LukaLaban Posted April 24, 2012 Share Posted April 24, 2012 (edited) Au, već te prošao SX200IS a sećam se kada si ga uzimao. Doduše i ja sve manje sa mojim samsungom, spor mi je i sve to, lomim se između SX11 kome pada cena i divan je, ali spor fokus, doduše dobra cena, da mi donesu iz dojčland 370e i nikona D3000/3100, koristio sam D3000, i udoban je, ne treba mi skoro ništa više za svaki dan.Jako volim aparate koji kažu klik.Ma nije me prosao i dalje ga nosim svaki dan sa sobom ali sam pozeleo nesto malo ozbiljnije i sx40 je ispunio ocekivanja. Bolji procesor, bolji objektiv, fokus... i opticki zoom 35X :) Volim da slikam detanje na zgradama... Edited April 24, 2012 by LukaLaban Link to comment
Vapad Posted April 24, 2012 Share Posted April 24, 2012 A ja sam razmišljao o dslr ili EVIL aparatu pošto bih stvarno jako voleo jednog dana da kupim neki osrednji teleskop, pa lepo uzmem adapter pa navrnem aparat i stavim na neku goto EQ montažu i dobri bob da me vidi, ili ja njega :)Da, kome treba veliki zum treba da uzme veliki aparat ili objektiv, i sve to je ok, ali za svaki dan mora da bude manji.Uglavno, ako imaš koju zanimljivu baci makar na druga liga zapad gde su smrtnici :) Link to comment
I*m with the pilots Posted April 24, 2012 Share Posted April 24, 2012 Teglim Canon PowerShot SX10IS sa sobom vec dosta godina, lepe slicice i snimke pravi (za moje potrebe je to odlicno) no mozda cu morati da ga vratim prvom vlasniku pa razmisljam sta bi moglo da ga odmeni, a van toka sam i ne znam mnogo o materiji. Pretpostavljam da bi neko od znalaca imao ideju u kom smeru da gledam. Mozda se ovaj jms_ukov odgovor LX5?uklapa u moju sliku..Prijatelj ima Panasonic Lumix DMC-TZ7, gledala sam kakve fotke pravi, svidja mi se sto je wide i sto je znacajno laksi, za ista vise nisam imala dovoljno vremena da isprobam Link to comment
LukaLaban Posted April 25, 2012 Share Posted April 25, 2012 I moja poslednja dva aparata su sirokougaoni...Stavio sam dve fotke u "drugu ligu", nista posebno, blagi pHDR. Link to comment
Aion Posted April 25, 2012 Share Posted April 25, 2012 Panasonic je izmislio "traval camera" kategoriju. Pogledaj TZ-30. Link to comment
Vapad Posted April 25, 2012 Share Posted April 25, 2012 Bilo šta što ima čip manji od 1/1.7" ...nije...dovoljno.Minimum mikro 3/4 ako ne i CX.@LukaLaban: videh fotke, skroz su ok. I znaš šta, po dan i ja sam ovim WB500 pravim relativno ok slike, samo ako sve podesim kako valja.Ali kada jednom probaš dslr i kada vidiš koliko su i najosnovniji, zastareli modeli moćni, brzi, kakve su boje, koliko brz fokus. Ne mili ti se vraćanje na bilo šta manje. Naravno, nije fora da tegliš aparat sa dva objektiva i ko zna šta, zato su mi se i svideli (a i sada su jeftini) olimpusovi e-pl1 i pl2, ali hebiga, ukinuše blic na tim jeftinijim modelima i deru za eksterni modul. Tako da ostaje skupi soni sa nex 3c i 5 da vadi stvar. Samo me interesuje kako leže fuji x10 i x100 aparati, skupi su prilično ali deluju cool.Panasonik jako volim, pre par godina su rasturali sa stabilizacijom slike i odličnm kvalitetom naspram uloženog. To vreme je još malo pa prošlo.Na kraju, najbitnije je videti fotke iz tog aparata. Shvatiti na početku njegove mane i izvući maksimum iz njegovih prednosti. Uz sve to, fotkati kada god možete. Link to comment
