Jump to content
IGNORED

Dobra plata, dobro mesto, jeftin real estate

noskich

Recommended Posts

Posted
Ako je verovati random izvoru sa neta Hilari ubada $777.50 dnevno.Tamo gde ja radim dnevna bruto plata za IT menadzeriju staje 900-1000 dnevno.
pa to i kazem. to je bila pocetna plata. treba od negde poceti. makar bilo ~800 dolara dnevno. sto ja napredujem, nabacice klintonka jos para na konsultacije kada ode sa duznosti i tu ce me zayebati. i to ne sto nesto zna (znamo da ne zna nista) nego sto je amerikanka a ja srbin.je li to pravo?
Posted
pa to i kazem. to je bila pocetna plata. treba od negde poceti. makar bilo ~800 dolara dnevno. sto ja napredujem, nabacice klintonka jos para na konsultacije kada ode sa duznosti i tu ce me zayebati. i to ne sto nesto zna (znamo da ne zna nista) nego sto je amerikanka a ja srbin.je li to pravo?
I bre Yoyogi, da su svi Srbi kao ti gde bi nam bio kraj. Vojvodina bi hranila pola Evrope. :Hail:
Posted

Tvoja je firma onda u opasnoj buli ako joj zaposleni u koje najvise ulaze zavrsavaju kao socijalni slucajevi. Ili mozda tvoj department unutar nje gubi na znacaju, pa otpustaju i one nekadasnje najperspektivnije u koje se najvise investiralo? To ces ti, predvidjam, spremno opovrgnuti, ali onda ti se matematika opako ne slaze. Svidja mi se i ovaj dirljivi pomen socijale za lika kog ste placali pola miliona godisnje. Nadovezalo se na tvoj prethodni pomen duboke zavisti i mrznje na srpski nacin.

Posted
I bre Yoyogi, da su svi Srbi kao ti gde bi nam bio kraj. Vojvodina bi hranila pola Evrope. :Hail:
teske nepravde sa kojima se suocavamo, mi srbi, bice jednog dana ispravljene. ne obecavam nista, samo cu uciniti sta mogu. pisacu na neke adrese, da neko cuje nas vapaj i za nasu patnju. da nam se da sto nam sleduje, nista mi drugo ne trazimo. samo sto je nase (pre svega, moje).
Posted
Tvoja je firma onda u opasnoj buli ako joj zaposleni u koje najvise ulaze zavrsavaju kao socijalni slucajevi. Ili mozda tvoj department unutar nje gubi na znacaju, pa otpustaju i one nekadasnje najperspektivnije u koje se najvise investiralo? To ces ti, predvidjam, spremno opovrgnuti, ali onda ti se matematika opako ne slaze. Svidja mi se i ovaj dirljivi pomen socijale za lika kog ste placali pola miliona godisnje. Nadovezalo se na tvoj prethodni pomen duboke zavisti i mrznje na srpski nacin.
Da si bila u multinacionalnoj firmi, imala bi predstave kako to radi. Fala na brizi, mi smo Ok, i svaki dan sve bolje.
Posted (edited)
Sta hoces? Da paraziti i dupeglavci koje je neko poslao a primaoci poslali nazad, su neke face?Sa 3 godine u Hyatt apartmanima pravac na smetliste, retko ko je od njih dobio bilo koji posao nazad u firmi. Nezaposlena lica su postali. I verovatno dozivotno ostali, na socijali, probaj da nadjes posao u Americi sa 55 godina starosti.Od tih 47 expata, nema 3-4 da uopste imaju neki posao od kad su poslati kuci.Ti, expat smekeri.
Ja sam bio vise puta expat i svaki put sam se vratio i dobio jos bolji posao u firmi. A beneficije kao expat su bile neuporedive sa lokalcima.Moguce je da pricas za firme koje samo rade iznamljivanje ljudi ("prodavacima mesa" kako ih mi zovemo). Njima kada istekne ugovor niko ne garantuje posao u takvoj firmi. Edited by borris_
Posted

expat paket je naravno bolja opcija od local staff varijante. ja nemam full expat jer mi firma ne pokriva osiguranje i skolovanje dece, ali i ovo sto pokrivaju meni odgovara i puno znaci. u zemljama sa nizim standardom expat ugovori i plate su znacajno bolji od lokalnih, tu nema puno mesta za diskusiju. ovo sto yoyogi pise je njegov slucaj i verovatno mu vise odgovara da bude japanski local staff. predpostavljam da to malo stranaca moze postici. ja trenutno imam "lud zbunjenog" situaciju jer paralelno vodim predstavnistvo kompanije u inostranstvu + kao stranac radim u centrali. porodica je u zemlji gde je predstavnistvo, ja sam 40% centrala, 30% predstavnistvo, 30% putovanja. u racunovodstvu me proklinju jer je totalni haos sa troskovim, platom, porezima, radnim dozvolama itd.

