Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Avionski udesi i nesreće

Featured Replies

Bio je jedan slican udes davno davno u SAD. Sve bilo u redu u prilazu, i pred sam tacdaun "rep" je otisao naglo dole, zaorao pistu, i katastrofa se desila. Mislim da je rec bila o L1011. Posle se ispostavilo da je nagli nalet vetra, windsheer, smaknuo vertikalac na dole... Nagadjam, ali, mozda je i ovde rec o tome. Naglo smicanje vetra je najopasnije upravo u fazi sletanja...

• Replies 5.3k
  • Views 475.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Koliko bljutavo saopstenje, da, znamo da u wet leasu kompanija ciji je avion i posada (ovde Maraton) ima operacionu i krivicnu odgovornost, ali to su vasi jebeni partneri koje ste vi jebeno izabrali,

• Neka gleda oznake na pisti i ako vidi D5 neka lupa na vrata pilotske kabine.

Posted Images

Evo sad na CNN-u vrte amaterski snimak udesa. I kazu da je voice cockpit recording otkrio da su imali stall warning 7 sekundi pre impakta, pokusali da "dodaju gas" i abortiraju sekund i po pre, ali bese kasno.

Ovo je magija ili svevišnjeg ili projektantkskog tima, da je 300 ljudi preživelo ovako nešto.

triple7 je mama :ziga:

Kažu da je pilotu ovo bilo prvo sletanje sa 777...?

Ja samo videh da je imao 43 sati na B777.

Moguće da sam ja slabo preveo.

:thumbsup:Sama aerodinamika, najpre. Podloznost faktorima, itd. Nacin na koji se sprava krece kroz vazduh. Bla bla. Mnogo volim avione & trecu dimenziju, ali nikad, bas nikad, ne bih seo na paraglajder. Jednostavno, nisam spreman za taj stepen izlozenosti.
e za ovo nemaš pojma :P... pa ti onda ne voliš vazduh ..a jel vidiš na kojoj smo temi,pobobu..

Uvek se setim, lik (instruktor) uletio u dalekovod, ali sve prošlo dobro, nedelju dana u bolnici i vratio se...Sad on priča, objašnjava a njegov će instruktor (otišao u penziju kao pilot poljoprivredne avijacije):"E moj sine kad sam ja prvi put uletio u dalekovod..."

Both girls were pronounced dead at the airport, but US investigators said one of them might have died after being run over by an emergency vehicle.
:ph34r:
Ja samo videh da je imao 43 sati na B777.
Izgleda da sam ipak dobro razumeo.Prvo sletanje.

zapalio se (srecom) prazan dreamliner na hitrou.By :smoris: 787 :(

Bukiran sam na tri B787 leta u oktobru [2x JAL, 1x ANA].