Jump to content
IGNORED

Dobra plata, dobro mesto, jeftin real estate

noskich

Recommended Posts

Posted

pa nema posla jer je tvoja profesija koju si nam ovde prezentovao vrlo retko tražena. možda neka prekvalifikacija, kako bi mogao da živiš na svom ognjištu...

nista ti nisi ukapirao. u australiji je lakse promeniti sistem nego posao - ili nedajboze prekvalifikovati se. ako ne verujes, sad ce tabele.

meni noskich ko onaj pirocanac iz vica sto moli boga da dobije na lutriji. 

Posted

nista ti nisi ukapirao. u australiji je lakse promeniti sistem nego posao - ili nedajboze prekvalifikovati se. ako ne verujes, sad ce tabele.

meni noskich ko onaj pirocanac iz vica sto moli boga da dobije na lutriji. 

ovaj njegov posao je otprilike kao kad bi neko i dalje držao radnju za popravku video rekordera i kukao kako nema posla zbog plutokratije...

Posted

To nije problem zato sto bi on na Tajlandu bio na onoj boljoj strani skale ;).

Nije noskich mikofo, daleko od toga, ali mu što bi rekla baka Elvira fali malo šlifa.

Zaista 'ogromne' razlike, 'nebo i zemlja'. 

Pa jeste, razlika između 30 i 39 jeste velika, ali ja sam za gini koeficijent tvrdio samo da je bolji za Australiju nego za Tajland, ogromna razlika u nejednakosti, "kao nebo i zemlja" je moj subjektivni utisak.

SaE

Posted

Glede videorekordera prije neki dan mi otac kćerkine drugarice donio na poklon 2 x VHS kasete. Snimljene fudbalske utakmice SRJ sa SP98. I kaže odličan je snimak možeš to ripovati i prebaciti na DVD, isto kao da se radi o najraritetnijem snimku. Nisam imao srca da kažem čovjeku da je videorekorder završio u smeću ima više od 15 god... A ni da se dotični snimci vjerovatno mogu pogledati na YT.

Izvinjavam se za off topic... gdje smo ono stali?

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Posted

Mene intresuje Aineko-ina prica. Jel sam propustio ili nije ni bilo na forumu?

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Posted

Dobro i? Ti si se odrekao mesa i auta zbog globalnog zagrevanja?

Ekoloski benefit je jedan od razloga, veoma jak.

Posted

Dodje investitor, kupi dva-tri placa, srusi kuce, napravi zgradu, proda stanove i... zadrzi vlasnistvo nad zemljom? To mozda u Japanu (pisao Yoyogi o tome), to tako ne funkcionise u Srbiji recimo.  

No to je nebitno. Bitno je da tajlandski kraljevi svakako nisu imali u vidu, kada su pisali himnu, da ce jednog dana (a to se dogodilo pre 20 godina) zbog ekonomske krize u celoj Aziji, da rese  da otvore vrata bledolikim penzionerima da legalno dobiju boravak u Tajlandu ako mogu da dokazu da im je mesecna penzija preko neke odredjene sume, i da ce biti uplacivana u Thai banci. Kada su videli da je odziv dobar, setili su se da mogu bledolikima da jos malo para isisaju ako im dozvole da kupe nekretnine, pa su krenule te vratolomije "ne preko 49% vlasnistva u zgradi" i "ne moze kuca ali moze stan". Nije govno nego se cuko posro. To je poznata sema da izigras duh zakona, nisu Thai to izmislili. U New Orelansu imas legalne kockarnice iako je kockanje u Luizijani nelegalno, jer je nelegalno "on Louisiana soil". Kockarnice su napravili na vodi, i permanentno ih prikacili na obalu. Ko jebe zakonodavce kad se nisu setili da kazu "i na vodi i na zemlji" kad je trebalo.

