Jump to content
IGNORED

Dobra plata, dobro mesto, jeftin real estate

noskich

Recommended Posts

Posted

Noskiču, ti si neki zen mudrac, a ne znaš da nije stvar u tome da radiš ono što voliš, da budeš sa onim koga voliš, da živiš gde voliš... već sve obrnuto.

Ne moš od sebe pobeći, čak ni u Uzbekistanu.

Posted

Ne moš od sebe pobeći, čak ni u Uzbekistanu.

+1200 

Taj nivo™ zena jos niko nije postigao... Cak ni ovi sto pale dzamije po Mijanmaru (aka Burmi). 

Posted

Zezam... to je stara forumska fora, negde sa početaka foruma.

Posted

Zezam... to je stara forumska fora, negde sa početaka foruma.

Nisam ni sumnjao nego - ono - racunam stvarno ne znam... :)

Jes' da sam sav za ono "da ocistimo prvo u svom dvoristu"... 

Posted

Problem koji vidim u tome je da je materija samo jedan deo price. Drugi delovi su ljudi sa kojima radis, tip organizacije, lokacija, procesi i procedure u organizaciji, oprema, ocekivani tempo rada, placanje, mogucnosti za napredovanje, fleksibilnost, autonomija, timski/individualni rad... mnogo je tu faktora i ima slucaja da neko voli materiju ali mu nesto od ovih drugih stvari ne pasuje.

Popularna pozicija danas je da su ljudi zadovoljni poslom kada na njemu imaju 3 stvari: 

Autonomy — Our desire to be self directed. It increases engagement over compliance.

Mastery — The urge to get better skills.

Purpose — The desire to do something that has meaning and is important. Businesses that only focus on profits without valuing purpose will end up with poor customer service and unhappy employees.

Nije uopste lako da posao zadovolji ova 3 uslova. Plus tu imamo gomilu ostalih faktora.

nije lako ali nije ni toliko retko koliko se tebi cini. 

Posted (edited)

I to je tacno, mislim ovo o Uzbekistanu

Edited by noskich
Posted

Jesi ti znao da neces da radis i kad si kretao iz srbije ili ti je doslo kada si poceo da radis u australiji? (pretpostavljam da nisi nista ozbiljno radio u srbiji?)

Posted

Da li bi radio svoj posao i dalje da dobijes milione na lutriji?

a da li bi smatrao da ti je posao lutrija ako bi ga zaista voleo?

da li bi smatrao da je lutrija ako bi ga radio od kuce?

bilo gde na svetu?

e takav posao je za mene lutrija. ne trebaju milioni, hvala lepo.

Posted

Ja bih samo da dodam nesto na ono da se deca danas igraju kao pripremu za posao. To je uvek bilo tako i kod svih zivotinja je tako. Igraju se i mali lavovi tako da u osnovi vezbaju za klanje gazele, a male gazele se igraju tako da unaprede svoje bezanje od lava. Ne mislis valjda da je slucajno sto deca obozavaju da se igraju rata, raznih profesija, roditeljstva... Kasnije nam igre postanu malo sofisticiranije, ali i dok igramo poker, sah ili neki sport itekako se proveravamo i pripremamo na izazove svakodnevnog zivota. Za kraj moram i da kazem da te price "kako smo se mi igrali kul a danasnja deca zure u ekran" uglavnom nisu ni malo razlicite od onih kako je muzika bila bolja a zivot mirniji. Realnost uopste ne utice na te utiske nego onaj ko ih oseca.

Posted

Ja bih samo da dodam nesto na ono da se deca danas igraju kao pripremu za posao. 

to jeste kod ovih sto igraju call of duty pa se prijave u US Air force (ziva istina).

Nije mi jasno kako te igranje call of duty priprema za bilo sta osim toga, ne uci te ni kako da pravilno pucas iz pistolja.

Posted

U prvoj recenici postavis tezu da bi je u drugoj negirao. Ne razumem sta pokusavas reci.

Posted (edited)

Za kraj moram i da kazem da te price "kako smo se mi igrali kul a danasnja deca zure u ekran" uglavnom nisu ni malo razlicite od onih kako je muzika bila bolja a zivot mirniji. Realnost uopste ne utice na te utiske nego onaj ko ih oseca.

Uz jednu veliku bitnu razliku što igranje zureći u ekran tableta usled neodgovornog roditeljstva (a koje je, između ostalog, uzrokovano njihovom ispraznom svakodnevnicom kasnog kapitalizma) može da dovede do autizma, što se i događa.

Edited by miki.bg