Jump to content

Domaća vina (Srbija i ex-Yu)

Featured Replies

Pitanje je šta voliš. Ako naginješ jednostavnim, aromatičnim vinima, crna tamjanika je ok. Pazi samo, to vino je suvo, za razliku od većine drugih crnih tamjanika (matalj, raj i bikicki)

Bukovo ima dva veoma dobra šardonea, i sveži iz inoksa i odležali iz drveta.

Ipak, najbolji im je kaberne iz 2013. Zakiva za te pare

Edited by banatjanin

• 3 weeks later...
  On 27. 2. 2018. at 19:24, triple_nippled said:

ima l' ko iskustva sa vinima iz manastira bukovo? razmisljam da narucim koje, pre svega crnu tamjaniku.

mada cena i procenat alkohola u slatkom vinu za pricesce  obecava :785_cross:

http://manastirbukovoprodavnica.com/svi-proizvodi/

Da li si porucivao tamnjaniku od bratije i kako si prosao?  

nisam porucio jos. treba da idem u taj kraj uskoro, pa sam mislio da svratim i tamo.

U moje vreme najbolja tamnjanika je bila u srednjoj poljoprivrednoj skoli (blizu manastira). Nisam siguran da li jos uvek prodaju vino, ali raspitaj se kada si vec tamo.

jel daju popovi fiskalni?

• 7 months later...

aiii, al smo zapustili ove vinopijske topice :sad:

elem, STOBI Erigon 2015, valja li čemu, vredi li 6€?

Vala se baš zapustilo...nisam skoro pio nešto od Stobija, a u dobrom sećanju su mi ostala njihova bela vina 0,75, rkaciteli i žilavka.

Danas sam posle dobre 3 godine naisao na Muscat Ottonel iz Vrsackih vinograda tj. sada Vinarije Draskovic :rolleyes:.

Vino po mom misljenju nije kao ranije, vise mi vuce na Banatski rizling. Moracu da mu potrazim alternativu.

Buteljka u Slatkoj kuci na akciji kosta 539rsd.

taj muscat ottonel vrsacki je bio bas dobar.

orpheline beli je meni bas pristojna alternativa u niskobudzetnom rangu. bio na akciji u lidlu, 3 flase 900 din. a i ovako je manje od 400.

• 6 months later...
Probao sam juce "Vladiku" 2015. Interesantno vino, doduse za ljubitelje "old world" stila vina. Miris vrlo aromatican sa naznakama kiselih visanja, sljive i zacina (barrique). Treba mu vremena da prodise. Tanini su jaki a kiseline malko povisene sto je dobro recimo uz klopu. U svakom slucaju kao da malo vuce na neka Italijanska rusticna vina, barem meni. Aftertaste je solidan i dosta drzi, sa ukusom i to je po meni licno jagoda ili kupina. Takodje umesto prezrelog voca i dzemstog dobijate malko zelenisa koje sve ovo zacinjava. Meni je vino lepo ali mozda nece dobro proci kod onih koje vole dzemste note i prezrelo voce u vinu.

Youratings
  • 1 month later...

zaboravih da podelim.... 

dobio na poklon nase vino - alter ego berba 2012. bas jako lepo. ne secam se da sam probao lepse vino iz nasih krajeva. 

Tikeveš roze i bog da te vidi

On 5. 7. 2019. at 19:42, renne said:
Tikeveš roze i bog da te vidi
Za letnji dan olađeno ihaaa

...shiit has hit the fan...

On 5. 7. 2019. at 19:38, Host said:

Drustvo, sta valja od belih vina i rozea dostupnih u vecim prodavnicama u Beogradu? Nista vinoteke, nista egzotika, suvo sveze vino do 700-800 ili manje koje mogu da kupim u lokalu.

Rajnski rizling fazon.

orfelin beli, kovacevic. vredi svaki dinar.