Posted

Bas tako - kao expati se salju na druge lokacije oni koji su vidjeni za napredovanje i na koje se dugorocno gleda kao na nekog ko ce zauzimati visoke pozicije. Nisam srela niti cula ni za jedan slucaj da to nije tako. Nema tu govora o otpustanju, pa taj kosta x puta vise nego da je na lokalnom ugovoru. Jedino ako biznis ide pod led, ali I u tom slucaju onaj ko je do juce bio vidjen za napredovanje sigurno da ima bolju poziciju da sebi obezbedi novo mesto.

Posted
Da si bila u multinacionalnoj firmi, imala bi predstave kako to radi. Fala na brizi, mi smo Ok, i svaki dan sve bolje.
Da sam bila? Ja ovo I govorim iz licnog iskustva expata u multinacionalnoj firmi. Uostalom, ne vidim nikog ovde da nije potvrdio isto.
Posted (edited)
Da sam bila? Ja ovo I govorim iz licnog iskustva expata u multinacionalnoj firmi. Uostalom, ne vidim nikog ovde da nije potvrdio isto.
Ispada da niko nije isao kao expat u normalnu zemlju. Sam sam bio expat na Papua Novoj Gvineji, tu za lokalne uslove ne bih ni nogom krocio.Jedno je biti expat tamo a drugo u Japanu.Expat u Japanu je na istoj plati kao sto je bio i kod kuce plus:Americki drzavljanin mora da plati porez Americi bez obzira gde radi. To je extra trosak za firmu, ladno 50-60K US$ godisnje ekstra.Zdravstveno: 1200$ mesecno, a lokalno i opste je 10 puta bolje i besplatno (odbija se procenat od plate i siri se na sve, i ko ne radi). Privatno zdravstveno u Japanu i ne postoji, taman posla da je poslovna velesila kao u Americi.Deca ne mogu da mu idu u lokalnu skolu (koja je svetske klase i bolja od privatnih kojih skoro i da nema), to je 25K po detetu.Stan: 2 sobe + 1 soba po detetu. To je u Tokiju, negde uz internacionalnu skolu ladno 5-8 US$ mesecno.Preseljenje: po 10K u jednom smeru. Kozne sofe, klaviri...Povratna karta za celu porodicu jednom godisnje.I tako, brzo se stigne do pola miliona dolara godisnjeg troska a da taj expat od toga prakticno nema nista: da nije dosao, bio bi u svojoj zemlji, deca bi mu isto isla u skolu i nastavio bi da stanuje gde je i bio.Ima samo jednu brigu: zna da svima ide na q i pita se kada ce neko da ga spazi i pita: koji ce na q ovaj tip? What fuck does he know anyway?A da bi dosao na takve uslove mora da bude daleko stariji od 22-25 godina. Taman negde kasne 40-te. I spaze ga i ishutiraju taman negde na pocetku 50-ih. I onda je nezaposljiv, oni koji su ga poslali su se vec promenili, odnos moci se promenio i cap. To sa expat radi po divljacijama gde se lokalcima ne veruje da su na nivou zahtevanog standarda pa se salje "nas covek" da osigura da se radi normalno. Kao u Tajland ili Gas&Oil a to nisu mesta gde bi neko sam otisao tek tako. Oni mladji su na sticanju iskustva i od njih se i ne ocekuje da nesto urade.Citibank je u Tokiju imala 2,000 ljudi ispod 30 godina starosti do 2008. Onda January 1. 2009: nijedan jedini. Oni su izgledali kao fraeri i maheri na expat paketima i svojim novim darlings su imponovali a precutali su jednu vaznu stvar: da su pioni koje ce firma da povuce kao sto ih je i poslala, bez mnogo pitanja. Tako je i bilo. Kao da su bili vojnici na strazi a vojska inenada izgubila interes za objekat i svi nazad u kasarnu.Cekaj, stani, de ces, pa zar ti nisi najbolji kada su te ovamo poslali, zar nemas neku moc, reci im da to ne moze tako... Edited by Yoyogi
Posted
ne obecavam nista, samo cu uciniti sta mogu.
Hail.gif
Posted (edited)
Expat u Japanu je na istoj plati kao sto je bio i kod kuce plus:Americki drzavljanin mora da plati porez Americi bez obzira gde radi. Deca ne mogu da mu idu u lokalnu skolu (koja je svetske klase i bolja od privatnih kojih skoro i da nema), to je 25K po detetu.
