Jump to content
IGNORED

Domaća vina (Srbija i ex-Yu)

yolo

Recommended Posts

Posted

Ove nedelje je u lidl plus aplikaciji bio takozvani "samo za tebe" kupon sa kojim si mogao da kupiš 10 flaša po ceni od 350dinara

Proveri kod sebe

Posted (edited)

nije baš tako jeftino ali ima relativno pitak 

prokupac iz vinarije kalem - rekao bih masovne, s obzirom da prave litarska vina, vrv ne od njihovog grožđa/vina, bili su pomenuti na listi neispravnih vina koja se zalomila tamo gde je medeni stavljao istu listu za med

https://vino-kalem.com/proizvod/1892-prokupac-dominant-premium/

pominjem jer je cena od 786 rsd za 0.75 bocu jednog /uslovno rečeno/ kvalitetnog vina bukvalno ono koliko bi trebalo da košta svako takvo /kvalitetna sorta, godište/ vino u srbiji a u međuvremenu je to otišlo na 50 do 100 posto više. jebeni kremen kamen koliko god da je dobar ne vredi preko 2000 rsd koliko trenutno košta, nek idu u qrac sa cenom.

inače sam pio ovo sinoć, za 2017 godište je okej, nema tragova nekih neželjenih procesa u vinu - pio sam i gora srpska vina stara 7 godina iz gromopucatelnijih šatoa, vrv su mu nekom hemijom zaustavili sve negativne procese.

sa druge strane sortno je i taman pokazuje sve i dobre i loše strane prokupca - pitko je, ima neki balans, ne napada želudac a sa druge strane nema nikakvu dubinu i radi u korist onih koji tvrde da od govana ne možeš napraviti pitu od prokupca nema high end vina. prva referenca mi je bila kasiljero del diablo, tzv koka kola vino /u smislu da uvek ima isti ukus/.

ukratko, nosite ovo na poklon, za 760 dinara se nećete izblamirati. ima ovu bakarno zlaćanu nalepnicu, nemanjićki šmek, taman za slavu ako ne nađete pro corde na akciji. a možete i da pijete bez posledica ako ga dobijete na poklon.

vino-kalem-online-prodaja-vino-prokupac-

Edited by Eleniko
  • Hvala 1
Posted

Još dva naknadna saznanja 

1. Podrum pića 10 diljem grada prodaje ovaj Kalem Dominant prokupac 2017 za još manje para - 649rsd.

Podrumpica10.rs, za lokacije radnji

2. Korisni uvid u podrum od poznavaoca tog regiona (+ nesnoba, što je ovde vrlo važno):

"Bivsa zadruga u Drenovi, privatizovana, vlasnik rustican dinarski tip, relikt biznisa 90ih, al ocigledno pragmatican... radi velike kolicine vina povoljnih za markete, ima malu kolicinu probranih vina koja su ok odnos cena kvalitet... vina mu radi bivsi glavni tehnolog Rubina, Dejan Debeljakkvic... imao je u jednom trenutku ubitacan Sovinjon..."

Posted
4 hours ago, Eleniko said:

Podrum pića 10 diljem grada prodaje ovaj Kalem Dominant prokupac 2017 za još manje para - 649rsd.

700

Posted
51 minutes ago, igoraki said:

700

Kod mene u Njegoševoj 649. 700 je Kalem Merlo.