LukaLaban Posted April 25, 2012 Share Posted April 25, 2012 (edited) S novim, canon sx40, jos nemam nekih fotki s kojima sam bas zadovoljan, tj. kadrova a one sam cisto okacio kao primer... Postavicu i par sa starog, canon sx200, posto sam sa njim vec dosao do nekih 9000+ fotki i ima nekih koje mislim da mogu biti zanimljive.Sto se tice dslr on ce sigurno biti sledeci koji cu uzeti samo se plasim da se onda necu odvajati od njega i da cu ga svuda vukljati sa sobom. Trebalo bi da ovih meseci malo vise putujem po Srbiji pa ce biti i nekih zanimljivijih fotki.Sto se tice marki proizvodjaca ja sam navikao na canon a to uopste ne znaci da panasonic/lumix, fuji, nikon nemaju bolje modele... koliko sam ja pratio uporedne testove u vreme kada sam uzimao ove moje aparate razlike su bile minimalne u korist canona ili panasonica u zavisnosti od dela testa tako da treba videti sta je kome vaznije pri fotografisanju. Ja npr. skoro da ni ne koristim video snimanje i ako imam full HD na sx40... Edited April 25, 2012 by LukaLaban Link to comment
Zverilla Posted April 30, 2012 Share Posted April 30, 2012 zato su mi se i svideli (a i sada su jeftini) olimpusovi e-pl1 i pl2, ali hebiga, ukinuše blic na tim jeftinijim modelima i deru za eksterni modul. Tako da ostaje skupi soni sa nex 3c i 5 da vadi stvar. e-pl2 sigurno ima integrisani blice-pl1 nije za preporuciti jer je veoma spor + losija je izrada nego e-pl2 (+mozda nema blic)e-pl3 su napravili da bude ultratanak tako da katastrofalno lezi u ruci (tj. hoce iz nje)prednost micro4/3 u odnosu na nex je niza cena (bar kad sam ja uzimao) i sto objektive prave i panasonik i oly+ kad sam gledao, i ako se dobro secam, nex.ovi nisu imali blic :) Link to comment
Vapad Posted April 30, 2012 Share Posted April 30, 2012 e-pl2 sigurno ima integrisani blice-pl1 nije za preporuciti jer je veoma spor + losija je izrada nego e-pl2 (+mozda nema blic)e-pl3 su napravili da bude ultratanak tako da katastrofalno lezi u ruci (tj. hoce iz nje)prednost micro4/3 u odnosu na nex je niza cena (bar kad sam ja uzimao) i sto objektive prave i panasonik i oly+ kad sam gledao, i ako se dobro secam, nex.ovi nisu imali blic :)pl1 ima blic ali je spor, pl2 ima blic i odličan je ali ga nisam ni video ovde a već došao pl3 koji nema blic.Ukapirali su da tu mogu da uzmu dobru kintu.Sve ostalo tačno, nex doduše ima i veći senzor pa to diže cenu. Link to comment
Lezilebovich Posted May 2, 2012 Share Posted May 2, 2012 Imate li neki savet za aparat do 300 eura ? Znam da ima mnogo nekih "saveta" na es forumu, ali tamo su ljudi profesionalci i samo što ne napišu - ako nemaš para, ni ne kupuj aparat. Aparat mi treba za manje više klasične porodično prijateljske fotke. Link to comment
Vapad Posted May 2, 2012 Share Posted May 2, 2012 Hm... Sony Cyber-shot DSC-HX9V ili za 60e više Nikon D3000 sa osnovnom optikom. Probaj i jedan i drugi u radnji ako možeš.Soni se hvali, i drugi ga hvale, brzim fokusom, dobrim ekranom i finim kvalitetom slike, s' obzirom na mali senzor, a D3000 jeste možda stariji, nema video i osnovna optika je...osnovna, ali za porodične fotke je nekada, prosto, bolji, mislim ja. Tj. ne mogu da se mere travel zumovi sa osnovinim dslr aparatima pa to ti je. A za ono za šta tebi treba je možda ipak bolje rešenje i osnovni dslr... Link to comment
zorglub Posted May 2, 2012 Share Posted May 2, 2012 My link- PDV, a ako ima vezu iz USofA, još bolje. Link to comment
Dankan Ajdaho Posted May 19, 2012 Share Posted May 19, 2012 Ovo mogu, novo, da kupim za 140€.Vredi li tih para? Link to comment
Recommended Posts