Koga bre ti farbas ovde? Radis kao `lokalac` u americkoj firmi sa lokacijom u Japanu. Djavola bi ti dobio bilo kakav posao u japanskoj firmi kao lokalac bez near native Japanese proficiency. Cak i kao takav bi bio potrcko kao stranac. Kakav sef gaikokujin u japanskoj firmi, ni u ludilu. Drugo, expatu nikada ne moze biti plata ista kao kod kuce jer mu se uvek nudi bolji paket (i plata) kako bi ga/je se motivisalo da se relocira. Ako je plata ista i on/a nista ne dobija expat ugovorom zasto ga onda uopste prihvatati? What s in it for me?Trece, nisu svi expati Amerikanci. Australijanci na primer ne moraju da placaju porez ako nisu `Australian resident for tax purposes`-iliti ne zive 6 meseci i duze u OZ.Lokalna skola svetske klase? Pa sto ti kcerku saljes u privatnu americku skolu kad su lokalne tako dobre? Edited by noskich
Posted
Данас ми осване на блогу овакав, хм, коментар...
I sad ameri pohrlili da se na "for dummies" informišu o dobroj plati, dobrom mestu, jeftinom real estate-u:
Bandwidth Limit ExceededThe server is temporarily unable to service your request due to the site owner reaching his/her bandwidth limit. Please try again later.
:lol:
Posted
Koga bre ti farbas ovde? Radis kao `lokalac` u americkoj firmi sa lokacijom u Japanu. Djavola bi ti dobio bilo kakav posao u japanskoj firmi kao lokalac bez near native Japanese proficiency. Cak i kao takav bi bio potrcko kao stranac. Kakav sef gaikokujin u japanskoj firmi, ni u ludilu. Drugo, expatu nikada ne moze biti plata ista kao kod kuce jer mu se uvek nudi bolji paket (i plata) kako bi ga/je se motivisalo da se relocira. Ako je plata ista i on/a nista ne dobija expat ugovorom zasto ga onda uopste prihvatati? What s in it for me?Trece, nisu svi expati Amerikanci. Australijanci na primer ne moraju da placaju porez ako nisu `Australian resident for tax purposes`-iliti ne zive 6 meseci i duze u OZ.Lokalna skola svetske klase? Pa sto ti kcerku saljes u privatnu americku skolu kad su lokalne tako dobre?
Cekaj bre prvo da izadjes iz penzije i da nadjes posao. U 35-6, pa pripravnik koji maltene otac moze da bude ostalim novajlijama, pa pricaj o paketima koji ti verovatno izgledaju upakovani u sarenu ambalazu kao bozicni. Onda bi video da je plata u Japanu bolja nego u Australiji ili Americi, sveukupno uzev. Kada se ne placa posebno za osiguranje i penziju (placa se samo kroz platu i manje nego drugde jer svi placaju, nema neko hoce neko nece).Oh, hvala za novost, da mi ti ne rece da kao non-resident ne moram da placam poorez Australiji ne bih znao.Japanske javne, besplatne, skole su bolje od Internacionalnih a neko ne moze decu koja su 3, 5, 7 razred da u njih ubaci jer ne govore jezik a da ga uce za 2-4 godine ne isplati se. Naravno da saljem cerku u privatnu americku skolu jer je takva bolja nego sto je public school u Americi ili Australiji (Kinkopal, Rose Bay) a i zato sto mi nismo Japanci i nemamo nameru da ovde ostanemo zauvek.Za ostalo, mogao bih Marvinu da pokazem dokaze pa da te klepi po ushima.
Posted (edited)
Cekaj bre prvo da izadjes iz penzije i da nadjes posao. U 35-6, pa pripravnik koji maltene otac moze da bude ostalim novajlijama, pa pricaj o paketima koji ti verovatno izgledaju upakovani u sarenu ambalazu kao bozicni. Onda bi video da je plata u Japanu bolja nego u Australiji ili Americi, sveukupno uzev. Kada se ne placa posebno za osiguranje i penziju (placa se samo kroz platu i manje nego drugde jer svi placaju, nema neko hoce neko nece).Oh, hvala za novost, da mi ti ne rece da kao non-resident ne moram da placam poorez Australiji ne bih znao.Japanske javne, besplatne, skole su bolje od Internacionalnih a neko ne moze decu koja su 3, 5, 7 razred da u njih ubaci jer ne govore jezik a da ga uce za 2-4 godine ne isplati se. Naravno da saljem cerku u privatnu americku skolu jer je takva bolja nego sto je public school u Americi ili Australiji (Kinkopal, Rose Bay) a i zato sto mi nismo Japanci i nemamo nameru da ovde ostanemo zauvek.Za ostalo, mogao bih Marvinu da pokazem dokaze pa da te klepi po ushima.
Sto da "izlazim" iz penzije? Osladilo mi se. :lol: Kako je bolja? Jel bolja zbog otpremnine koja se dobija kad odes u penziju? Imas li ti kao `local hire` pravo na tu otpremninu?Nemas nameru da ostanes zauvek. Cudno, do sada si uvek ovde pisao da ne postoji bolja alternativa zivotu u Japanu. Kakve dokaze, za sta? Edited by noskich