Jump to content
IGNORED

Dobra plata, dobro mesto, jeftin real estate

noskich

Recommended Posts

Posted

Japan, Wakayama Prefecture, Shirahama Beach. Turisticko mesto, kao njihova Opatija. Dvosoban stan u ovoj velikoj zgradi, 67kvm, je 9 miliona Yen (kao 90 hiljada AUD, kao 60 hiljada EUR). Nema kredita i kamate, cash. Zgrada jeste  stara 50 godina, verovatno ce me nadziveti.  
Mesto ima supermarkete, stotine restorana, bolnicu kao VMA, aerodrom (1.4km od plaze) sa 3 leta dnevno za Tokyo Haneda odakle si jedan let do bilo gde na svetu
Ici cu da pogledam a u samom mestu sam bio 4 puta.

spacer.png

• +1 1
Posted

Zar ovo nije de facto tema o Ozilendu?

Posted
15 hours ago, papapavle said:

Zar ovo nije de facto tema o Ozilendu?

Nije samo Ozilend. Pominjane su i druge zemlje, Thai, Malezija...ne mogu da se setim i da citam sta je pisano za 7 godina koliko nisam dolazio.
Kako je sada u Ozilendu, tek tamo sada nema nista od teme - sve je preskupo.
Godinama, dnevno se useljava 2,000 migranata, sa validnim vizama, mozes da zamislis gde sva ta sila treba da se smesti i stanuje. To je kao da se svake godine u Srbiju useli 10% novog stanovnistva. U manjem broju i ne kontinualno, rat u Ukrajini je doneo nove stanare u Srbiju pa se i to osetilo na rentama i cenama stanova.
Moja cerka placa, univerzitetski kampus, 25,000 dinara nedeljno za studio, 24kvm. Da nije kampus, u gradu, bilo bi 40,000 dinara nedeljno ako ne i 50,000 nedeljno plus bi bile njene komunalije, struja, internet.
Nema jeftinog smestaja i real estate u Australiji. Ne samo jeftinog nego nema ni uopste pristupacnog.

Posted
16 hours ago, Yoyogi said:

Nije samo Ozilend. Pominjane su i druge zemlje, Thai, Malezija...ne mogu da se setim i da citam sta je pisano za 7 godina koliko nisam dolazio.
Kako je sada u Ozilendu, tek tamo sada nema nista od teme - sve je preskupo.
Godinama, dnevno se useljava 2,000 migranata, sa validnim vizama, mozes da zamislis gde sva ta sila treba da se smesti i stanuje. To je kao da se svake godine u Srbiju useli 10% novog stanovnistva. U manjem broju i ne kontinualno, rat u Ukrajini je doneo nove stanare u Srbiju pa se i to osetilo na rentama i cenama stanova.
Moja cerka placa, univerzitetski kampus, 25,000 dinara nedeljno za studio, 24kvm. Da nije kampus, u gradu, bilo bi 40,000 dinara nedeljno ako ne i 50,000 nedeljno plus bi bile njene komunalije, struja, internet.
Nema jeftinog smestaja i real estate u Australiji. Ne samo jeftinog nego nema ni uopste pristupacnog.

A je li samuraje, šta bi sa onim "Taman posla da pored Nagoya University ide bilo gde drugde"? Pre 7 godina si pobegao a da nijednom nisi odgovorio zašto u Japanu postoje vagoni u vozovima samo za žene, šta to rade nevaljale čike u punim vagonima ultra preciznih vozova što stižu u sekund. Pa si drobio o sporom internetu i rasizmu u Australiji, pa o triangulaciji, mobilnim telefonima i diskovima, svašta nešto lepo i krasno, zašta su te drugi prozivali.

Ja sam samo hteo da čujem šta i kako o tim specijalnim vagonima, pa sam ovde i nagovestio da ćeš jednog dana ćerku zbog tih čika da pošalješ u Australiju, kad završi fakultet a možda i ranije, a ti si ovde kategorično odbijao, u svom standardnom moravsko samurajskom maniru. Šta se to promenilo u međuvremenu, o samuraje? Mora da te čike u vozovima nisu baš tako bezazlene, a? Strpljiv sam ja, možeš da mi odgovoriš i gore na onoj temi o seksualnom uznemiravanju i zlostavaljanju žena, na kojoj voliš da se javljaš sa crticama iz Japana.

SaE

• Hvala 1
Posted

Da, drzava Australia sa HECS (valjda znaci Higher Education Commonwealth Scheme) placa studije, pa neka ona posle gleda kako ce da vraca. Ako i ne ostane u Australiji, gde god da ode, od toga ne moze da se pobegne.
Za real estate, maltene svako u Aus za jedan radni vek, ako je kupio stan/kucu, plati bankama 2 miliona dolara za kamate. Taj "Moravac" igraju kreditima za stan/kucu, svi zaduzeni Australijanci.
Nemoj da me stalkujes i citiras od pre 20 godina.

• Haha 1
Posted
On 30. 9. 2024. at 15:29, Yoyogi said:

Da, drzava Australia sa HECS (valjda znaci Higher Education Commonwealth Scheme) placa studije, pa neka ona posle gleda kako ce da vraca. Ako i ne ostane u Australiji, gde god da ode, od toga ne moze da se pobegne.
Za real estate, maltene svako u Aus za jedan radni vek, ako je kupio stan/kucu, plati bankama 2 miliona dolara za kamate. Taj "Moravac" igraju kreditima za stan/kucu, svi zaduzeni Australijanci.
Nemoj da me stalkujes i citiras od pre 20 godina.

Aje samuraje, pa kako da ne služiš ljudima za podsmeh kada ovako mlataraš o kamatama (pored svuda prisutnih informacija o visini kamata i srednjoj vrednosti nekretnina u Australiji) i o proganjanju. Takav lažljivi hvalisavac/hvalisavi lažljivac koji se raširio toliko kao ti da na njega naletiš gde god gvirneš na forumu se nije rodio.

Samo moram da priznam da si samurajski dosledan, pre ćeš da uradiš harakiri nego da priznaš da si se izlupetao za sve pare. Kako beše, "Taman posla da pored Nagoya University ide bilo gde drugde" - šta se promenilo od tada da od nenadjebivog Univerziteta u Nagoji ispade bolji neki univerzitet u rasističkom Sidneju iz koga si pobegao? Ima li neke veze sa onim japanskim vagonima za žene za koje si se oduvek pravio mutav?

SaE

• +1 1