barrcode Posted March 25, 2015 Posted March 25, 2015 (edited) Evidence emerged today that the unexplained, gradual dive to destruction of Germanwings Flight 9525 took at least 18 minutes, not eight. ne da nije bilo mayday-a, nego se više uopšte nisu javljali: The French environment and transport minister, Ségolène Royal, said that the crew of the Airbus A320 had stopped responding on radio at 10.30am yesterday when the aircraft was over the Mediterranean. Edited March 25, 2015 by barrcode
barrcode Posted March 25, 2015 Posted March 25, 2015 pojavio se prvi nezvanični info o sadržaju pronađenog voice recorder-a i uklapa se u najčešće razmatrani scenario: "CVR data has been read. It seems structural failure (windshield? not determined yet)..It was quick... sound of cracks,but crew initiated emergency descent by autopilot and then they weren't heard anymore. Autopilot was on during whole descent, but disconnected automatically shortly before impact when GPWS alerts appeared."
Muwan Posted March 25, 2015 Posted March 25, 2015 (edited) Najbolje da su CVR zapisi već preslušani. Do kraja dana će zarad ekskluzive verovatno stići i nezvanična informacija da je istražna komisija sačinila i potpisala preliminarni izveštaj. Edited March 25, 2015 by beowl
Prospero Posted March 25, 2015 Posted March 25, 2015 Bila je priča da su delimično oštećeni... Sad, koliko bi im trebalo da 'pročitaju' zapise? Ako su našli cvr kasno sinoć, prebacili ga u BEA u Pariz i radili celu noć kao što verovatno jesu, ovaj trač može biti sasvim korektan. via TT
Caligula Posted March 25, 2015 Posted March 25, 2015 pojavio se prvi nezvanični info o sadržaju pronađenog voice recorder-a i uklapa se u najčešće razmatrani scenario: "CVR data has been read. It seems structural failure (windshield? not determined yet)..It was quick... sound of cracks,but crew initiated emergency descent by autopilot and then they weren't heard anymore. Autopilot was on during whole descent, but disconnected automatically shortly before impact when GPWS alerts appeared." Ja sam dakle pobedio u spekulaciji. Ovo jeste najlogicnije.
Singer Posted March 25, 2015 Posted March 25, 2015 Ja sam dakle pobedio u spekulaciji. Ovo jeste najlogicnije. Ne trči pred rudu. Ne pika se ništa do zvaničnog saopštenja
Caligula Posted March 25, 2015 Posted March 25, 2015 (edited) Ok, vidimo se za sedam meseci. btw. ako je ovo tacno i ako su putnici/stjuardese znali da je kokpit sjeban odnosno da nema ko da spusti avion... jebote. ne volim avione jer ti ne daju sansu da se spasis. edit: jednom kada je izleteo vetrobran dekompresija je povukla pilota van kabine na 10 000 metara. Drzao ga je stjuart mislim za noge, dok je kopilot spustao avion na manju visinu sa vise kiseonika. Pilot je ladno preziveo i nedostatak kiseonika i veliki minus (bio u kosulji) i "promaju". link valjda na taj dogadjaj Edited March 25, 2015 by Caligula
barrcode Posted March 25, 2015 Posted March 25, 2015 prve zvanične podatke voice recorder-a ćemo imati za par sati: Les premiers éléments d'informations issus de la boîte noire de l'A320 sont "espérés" en fin d'après-midi, selon le procureur de la République de Marseille.
Muwan Posted March 25, 2015 Posted March 25, 2015 Nevera jbt. Ovo podilaženje medijskoj gladi za ekskluzivom i instant objašnjenjima će uništiti svet, gospe mi.
Caligula Posted March 25, 2015 Posted March 25, 2015 Pritisak, Vaso. U samom Germanwingzu postoje posade koje ne zele da lete zbog ovoga. A tu su i mediji i njihova glad
Tale Posted March 25, 2015 Posted March 25, 2015 Šuška se o incidentu sa italijanskim vojnim avionom.
Prospero Posted March 25, 2015 Posted March 25, 2015 A možda ga je Buk pogodio? Kad već vrtimo... via TT
barrcode Posted March 25, 2015 Posted March 25, 2015 jedini vojni avioni u ovoj priči su francuski - diglo ih nakon što je ustanovljeno nepostojanje komunikacije sa airbus-om. Nepoznato je da su stigli da presretnu avion, odnosno šta su zatekli.
Recommended Posts