Ako te zanima kako se to "ne damo ni pedja zemlje tudjincima" radi jako i do samog kraja, samo konsultuj nas starije koji se lepo secamo SFRJ. U SFRJ stranac nije mogao da kupi nikakvu nekretninu - ni stan, ni kucu, ni zemlju, Nista. Nemas pasos SFRJ, cao zdravo, dovidjenja.  

Jos jedanput, stranci ne mogu posedovati zemlju. Posedovanje stana ne podrazumeva posedovanje zemlje. Nikakvog izigravanja zakona nema. 

Sta je to lose u penzionerskoj vizi? 

Posted (edited)

Sam si pisao da je kraj u kojem zivis skup, ali da ne zelis nista ispod toga, jer ti sve osim par minuta peske predstavlja uzasno spustanje kvaliteta zivota. Upitan si zasto neces da ides pola sata (a ne dva), pa ti je bilo puno. Jel tako ili nije? Nije bitno da li je centar ili nije. Takodje nije bitno gde ti je kuca, nego da si iskesirao 200k i da se zalis kako lose zivis.

Ne moram da te poznajem kad ionako govorim samo o stvarima o kojima pises ovde javno. Zadovoljio bi se osnovnim potrebama, ili alternativno da budes mali bog negde u zemlji treceg sveta. Kapiram da kad se konacno preselis tamo gde hoces, da ces aktivno da radis na tome da ostanu siromasni, da ne bi placao vise od $3 dnevno za hranu. U suprotnom ti zalihe nece dugo opstati. Jel tako ili nije?

Ne menjam sistem zato sto sistem nije toliko los. Skolstvo je besplatno, zdravstvo, stan itsl. moze da bude besplatno, ali to sve ima svoju cenu sad (30% na manje prihode od 120k je nesto o cemu mogu samo da sanjam). Postoji dovoljno zemalja na svetu gde ta opcija postoji i za tebe, ali to tebe naravno ne zanima. Bolje je biti 20 godina u korporativnom svetu, ustekati milione i onda ziveti kao bog medju sirotinjom.

Ti si umislio da te postovanje youtube klipova kako se gaji paradajz cini alternativom. Ne cini (kad sam pitao jos pre par godina kako basta bili su neki izgovori), jer ti se dan svodi na rad od jutra do sutra da bi eventualno nekad mogao da ne radis uopste. Sve je to ok, ali taj dan nikad nece doci i to ne zato sto neces zaraditi, nego zato sto tebi nikad nece biti dosta. Kome nije dosta 200k i pitaj boga koliko jos u steku, nece biti dosta ni 10 miliona.

Netacno, napisao sam da ne zelim da putujem na posao dva sata u jednom pravcu i dva sata nazad. Ja biram posao, a poslodavac bira gde je kancelarija.

Ne idem na pola sata jer se onda gubi smisao iznajmljivanja stana u tom pregradju. Ako vec iznajmljujem stan u predgradju gde radim koji je smisao da zivim u stanu na pola sata hoda od posla?

Naravno da je bitno gde je kuca. Da ovo nije plutokratska drzava kao sto jeste, ne bi dozvolila godisnji rast nekrenina od 15% i onda bih i ja kao Gojko i ostali imao svoj krov nad glavom. I na pamet mi ne bi padalo da kupujem kucu na hiljade kilometara od lokacije gde zivim i radim kao osiguranje da kad vise ne budem mogao da placam rentu ne zavrsim kao jedan od 105,000 beskucnika koji spavaju na ulicama Australije svake noci.

A ako nije bitno zasto neko ko ima kucu u Babusnici ne putuje svaki dan za Beograd na posao pa se onda vraca? Sta ima veze, ima krov nad glavom.

Random je napisao da bi svakako u Vijetnamu zaradjivao manje nego ovde. Ja sam mu odgovorio da to uopste ne mora da bude tacno i pokazao dobro placen posao u Vijetnamu. Posao koji nikakve veze sa mnom nema. Kako cu ja da aktivno radim na tome da ostanu siromasni? Mozda tako sto cu svoju celokupnu ustedjevinu uloziti u njihovu zemlju, podici kucu i raditi tamo?

