Jump to content
IGNORED

Domaća vina (Srbija i ex-Yu)

yolo

Recommended Posts

Posted (edited)

imam oooozbiljno cudne snove kad pijem Banatski rizling ali ozbiljno :ohmy:

mora da im je upala pecurka kacu muljali grojze

Edited by Čutura
Posted

Ili je Fredi Kruger tehnolog za rizling

Posted

obojica ste u pravu...bas u odnosu na snove..

• 4 weeks later...
Posted

Banatski rizling u seoskom lokalnom diskontu pica poskupeo sa 350 na 550  :ohmy::ohmy:

Posted

Fali ti: pička vam materina da vam pička materina.

U Amanu Peconijeva vina poskočila preko Tikvešovih - litrenjaci.

Zapravo mislim da se za 0.7 flaše kao benchmark cena uspostavlja 2.000. Npr Mataljev Kremen je sad preko 2.000.

Koliko god da je dobar, za te novce će neko drugi da ga pije.

Imam teoriju da je to posledica ne samo inflacije nego i ulaska Vučića i povezanih lica u ovaj biznis. Oni vuku cene svojih vina gore a za njima idu i ostali.

Posted
42 minutes ago, Eleniko said:

Fali ti: pička vam materina da vam pička materina.

ma da...

a kaze radnica da su sva Draskovic vina poskupela za 50%...ona 0,7 sa njegovim imenom su preko 900

u Idei na cosku Smederevka Tikves bude na akciji oko 360din osim sto je vec nedeljama nema na rafu..

kupila sam Stobi  za 415 :dry:

Posted

Прошле године, када је иновираном лабораторијском анализом установљено да је 88% меда из малопродаје фалсификат, за вина је испао још гори проценат, 89% вина је садржало нешто додато што не спада у законску дефиницију вина:

https://biznis.rs/vesti/srbija/od-kojih-proizvodjaca-na-trzistu-srbije-ne-treba-kupovati-med-vino-i-vocne-rakije/

Posted
4 minutes ago, overthinker said:

Прошле године, када је иновираном лабораторијском анализом установљено да је 88% меда из малопродаје фалсификат, за вина је испао још гори проценат, 89% вина је садржало нешто додато што не спада у законску дефиницију вина:

https://biznis.rs/vesti/srbija/od-kojih-proizvodjaca-na-trzistu-srbije-ne-treba-kupovati-med-vino-i-vocne-rakije/

ladno sam pio 2 od tih lažnjaka, tikveš smederevku i vinakalem smederevku iz velike drenove /koje je btw najjeftinije na tržištu, litrenjak je malo jače od 200/

doduše ja to trošim za špricer a umem i da ga dodalno prekrstim /campari, aperol, sirup od vinogradarske breskve/ tako da kapiram da nema veze....

mada ja to baš malo trošim, kada ostanem bez zaliha koje donosim sa ostrva. 5l bag in box 10e, znači litar 2e, 235rsd. 

ista cena već 10 godina, kako to majku mu.

Posted

Ја пио баш овај полуслатки шардоне, више на интуицију и на укус (волим полуслатка вина) него на неко знање и искуство, по овоме испаде океј у односу на друга увозна вина. 

Posted

Plantaze Vranac Pro corde u Maxiju 530 din, u Tempu 490.

No brainer, u rangu hipsterskih karlovackih vina od 1000 din.

• +1 1
  • Hvala 1
Posted
26 minutes ago, brusli said:

Plantaze Vranac Pro corde u Maxiju 530 din, u Tempu 490.

No brainer, u rangu hipsterskih karlovackih vina od 1000 din.

vrv i bolje ako mislis na crvena 

uopste ne znam sta pristojno ima fruskogorsko crveno za 1000 rsd

neka frankovka mozda ali bude skuplje - vinumova krece od 1200

sem nekih no name vinarija iz dalje i blize okoline - uglavnom merlot da valja... cak i za manje para direktno

Posted

U pravu si, kad sam probao ucini mi se i bolje od izvikanih vinarija, ali reko da ne preteram...

Bas pitko vino.

Posted

U lidlu uz kupon "samo za tebe" 350 dinara

Posted

To su popularna vina za slave a krenula je sezona tako da...

Vranac Pro Corde mi je jedno od omiljenih vina, baš ok cena.

Posted
On 17. 11. 2024. at 13:22, renne said:

U lidlu uz kupon "samo za tebe" 350 dinara

Kupon, kako где?