Tresko Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago On 10. 2. 2025. at 10:05, destiny said: Posto sam hemicar po struci (a i zensko sam ), za cekivati je da me zanimaju i principi delovanja odredjenih sastojaka na kozu, a za vitamin C je to bitno. Vitamin C je L- askorbinska kiselina, i u tom obliku mu je najbolja aktivnost, ali je problem sto je u tom obliku relativno nestabilan i prilicno iritirajuc. Ako vidite proizvod koji sadrzi L-askorbinsku kiselinu, a nalazi se u providnim, svetlim bocicama, ili u kutijicama koje morate otvarati, ti proizvidi vam nece bas dugo biti korisni, jer ce i svetlost i vazduh uticati na aktivnost L-askorbinske kiseline. Ja uglavnom kupujem proizvode (serume) koji sadrze Tetrahexyldecyl Ascorbate - ovaj oblik vitamina C je stabilniji i manje iritirajuc, a ima odlicne efekte na kozu. Eto, ako nekog zanima, kad birate vit C prouzvod za kozu, pogledajte listu sastojaka, pa potrazite ove sa tetrahexyldecy assorbatom. Od svega je najbitnije tu da se kupuje u onim airless bočicama sa pumpicom, jer tako obzirom da ne dolazi u kontakt sa vazduhom, nema više onog da traje dva meseca po otvaranju, validan je do potrošnje cele bočice. Jeste skuplje, ali se isplati, plus neki osetljivi sastojci, kao vitamin C ne trpe više. 1
destiny Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago 6 minutes ago, Tresko said: Od svega je najbitnije tu da se kupuje u onim airless bočicama sa pumpicom, jer tako obzirom da ne dolazi u kontakt sa vazduhom, nema više onog da traje dva meseca po otvaranju, validan je do potrošnje cele bočice. Jeste skuplje, ali se isplati, plus neki osetljivi sastojci, kao vitamin C ne trpe više. Slazem se, ali ne mogu svi proizvodi, zbog viskoziteta, u bocice s pumpicom. Savet za vitamin C proizvode, ako su u tecnom stanju ili u obliku seruma, da se iz glavne ambalaze manji deo prebaci u flasice s pipetom ili sprej bocice (zavisno od gustoce proizvoda), a kremice u manje posudice. To koristiti, a ostatak u originalnoj ambalazi ostaviti na tamno, hladno mesto. 2
Boksi Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago Meni je Vichy-jev vitamin C serum zadovoljavajući. A recimo Clinique-ov Fresh Pressed, koji su hvalili na sva zvona, efekta bez. Spoiler 1
Recommended Posts