Jump to content
IGNORED

Kozmetika

Nicol

Recommended Posts

Posted
On 10. 2. 2025. at 10:05, destiny said:

Posto sam hemicar po struci (a i zensko sam :D ), za cekivati je da me zanimaju i principi delovanja odredjenih sastojaka na kozu, a za vitamin C je to bitno.

Vitamin C je L- askorbinska kiselina, i u tom obliku mu je najbolja aktivnost, ali je problem sto je u tom obliku relativno nestabilan i prilicno iritirajuc. Ako vidite proizvod koji sadrzi L-askorbinsku kiselinu, a nalazi se u providnim, svetlim bocicama, ili u kutijicama koje morate otvarati, ti proizvidi vam nece bas dugo biti korisni, jer ce i svetlost i vazduh uticati na aktivnost L-askorbinske kiseline.

Ja uglavnom kupujem proizvode  (serume) koji sadrze Tetrahexyldecyl Ascorbate - ovaj oblik vitamina C je stabilniji i manje iritirajuc, a ima odlicne efekte na kozu.

Eto, ako nekog zanima, kad birate vit C prouzvod za kozu, pogledajte listu sastojaka, pa potrazite ove sa tetrahexyldecy assorbatom.

Od svega je najbitnije tu da se kupuje u onim airless bočicama sa pumpicom, jer tako obzirom da ne dolazi u kontakt sa vazduhom, nema više onog da traje dva meseca po otvaranju, validan je do potrošnje cele bočice. Jeste skuplje, ali se isplati, plus neki osetljivi sastojci, kao vitamin C ne trpe više.

• +1 1
Posted
6 minutes ago, Tresko said:

Od svega je najbitnije tu da se kupuje u onim airless bočicama sa pumpicom, jer tako obzirom da ne dolazi u kontakt sa vazduhom, nema više onog da traje dva meseca po otvaranju, validan je do potrošnje cele bočice. Jeste skuplje, ali se isplati, plus neki osetljivi sastojci, kao vitamin C ne trpe više.

Slazem se, ali ne mogu svi proizvodi, zbog viskoziteta, u bocice s pumpicom.

Savet za vitamin C proizvode, ako su u tecnom stanju ili u obliku seruma, da se iz glavne ambalaze manji deo prebaci u flasice s pipetom ili sprej bocice (zavisno od gustoce proizvoda), a kremice u manje posudice. To koristiti, a ostatak u originalnoj ambalazi ostaviti na tamno, hladno mesto. 

• Hvala 2
Posted

Meni je Vichy-jev vitamin C serum zadovoljavajući.

A recimo Clinique-ov Fresh Pressed, koji su hvalili na sva zvona, efekta bez. 

Spoiler

IMG_6527.thumb.jpeg.dc317545a6ad1a2c914b919ef3a1b83b.jpeg

• +1 1