Jump to content
IGNORED

Kozmetika

Nicol

Recommended Posts

Posted

Ko ima lepu kozu i/ili nema problema s kozom, njemu cak ni Essence puder ne treba

• +1 1
Posted
2 hours ago, destiny said:

Ko ima lepu kozu i/ili nema problema s kozom, njemu cak ni Essence puder ne treba

Imam kožu lica kao beba, osim kad sam neispavana pa mi se naduju podočnjaci, od bora mrštavice, ostalo ništa. Jeste istina da imam sreću da mi je koža masna i glatka, pa i ne moram nešto, po danu uobičajeno stavim samo CC i malo rumenila. 

Ali meni je taj tinejdžerski mejkap sasvim okej, nije teško za lice, ne napravi oklop, a maltene džaba. 

• +1 1
Posted
13 hours ago, Katikon said:

E chanel sam danas htela da probam bas taj i moje akrep nijanse nema, malo ima nijansi. Nazalost. 
Preporucam ovaj Sensai sheer ko voli tako lagane slabo pokrivne, narocito za osteljivu kozu i dermatitise. 

ja već godinama koristim Sensai Advanced Total Finish i nisam pronašla ništa što mu je ni blizu.  pokrivnost jeste srednja, ali meni je taman.

inače - kanim se da probam onaj TirTir, naručila bih online, ne znam ima li ga negde u nekoj radnji da probam nijansu na koži.  užasno mi je zanimljiva ta korean skincare scena, vidim da ih je sve više na našem tržištu, ima li neko odavde možda neka iskusta ili preporuke za vitamin C serum?  poslednje 2 godine sam na Paula's choice, pa malo da promenim

• +1 2
Posted

Da, mozda da nastavim da kupujem isti puder i ja, pritom je jeftiniji od Armanija itd a to je to. 
Za vit c ne verujem da ima ista bolje od Paule. Eucerin je dobar, super je pakovanje jer su unutra tri bocice pa ne stigne da oksidira. To kupujem kad uhvatim snizeno. 

• +1 1
Posted

Pa ti nam trebas ovde ko leba 🤩 sad nema pustanja

• +1 1
  • Haha 4
Posted

Pre neki dan kazem mojoj bratanici (posto nemam decu, osim velikog deteta-muza):"Kad umrem, sta god nasledis, smatraj da si ostala uskracena za bar jos jedan stančic, zbog kozmetike koju sam kupovala" 🤣

Inace, kad vec pominjem oblik vit C u proizvodima, meni je ovaj odlican, koristim ga vec nekoliko godina, i stvarno se vidi razlika:

ACURE Brightening Vitamin C & Ferulic Acid Serum

Ne znam moze li se naruciti iz Srbije, ima ga na iHerb. Ja ga kupujem u US, oko 20 - 30 $, a potraje.

Dobra stvar je sto je na pumpicu, pa ga ne morate otvarati kao one s pipetama, samim tim smanji se izlaganje vazduhu i ostaje duze aktivan.

• Haha 1
  • Hvala 5
Posted

hvala @destiny, šalje iHerb i u Srbiju (bar je slao poslednji put kad sam naručivala)

slobodno nam preporuči i druge proizvode, nećemo ti zameriti ;)

• +1 1
  • Wub 1
Posted
23 minutes ago, decak Kejt said:

slobodno nam preporuči i druge proizvode, nećemo ti zameriti

Ok, probacu :)

Mada za vecinu proizvoda vazi ona "one size does not fit all", postoji jedan koji bi sve zene**, koje mare za negu koze, trebalo da uvedu u svoju rutinu - njegovo visocanstvo tretinoin!

Postoji citava nauka oko tretinoina, kad, kako, zasto....ali, jedno je sigurno - kad god krenete da ga koristite, necete pogresiti.

** trudnice ne treba da ga koriste**

• +1 1
  • Hvala 3
Posted
11 minutes ago, Boksi said:

@destiny A313? :) 

Imam love-hate odnos s njim!

Hocu da ga volim, bude koza divna ujutru, ako ga prethodno vece mazem, ali pecka me prilicno i obicno mi iskoci neka potkozna na bradi od njega.

Sto se derivata vitamina A tice (tu spada tretinoin), jacina im ide ovako, od najslabije ka najjacem:

Retinol -- retinal -- tretinoin

Oni kojima ne izaziva bubuljice kao kod mene, ok je da ga koriste, ima bas lepih rezultata. Naravno, obzirom da ume da iziritira i pecka, mozete staviti neku "neutralnu" kremu pre njega (neki pantenol, recimo)

• Hvala 1
Posted

koristim tretinoin od novembra, poslije postupnog uvodjenja sad sam na 4x nedeljno. tekstura koze je vec nesto bolja, za efekat na bore cu morati da sacekam jos (dosta). ocekujem da ce djelovati na fine lines tj borice, a mimicke bore ne vidim kako bi sredio kad ih stalno produbljujem kreveljenjem.

nisam imala neke bitnije nuspojave, malo ljustenja u donjem dijelu lica ali nikakav skandal. 

• +1 3
Posted

Nije me niko nista pitao, ali ja cu svejedno da kazem, obzirom da mi se cini da su ovde gospoje mojih godina, ili koju deceniju mladje :)

Preporucih tretinoin, nekima bude prejak, pa su zadovoljne retinolom, ali nekima i on smeta, pa traze alternativu...u poslednje vreme se cesto pominju EGF - epidermal growth factor (npr. peptidi, oligopeptidi..), koji smanjuju izgled bor(ic)a.

Sta je vazno da se zna za EGF, obzirom da deluje na celijskom nivou (ubrzava replikaciju DNA i podelu celija) - vazno je znati da NE stvara kancerogene celije, ali ce "pomoci" kancerogenim celijama da se umnoze. Stoga, ako imate bilo kakve promene na kozi, koje mogu biti/postati problematicne, moj prijateljski savet je da ne koristite proizvode s EGF.

• Hvala 7