Аврам Гојић Posted April 3, 2015 Posted April 3, 2015 (edited) carski spin i koriscenje momenta. ma haos. +1 kakve ovo veze ima sa ovim slučajem, osim tangencijalne "AAA NISMO BEZBEDNI". Edited April 3, 2015 by Грешни Василије
Tale Posted April 3, 2015 Posted April 3, 2015 Ako mene pitaš evo čitavog teksta: U Nemačkoj je na kriznom samitu kod ministra saobraćaja Aleksandra Dobrinta, dogovoreno formiranje takozvane ''Taskforce'' radne grupe, koja će se, posle pada aviona ''Džermanvingsa'' baviti pitanjima elementima sigurnosti leta i eventualno izmeniti aktuelni bezbednosni koncept u vazduhoplovstvu. Aleksandar Dobrint, ministar saobraćaja Radna grupa bi najpre trebalo da se bavi pitanjima mehanizma vrata na pilotskoj kabini - kokpitu, rešenjima o medicinskoj sposobnosti pilota i prishološkim postupcima. Ovo su saopštili Dobrint i predsednik Savezne službe za ekonomiju vazdušnog saobraćaja (BDL) Klaus-Peter Zigloh, navodeći da će ''taskforce'' činiti eksperti koji će nadgledati i pratiti rezultate istrage. ''Mi nećemo, međutim, donoseiti odluke na prečac'', rekao je Zigloh, uz najavu da reforme moraju dobiti međunarodnu saglasnost. Kada je reč o poboljašnju sigurnosti leta, nemački ministar unutrašnjih poslova Tomas de Mezijer zahtevao je uvođenje kontole ličnih dokumenata pri letovima u šengenskoj zoni, kojoj u međuvremenu pripada 26 država. Vrata kabine treba da se zaključavaju? "U šengenskoj zoni se identitet putnika, posle pada graničnih kontrola, više sistematski ne kontorliše. Ako neko od putnika svoju kartu da nekom drugom, onda ostaje samo ime prvog putnika.To je džinovski sigurnosni problem i mi moramo ozbiljno razmisliti da li će to i u buduće moći tako da ostane'', rekao je De Mezijer tabliodu ''Bild''. Posle prošlonedeljnog pada aviona ''Džermanvingsa'' sa 144 putnika i šest članova posade u početku uopšte nije bilo jasno ko se sve nalazio u avionu, pošto je na letovima u šengenskoj zoni dovoljna samo avionska karta, da bi se ušlo u avion. Osim predloga De Mezijera za povećanje sigurnosti leta uvođenjem kontrole ličnih dokumenata u šengenskoj zoni i nemačka vlada želi da poveća sigurnost u toku samog leta i to se, pre svega, odnosi na mehanizam zatvaranja vrata na kokpitu. Tomas de Mezijer Do sada je, naime, bilo moguće da se vrata iznutra kompletno zatvore, tako da je napad na članove posade nemoguće izvesti. Taj mehanizam je uveden posle terorističkog napada u Americi 11. septembra 2001, a sada, nakon saznanja da je kopilot Andreas Lubic namerno srušio avion ''Džermanvingsa'', nemački i francuski eksperti proveravaju da li bi se taj mehanizam zatvaranja vrata mogao izmeniti. Istraga je došla do saznanja da je kopilot Lubic, za koga se kaže da je patio od depresije i imao samoubilačke nagone, namerno, pošto je pilot napustio kabinu i otišao u taoalet, srušio avion sa 144 putnika i šest članova posade.
Muwan Posted April 3, 2015 Posted April 3, 2015 (edited) Nisam u toku, da li je unutar Šengena moguće ući u avion bez ikakvog ličnog dokumenta na uvid da se upari sa boarding kartom? Edited April 3, 2015 by beowl
I*m with the pilots Posted April 3, 2015 Posted April 3, 2015 (edited) Ovo je nesto potpuno novo za mene, nisam do sad videla takav slucaj na letovima unutar Sengen zone, da se ne gleda dokument...kako bi oni inace prepoznali da li je putnik drzavljanin EU ili Makedonac?? Edited April 3, 2015 by I*m with the pilots
jms_uk Posted April 3, 2015 Posted April 3, 2015 Ovo je nesto potpuno novo za mene, nisam do sad videla takav slucaj na letovima unutar Sengen zone, da se ne gleda dokument...kako bi oni inace prepoznali da li je putnik drzavljanin EU ili Makedonac?? Zato sto drzavljanstvo nije bitno tu. Kao i ovde kod mene na domacim letovima. Drugar naveo nekoliko primera iz poslednjih par meseci, bez pasoske kontrole: SN: SXB-BRU-SXB IB: BRU-MAD-BRU AB: STR-DUS-STR 4U: BCN-STR AB: STR-TXL-STR Sent from my iTelephone using Tapatalk
I*m with the pilots Posted April 3, 2015 Posted April 3, 2015 Mislila sam: ako navodno ne gledaju dokumenta ljudima iz Sengena, kako onda uopste znaju ko je iz Sengena dok se ukrcava na avion? Ili ne razumem o cemu je rec
jms_uk Posted April 3, 2015 Posted April 3, 2015 Unutar Sengena nije bitno odakle si. Sent from my iTelephone using Tapatalk
I*m with the pilots Posted April 3, 2015 Posted April 3, 2015 Pa znam ali na ukrcavanju svima gledaju dokument uz cekiranje bording karte da bi se utvrdio vlasnik a ne drzavljanstvo? Sem na aerodromima na kojima ne gledaju kako sad ispadne
jms_uk Posted April 3, 2015 Posted April 3, 2015 Tamo gde gledaju u pitanju je revenue protection. Sent from my iTelephone using Tapatalk
Muwan Posted April 3, 2015 Posted April 3, 2015 Ali zar nije praksa da se na domaćim letovima mora putovati uz neki dokument tipa lična karta? Kako ljudi onda dođu na check-in šalter, samo sa odštampanom kartom i to je dovoljno?
I*m with the pilots Posted April 3, 2015 Posted April 3, 2015 (edited) I ja to mislim, letela sam mnogo puta iz Nemacke u druge zemlje na unutrasnjim letovima tj bez prolaska kroz pasosku i uvek se trazio neki dokument, Evropljani uglavnom samo LK pokazuju. Isto je tako bilo i u Americi. Zato mi ke taj konstrukt da se jednima gleda a drugima ne i tesko razluciv u glavi, jer drzim da se uvek mora neki dokument pogledati Edited April 3, 2015 by I*m with the pilots
Muwan Posted April 3, 2015 Posted April 3, 2015 (edited) Ako unutar Šengena stvarno puštaju ljude u avione bez ikakve isprave na uvid onda je dobro da svakog dana nešto ne padne sa neba. Edited April 3, 2015 by beowl
burekdzija Posted April 3, 2015 Posted April 3, 2015 Ja ne pamtim kada mi je na letu unutar eu neko trazio id. Online checkin, security na kome traze samo boarding card i direktno u avion. To ide dotle da na poslovnim letovima ponekad ne menjamo ime putnika kada neko menja kolegu.
Dr Arslanagić Posted April 3, 2015 Posted April 3, 2015 Гледају документа, сад у фебруару сам летео Франкфурт - Манчестер, тражили су и бодринг пас и неки документ.
Recommended Posts