Ja radim sta mogu. Jedan sam covek. Ne znam sta ocekujes od mene kako bi trebalo da menjam sistem? Jos jednom, da niko na svetu nema ikakav dug, ne jede meso i ne poseduje automobil ovo bi bio jedan veoma drugaciji svet. Na bolje.

Vec ti napisah da sve zacine gajim sam. A inace za tvoju informaciju radim u kancelariji 7 godina. Da li ce taj dan doci prati ovu temu pa cemo da vidimo. 

Edited by noskich
Posted (edited)

У току радног времена. Треба шеф откинути од плате радно вријеме које троши пишући на форуму, само тада би тема мало стагнирала. 

Isto kao i iDemo, dragance, Gojko, ali to nikome ne smeta. Smeta samo noskich.

Edited by noskich
Posted

Covece, to cega se ti odrices (meso i avto) deo Srbije inace nema na dnevnoj bazi, ne zbog sopstvenog izbora nego se nema. To stvarno nije neki uspeh. Da li takodje sam krojis sebi kosulje od fair trade pamuka, strikas dzempere, pravis obucu od reciklirane plastike, sve u cilju da ne podrzavas masovno izrabljivanje i rad u nehumanim uslovima u istocnoazijskim zemljama?

Ti isto to radis ostalim forumasima, samo jedno je merilo za tebe a drugo za ostale

Vec sam napisao da minizujem svoju potrosnju kako god mogu.

Vodokotlic ne menjam kao svi na forumu koji bi ga odmah zamenili. Ne, ja punim kofu i polivam.

Posted (edited)

ali on je to napisao

Gde sam napisao? Nemamo ni kola, ni motorcikl. Imamo jedan bicikl.

Cak eksplicitno nisam ni napisao da li imam dete ili ne. A i da imam, jedno dete na jedan par nije strasno. Da svi imaju samo jedno dete populacija bi se prepolovila za jednu generaciju.

Edited by noskich
Posted

Nije noskich mikofo, daleko od toga, ali mu što bi rekla baka Elvira fali malo šlifa.

Pa jeste, razlika između 30 i 39 jeste velika, ali ja sam za gini koeficijent tvrdio samo da je bolji za Australiju nego za Tajland, ogromna razlika u nejednakosti, "kao nebo i zemlja" je moj subjektivni utisak.

SaE

Pa naravno da je tvoj subjektivni utisak kad posmatras Australiju iz penthausa sa tri spavace sobe na 10-15 minuta do centra Sidneja.

Da je posmatras iz najsiromasnijeg predgradja Sidneja kao ja "malo" bi to bilo drugacije.

Posted

ovaj njegov posao je otprilike kao kad bi neko i dalje držao radnju za popravku video rekordera i kukao kako nema posla zbog plutokratije...

Ja vec postovah koliko ima poslova u Sidneju za moju struku.

Ajmo opet sveze taze kod chika Laze frishka danas:

(disclaimer - ovu su generic rezultati, ali od tih generic rezultata svakako se da naci nesto za mene)

https://www.seek.com.au/pmo-jobs/in-All-Sydney-NSW

201 jobs found

Jobs 1 - 10 of 335
Posted

A evo kako taj odnos izgleda u poredjenju sa drugim gradovima u Australiji:

Pa evo vidis Random iz Melburna dosao za Sidnej. Nije isao za Adelejd, Brizben ili Pert.

A stavi recimo ovde https://au.jora.com/ PMO u pretrazivac poslova pa vidi koliko rezultata ti daje (imaj u vidu da su ovo generic rezultati, ne nuzno poslovi koje mogu da dobijem i koji odgovaraju):

Sidnej - 266

Melburn - 100

Brizben - 38

Pert - 14

Adelejd - 4

https://www.seek.com.au

Sidnej - 201

Melburn - 84

Brizben - 29

Pert - 6

Adelejd - 2

Cena nekretnina je direktno proporcionalna broju poslova.