Jump to content
IGNORED

Avionski udesi i nesreće

dare...

Recommended Posts

Posted

phpsaar6ea320.gif

Ja uvek nesto mislim da avioni ne lete pravolinijski, nego valjda imaju neke koridore (koordinate) kroz koje prolaze. Sta znam.

Posted

Kontrola leta je dala uzbunu posto nisu imali nikakav kontakt sa pilotima.

Vrijeme je bilo suncanu bez oblaka i sa slabim vjetrom.

Posted

Ozbiljno misliš ovo?

Naravno da mislim, a šta drugo može da bude? Namerno je oboren u zoni konflikta. Čak i da nisu znali da je to putnički avion (važi), to ne umanjuje prirodu zločina. 

Posted

Ja uvek nesto mislim da avioni ne lete pravolinijski, nego valjda imaju neke koridore (koordinate) kroz koje prolaze. Sta znam.

Lete i kreću se u pravcu aerodroma, nekim vektorskim kordinatima/pravcima... trebalo bi da znam obzirom da u užoj familiji imam penzionisanog pilota al eto... :(

Ono malo što sam leteo i imao prilike da posmatram pravac kretanja aviona na monitoru ide u prilog tome. Avion skoro nikad ne leti od tačke A do tačke B direktnom linijom.

Posted

Naravno da mislim, a šta drugo može da bude? Namerno je oboren u zoni konflikta. Čak i da nisu znali da je to putnički avion (važi), to ne umanjuje prirodu zločina.

Izvinjavam se, mislio sam da pričaš o onome što je nestao iznad okeana.

Posted

ma ti nisu ni znali sta se desava dok se nisu zarili. putnici sigurno ne.

Posted

e svašta

Posted

pa, jeste, sudeći prema ovom prikazu, ne bi se moglo reći da je to bilo strmoglavljivanje, kao što deluje na onom grafikonu

Posted (edited)

hm, liči i na helios od pre 10ak godina, gubitak kompresije u kabini i ustaljeno spuštanje i pad usled gubitka goriva, mada je ovde teško pi sredi gubitak goriva.

via TT

Edited by Prospero
Posted

ali da te muka uhvati, jer nekako izgleda kao da je bilo moguće da se spusti negde naokolo

Posted

Cekaj, pa i kao putnik osetis da li se spustas ili podižeš, a nije teško ni proceniti da li si na cruising visini ili ne. Prvo što bi se pitao je koji ću moj toliko vremena iznad mora ako znamo gde avion ide, a drugo malo bi mi bilo neobično da vidim kopno na 2-3 kilometra ispod sebe usred leta. Mada sad vidim da su se i popeli skoro na 40k fita, sto mi je takodje malo cudno za taj let, ali moguce je da gresim

Posted

Cekaj, pa i kao putnik osetis da li se spustas ili podižeš, a nije teško ni proceniti da li si na cruising visini ili ne. Prvo što bi se pitao je koji ću moj toliko vremena iznad mora ako znamo gde avion ide, a drugo malo bi mi bilo neobično da vidim kopno na 2-3 kilometra ispod sebe usred leta. Mada sad vidim da su se i popeli skoro na 40k fita, sto mi je takodje malo cudno za taj let, ali moguce je da gresim

pitanje je da li su uopšte bili svesni tokom ovog spuštanja. 

Posted (edited)

hm, liči i na helios od pre 10ak godina, gubitak kompresije u kabini i ustaljeno spuštanje i pad usled gubitka goriva, mada je ovde teško pi sredi gubitak goriva.

da, tacno, lici :( verovatno su svi bili vec uveliko onesvesceni, to sam prevideo

At Vasa - da da

Edited by MancMellow
Posted

ali da te muka uhvati, jer nekako izgleda kao da je bilo moguće da se spusti negde naokolo

Teško, ovo je okolina:

CA3RS8NUYAIdJeg.jpg