Jump to content
IGNORED

breaking bad

hattori

Recommended Posts

:D Evo zašto je meni odlična. Prvo, sama premisa i transformacija su mi super. Kako ugledni, učeni ljudi uviđaju besmisao srednjeklasne borbe i okreću se divljinama kriminala, polako se menjajući. Ne samo Volter, nego i Skajler, a i Džesi. Sviđa mi se ta lagana transformacija iz ljudi sa jednim sistemom moralnih vrednosti koji se još više ostvare i postaju bolji u svetu sa dijametralno suprotnim vrednostima i zakonima. To je zašto je dobra. A odlična mi je zato što negde slavi mozak i razmišljanje i praktičnu primenu visoke nauke i banalne svrhe sa ogromnom količinom svega lošeg i moći (šta god značila ova rečenica :isuse:). Jako mi prija kako je neprimetno čovek sa dobrim namerama postao nemilosrdni, bezobzirni criminal mastermind i kako serija bez drame i pompe pokazuje njega kako stalno prelazi nove granice. I sviđa mi se kako su likovi zajebani i opasni, ali diskretni i ne vređaju inteligenciju gledaoca. Osveženje mi je da je glavni muscle tako neprimetan lik ili da je surova glava kriminalne porodice menadžer fast food chaina i potpuno je tome predan. Meni sve to jako prija i mnogo odmara od užasnog, užasnog klišea da su opasni likovi namrgođeni, da se ozbiljne i drastične stvari govore šapatom da ljudi u moralnim dilemama imaju poluotvorena usta i opsesivno malim pokretima mašu glavom levo-desno, da dramosere i te de. A pritom je sve smešteno u pustinju, a ima povremeno i humora. Ne znam šta više.Walter White --> Heisenbergtumblr_lkxe0xEYR91qgymcu.jpg --> tumblr_lkxdzo4hsn1qgymcu.jpgtumblr_lkxe8odNHy1qgymcu.gifDakle, dobri likovi, zanimljiva premisa, sveža izvedba i nešto drugačiji pristup. Eto, zato mi je odlična.
+1

Meni likovi nisu narocito dobri. Jedino Jesse i Hank jesu, ostali se krecu od nezanimljivih do uzasno iritantnih. Ostali su svi ili dosadni [zena, zenina sestra i pogotovo Walter] ili zesce over the top [negativci]. Iskreno, prilicno problema imam sa drugom sezonom, nisam siguran da cu u dogledno vrijeme nastaviti sa gledanjem. Nije da je losha, samo mi nije nista vise od toga.

Edited by gervasius twinkleminkleson

Ja sam se tako navukao na ovo cudo gledajuci prvu epizodu na Tv-u u petak ili subotu. Dogurao do trece sezone.Kao neko ko ne podnosi ljude koji su danima pricali o Lost i Prison break dogodovstinama, nisam se ni zaletao u gledanje serija..The Walking dead ne racunam.Cini mi se da sad kapiram gde su nestali dobri filmovi..pretvaraju se u serije.

provalio sam da je meni super sve što gervasiusu nije
+1anti-preporuka deluxe.mogo bi da otvori neki antireview-sajt i zaradi lepe novce.^_^
Meni likovi nisu narocito dobri. Jedino Jesse i Hank jesu, ostali se krecu od nezanimljivih do uzasno iritantnih. Ostali su svi ili dosadni [zena, zenina sestra i pogotovo Walter] ili zesce over the top [negativci].
Wow, dobar ti je najstereotipniji mogući debeli ćelavi besmisleni comic-relief policajac.. a nije ti dobar 1 Walter White? :blink:Ne apeluje na tebe spora transformacija pasivnog middle-class profesora hemije u criminal mastermind? Ni taj pseudo-realizam na kom serija insistira, zasipajući ga redovno down to earth problemima - prvo bolest, posle otuđenje od porodice, itd.?Onda stvarno nema razloga da dalje pratiš seriju. Ne očekuj da postane police procedural show, da Hank ganja Heisenberga kao McNulty Barksdale familiju, to se jednostavno neće desiti. Serija je vrlo character-driven, sve se vrti oko preživljavanja u svetu u kom se glavni likovi baš i ne snalaze.Opet kažem, verovatno su previsoka očekivanja u pitanju. Daleko od toga da je Breaking Bad savršena serija, podzapleti su često dosadni a povremeno baš glupavi, neke scene su jednostavno užasne (npr. ona čiji je screenshot Lrd okačio, kad WW baca neke sciency eksplozivne kristale da zastraši drug dealers :isuse: ). Ipak, većinu nas kojima se serija sviđa drži upravo ta šira Walter & Jesse priča, tj. želja da otkrijemo "šta će biti na kraju".To IMHO treba da radi svaka serija, da upravo kroz narativ drži pažnju gledalaca, a ne ubacujući nasumično nove podzaplete, razne McGuffins, i slične kerefeke da bi ih razdrmala iz dosade.

Ne znam, ja ne primjetim neku ogromnu transformaciju kod Waltera. Od pocetka je sebichni asshole, skoro sociopata, koji ne pokazuje bash neku ogromnu kolicinu brige za porodicu ili za Jesseja. Nijedan od likova nije likable, Hank i Jesse su najblizi tome iako su na momente kao karikature [pogotovo Hank]. Da nije tolikog hajpa, i pretencioznosti serije, bila bi mi daleko vise enjoyable. Ovako blah. Mozda je i pogledam u nekom trenutku do kraja, ali definitivno me nije odusevila.

Ne znam, ja ne primjetim neku ogromnu transformaciju kod Waltera. Od pocetka je sebichni asshole, skoro sociopata, koji ne pokazuje bash neku ogromnu kolicinu brige za porodicu...
:mellow:
Sigurno ne pričamo o istoj seriji. :D
moze biti da je on uzeo da gleda onaj americki rimejk, koji realno i jeste sranje...