES... uzeo sam pes (za PS3) ima onako glupavi delay kad stisnes recimo pas, igrac ga uradi tek posle sekunde, mnogo je komplikovanije dati gol ove god na PES...ne znam , i PES mi dosta sporije izgleda...cak mi se cini da je i grafika malo bolje odradjena na Fifi...ne znam, bar ja sam prijatno iznenadjen fifom koju do sada nisam nikako igrao, odigrao sam mozda 2-3 fife na Xbox 360 i to je to, i nije mi se svidela posto je izgledala sporo...postoje u fifi slicne stvari, kao manager mode koji je kao master liga ...ali jos nisam provalio sve, prosle nedelje sam je uzeo tek, pa ono... :)
BOOGIEMAN Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 Jos ne mogu da se nacudim koliko su samo online igrice avanzovale u proteklih godinu dana za vreme moje (prisilne) apstinencije od interneta Quake Live - Poboljsani Quake 3 - online multiplayer - igra se iz browsera (ovo jos ne mogu da verujem ! :)) - potpuno besplatan !?!!Altitude - ovu sam otkrio danas - jednostavno ali neverovatno zarazno (moze da se dl a moze i da se igra free iz browsera)za one sa usporenim motornim funkcijama - potezne browser zavrzlame:Weewar - hexagon style map strategijica (kao stari Battle Isle ... ako se neko uopste seca toga ) - u free verziji je poprilicno ogranicena :/ConQUIZtador - kviz/chat uradjen na foru strategije (za koji verovatno svi odavno znate, ali ja se navukao poslednja tri dana ... odigrah 50+ meceva ... rekao bih da je genijalno samo kad svako drugo pitanje ne bi bilo 'ko peva pesmu ...' <_< ... (@Quizmaster - verzija na .com moze da se igra i za real money ;))
salkodinamitas Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 Ako neko pokušava da skine Modern Warfare 2 bolje da se ne muči sa torentima. Ima na Media Fire, link ka forumu se lako gugla, a može da ga dobije i na PM
nixolaus Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 ConQUIZtador - kviz/chat uradjen na foru strategije (za koji verovatno svi odavno znate, ali ja se navukao poslednja tri dana ... odigrah 50+ meceva ... rekao bih da je genijalno samo kad svako drugo pitanje ne bi bilo 'ko peva pesmu ...' <_< ...Ovo je super.
Grunf Posted November 17, 2009 Posted November 17, 2009 Ako neko pokušava da skine Modern Warfare 2 bolje da se ne muči sa torentima. Ima na Media Fire, link ka forumu se lako gugla, a može da ga dobije i na PMja skinuo i odigrao. kao i prethodnik, odlicna, i kao i prethodnik, sramno kratka :(
korindjar Posted November 18, 2009 Posted November 18, 2009 ja skinuo i odigrao. kao i prethodnik, odlicna, i kao i prethodnik, sramno kratka :(ma to su pre svega pravili za multiplayer
shinobi Posted November 18, 2009 Posted November 18, 2009 Screenshot :jebga ovaj skrinšot je definitivno prelio čašu i ja krećem u "kupovinu" :Dinače u poslednje vreme jedino nadjem vremena za kliktanje po Torchlight-udok se čeka diablo III, ovakvi klonovi dobro dodju
Loshmi Posted December 3, 2009 Posted December 3, 2009 (edited) Jel probao neko Dragon Age origins??? Mrzi me da lepim screen-ove, ali igra je fantasticna..(ako ste fan FRP-ova)...ma i ako niste, sa ovom igrom mozete postati...I wish da imam vremena malo vise od pola sata svakog drugog dana da je igram :( Edited December 3, 2009 by Loshmi
ZokiAsov Posted December 9, 2009 Posted December 9, 2009 Dragon Age ti si kriva sto me zena ostavilaaaaa.... Zavrsio posle 68 sati uzivanja.
Recommended Posts