slepa živana Posted September 3, 2019 Posted September 3, 2019 11 minutes ago, Frank Pembleton said: Ima logo! ima logo za nijansu ozbiljini nego da ga je neko nacrtao rukom, hemijskom olovkom.
Hamlet Strašni Posted September 3, 2019 Posted September 3, 2019 Сама јадност целог документа непобитно указује на аутентичност
Time Crisis Posted September 3, 2019 Posted September 3, 2019 Piše da je duplikat, šta sad, dobro je samo kad su nešto ostavili.
morgana Posted November 15, 2019 Posted November 15, 2019 zasto sam zlikovacki ocarinjena za proizvod od 30 eura?
maheem Posted November 15, 2019 Posted November 15, 2019 7 minutes ago, morgana said: zasto sam zlikovacki ocarinjena za proizvod od 30 eura? Poštom stiglo? Carina ili pdv? Svejedno pas mater im
Frank Pembleton Posted November 15, 2019 Posted November 15, 2019 zasto sam zlikovacki ocarinjena za proizvod od 30 eura? Koliko su te rebnuli?Na koliko su oni procenili vrednost, ne koliko si ti platila? ... Shiit has hit the fan...
morgana Posted November 15, 2019 Posted November 15, 2019 carina, ne pdv, donio postar na vrata, pise ocarinjeno, deklaracija prilozena, jebena krema kosta 30 e, sad su mi je nabrijali skoro do seforine cijene.
InvisibleLight Posted November 15, 2019 Posted November 15, 2019 strasno, ja bih popizidila. pogotovo sto mi rekose ubosni da je kod njih granica za necarinjenje 300km! ovde bese 50? a ocigledno samaraju kako stignu.
goofs Posted November 15, 2019 Posted November 15, 2019 ne drzite me za rec, ali mislim da postoji carnia na sve lekove, bez obzira na iznos. a na dobrom drugu cariniku je da proceni da li je neka krema lek ili nije.
morgana Posted November 15, 2019 Posted November 15, 2019 (edited) naziv kozmetika, tip 45, guglacu kasnije sta mi je time skot odrezao @InvisibleLight da, granica je 50, u cg je 100 npr Edited November 15, 2019 by morgana
Frank Pembleton Posted November 15, 2019 Posted November 15, 2019 carina, ne pdv, donio postar na vrata, pise ocarinjeno, deklaracija prilozena, jebena krema kosta 30 e, sad su mi je nabrijali skoro do seforine cijene.Pazi, meni je jednom pisalo ocarinjeno, a platio samo pdv, i otvaranje paketa...Pitao šta je oni mi rekli, pa prošlo je carnski pregled.Takođe, oni imaju pravo da sami procene vrednost, pa mogu da nakarikaju da preko limita npr 55€, i da onda naplate to...Plus procedura za žalbu je da ti treba da odbiješ da primiš paket, pa da se žališ....Šta da ti kažem, mafija... ... Shiit has hit the fan...
morgana Posted November 15, 2019 Posted November 15, 2019 Just now, Frank Pembleton said: Pazi, meni je jednom pisalo ocarinjeno, a platio samo pdv, i otvaranje paketa... Pitao šta je oni mi rekli, pa prošlo je carnski pregled. Takođe, oni imaju pravo da sami procene vrednost, pa mogu da nakarikaju da preko limita npr 55€, i da onda naplate to... Plus procedura za žalbu je da ti treba da odbiješ da primiš paket, pa da se žališ.... Šta da ti kažem, mafija... ... Shiit has hit the fan... tja. ruse mi cijelu dobavljacku konstrukciju. nabavljacu iz cg, tamo mi ne zarezuju pdv do 75, a carinu do 100 e.
maheem Posted November 15, 2019 Posted November 15, 2019 Vi ste jedno civilizovano društvo, mislim da se i u Hrvatskoj ne plaća pdv na robu vrednosti do 45e. Al zato u Serbistanu, pdv na sve (doduse ne u svim carinarnicama koliko čujem), a eto i carinu znaju da opale kako im se ćefne. Carina na aerodromu ti kaže: aaaa to je novo, morate platiti pdv, i onda ti naplate i carinu i pdv. - pa kako sada i carina?! Naplatili ste mi i carinu i pdv?! - pa ne možemo odvojiti pdv od carine, tako nam je u sistemu. Crkli dabogda
Recommended Posts