Jump to content
IGNORED

Game of Thrones

Ryan Franco

Recommended Posts

Posted

Kuća Blackfyre ne postoji, to je samo (bio) catchall termin za potomke jednog Targ bastarda, koji su potrajali samo par generacija posle njega.

House Velaryon, sa druge strane, su primer valirijske kuće, čak su došli nešto pre Targaryena na Westeros. Jedno vreme su bili bitni i uticajni, onda su napravili pogrešan izbor tokom DoD i sad su niko i ništa (nebitni Stannisovi vazali).

Pretpostavljam da ih ima još.

Posted

Lose ti se cini. tj mozda su dosli sa njima iz Valirije, ali sigurno nisu rod.

Originalni Baratheon je bio polubrat prvog Aegona d Dregona, a mislim i da su se kasnije par puta orodili sa Targaryenima. Dakle, Robert je imao kakav-takav claim kad je preuzeo presto.

Posted

Od tih Velaryona je onaj što su ga postavili da bude u small council umesto Stannisa, pa im je taj ukrao neke brodove?

Posted

Jeste, onaj neki Aurane Waters. On je polubrat tog Stanisovog nebitnog vazala.

Posted

Jebiga Middle, ne možemo svi da posvetimo vreme onim zaista bitnim stvarima kao što je trening za nepostojeći PES 06 turnir :(

Posted

Originalni Baratheon je bio polubrat prvog Aegona d Dregona, a mislim i da su se kasnije par puta orodili sa Targaryenima. Dakle, Robert je imao kakav-takav claim kad je preuzeo presto.

Као такав је и изабран да води Побуну.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Posted

Kuća Blackfyre ne postoji, to je samo (bio) catchall termin za potomke jednog Targ bastarda, koji su potrajali samo par generacija posle njega.

House Velaryon, sa druge strane, su primer valirijske kuće, čak su došli nešto pre Targaryena na Westeros. Jedno vreme su bili bitni i uticajni, onda su napravili pogrešan izbor tokom DoD i sad su niko i ništa (nebitni Stannisovi vazali).

Pretpostavljam da ih ima još.

Tačno, Velarioni. Valena Velarion je bila žena Eriona Targarjena i majka Egona Osvajača, Visenije i Renis. Oni su bili najbliži saveznici Targarjena... i jedini u vreme osvajanja, barem u početku :) A Oris Barateon je bio navodno kopile Eriona, polubrat i najbolji prijatelj Egona a kasnije i njegova desna ruka :) Naravno, osnivač loze Barateona.

Posted

Tačno, Velarioni. Valena Velarion je bila žena Eriona Targarjena i majka Egona Osvajača, Visenije i Renis. Oni su bili najbliži saveznici Targarjena... i jedini u vreme osvajanja, barem u početku :) A Oris Barateon je bio navodno kopile Eriona, polubrat i najbolji prijatelj Egona a kasnije i njegova desna ruka :) Naravno, osnivač loze Barateona.

Zar nisu i Seltigari Valirijanci ?

Posted

Zar nisu i Seltigari Valirijanci ?

Jesu, na njih sam zaboravio.

Послато са HTC Desire 820 уз помоћ Тапатока

Posted (edited)

Malo sam se najezio na "King in the north" i to je to.

edit: I naravno Arya-Stark-killing-Walder-Frey-Game-of-T

Arjino klanje je bilo "ajde vise, jesu li cemu vredele sve one silne batine"

Edited by John Coltrane
Posted (edited)

najzad sam pogledao. posle eksplozije hrama svetog save i tomenovog samoubistva je sve bilo sranje teško, mada je i način na koji je lansel u tu scenu ubačen da bi stvorio klasičnu hičkokovsku dramatičnost tupav, isto kao i "shvatanje" likova u hramu da nešto ne valja, uh koji transfer blama. cela epizoda nadalje je skup set piece scena bitnih likova koje služe bukvalno samo da teraju priču a nemaju nikakvu životnost, često nemaju ni logiku, i samim tim mnogo gube na uverljivosti. nivo indijskih serija samo sa dobrom režijom tj. celokupnom produkcijom (mada im neću oprostiti skroz pustu biblioteku Citadele i skroz pustu glavnu dvoranu Frej zamka, mislim škk jebote) i mamojebnim glumcima koji nekako iscede poneku kap iz presuve drenovine koja im je data od scenarista, npr. banket kod Frejeva, to kako dobro svoje banalne replike isporučuje Tirion i kako smo videli bljesak starog dobrog zlog Maloprstića u sceni sa Sansom. Ono proglašenje kralja na Severu... nemam lepe reči kako je izvedena scena koja je trebalo da bude prepuna patosa, vrhunac jednog karakter i stori arka i godina iščekivanja miliona fanova.

Edited by Ariel