Jump to content
IGNORED

Dobra plata, dobro mesto, jeftin real estate

noskich

Recommended Posts

Posted

Taj kinez za 100$ je težak krš, nisam neki Apple ljubitelj, sasvim suprotno, ali nemoj prodavati rog za sveću, nije ni blizu isto. Uostalom šta će ti uopšte telefon, i fiksni, a ne mobilni, samo te udaljava od ljudi, a isto tako i internet, bolje ga isključi :P

a ne mora ni biti krs da bi se iphone proglasio za luksuz.

luksuz je na primer http://www.vertu.com/en/ , a ne nesto sto uprkos ceni malo visoj od prosecne poseduju stotine hiljada ljudi.

Posted

Pogledaj datum kada je tekst napisan. Januar 2013. A telefon je pusten u prodaju pre tog teksta, krajem 2012.

Evo ti ga sada za 90 dolara: http://www.dicksmith.com.au/hot-deals/telstra-frontier-4g-smartphone-pre-paid-dsau-em5154

Znaci cirka 83 USD.

Pa i sad da uzmeš nekog Samsunga koji je pre 2 ili tri godine bio 300 i više dolara neće biti više od 100-ak. Polovan SGS3 ima sigurno za 150 ili tu negde, a briše patos sa tim tvojim kinezom :P

Posted (edited)

Pa i sad da uzmeš nekog Samsunga koji je pre 2 ili tri godine bio 300 i više dolara neće biti više od 100-ak. Polovan SGS3 ima sigurno za 150 ili tu negde, a briše patos sa tim tvojim kinezom :P

Ti si tvrdila da su svi telefoni za 100 dolara losi, sto nije tacno.

Sta to prosecnom korisniku treba sto moj telefon od 83 dolara nov ne moze da uradi?

Edited by noskich
Posted

Sta to prosecnom korisniku treba sto moj telefon od 83 dolara nov ne moze da uradi?

Da mu traje baterija duže od jednog dana, pri velikom korišćenju, da budeš siguran da kad uključiš GPS neće da se zabaguje, da kad gledaš ekran na suncu i vidiš nešto na njemu... Za početak...

Eto tri stvari koje meni smetaju kod jeftinih telefona, a nije da ih nisam i koristio. Evo na stolu mi stoji jedan kinez, koji košta 70€, po specifikacijama je u rangu mnogih 300€+ telefona,  i mogu ti reći da je spram bilo kog 300€+ telefona živo sranje...

Posted

Prosečnom korisniku možda je dovoljan i telefon iz 2001. godine. Ali nekome kome treba više od toga ne možeš poturati neki krš i tvrditi kako može sve isto, kao što je Shan sugerisao; sve što radi iphone ili neki sličan nudi i neki kinez... cvrc. Jedno vreme sam se npr. interesovao za kineske tablete, baš u klasi do nekih 100$, posle mesec dana čitanja svih mogućih iskustava jednostavno odustao, softverski bagovi, hardverski bagovi, podrška 0... ne treba mi ni džabe. I sad da neko kaže kako je to sve isto kao ipad, samo da se nasmejem. :)

Posted (edited)

Da mu traje baterija duže od jednog dana, pri velikom korišćenju, da budeš siguran da kad uključiš GPS neće da se zabaguje, da kad gledaš ekran na suncu i vidiš nešto na njemu... Za početak...

Eto tri stvari koje meni smetaju kod jeftinih telefona, a nije da ih nisam i koristio. Evo na stolu mi stoji jedan kinez, koji košta 70€, po specifikacijama je u rangu mnogih 300€+ telefona,  i mogu ti reći da je spram bilo kog 300€+ telefona živo sranje...

Ne znam koliko su te zamerke validne za prosecno koriscenje telefona. Meni vise izgleda da su u pitanju specijalni zahtevi.

Opet pitanje komfora. Mozes da sa njim zadovoljis svoje potrebe, ali hoces da ti bude jos komfornije.

Kupis mobilnu bateriju za 15 dolara i napunis telefon ako nemas pristup uticnici/laptopu/X izvoru struje celog dana (ne znam ko to nema pristup struji 24 sata, ali hajde ako putujes). Resio problem za 15 dolara umesto da si doplatio +200 dolara za drugi telefon.

Za GPS instaliraj kvalitetniji besplatni softver, ne mora nuzno da znaci da je do hardvera.

Za problem sunca - kupis ovo za 5 dolara: http://www.mobileacc.com.au/Screen-Protector-for-Telstra-Frontier-4G-Matte?utm_source=myshopping&utm_medium=cpc&utm_campaign=Mobile+Accessories&utm_term=Screen+Protector+for+Telstra+Frontier+4G+Matte

Edited by noskich
Posted (edited)

Prosečnom korisniku možda je dovoljan i telefon iz 2001. godine. Ali nekome kome treba više od toga ne možeš poturati neki krš i tvrditi kako može sve isto, kao što je Shan sugerisao; sve što radi iphone ili neki sličan nudi i neki kinez... cvrc. Jedno vreme sam se npr. interesovao za kineske tablete, baš u klasi do nekih 100$, posle mesec dana čitanja svih mogućih iskustava jednostavno odustao, softverski bagovi, hardverski bagovi, podrška 0... ne treba mi ni džabe. I sad da neko kaže kako je to sve isto kao ipad, samo da se nasmejem. :)

Vec sam napisao svoje iskustvo sa ovim telefonom. Koristim godinu i po dana, nikakav problem. Sve ima sto mi treba.

Na osnovu cega je `krs`?

Imao sam garanciju godinu dana, sa podrskom u Australiji.

Edited by noskich
Posted

Vec sam napisao svoje iskustvo sa ovim telefonom. Koristim godinu i po dana, nikakav problem. Sve ima sto mi treba.

Na osnovu cega je `krs`?

Imao sam garanciju godinu dana, sa podrskom u Australiji.

Verovatno zato što ti i ne treba ništa. :) Prespor, mala baterija, loša kamera, loš ekran i za sve to su tražili 300 dolara kada se pojavio. Tih 100 dolara koliko sad košta, više i ne vredi.

Posted

Verovatno zato što ti i ne treba ništa. :).

kao da polako stizemo do poente :)

Posted (edited)

Verovatno zato što ti i ne treba ništa. :) Prespor, mala baterija, loša kamera, loš ekran i za sve to su tražili 300 dolara kada se pojavio. Tih 100 dolara koliko sad košta, više i ne vredi.

Problem postavke prioriteta, vaznije imati `komforan` telefon po cenu ovoga: `55% of China's 50,000 rivers that existed in the 1990s have ... disappeared`

http://www.theecologist.org/News/news_analysis/2291208/chinas_looming_water_crisis.html

How Many Gallons of Water is in a . . . (staje 3.79 litara)

http://www.treehugger.com/clean-technology/how-many-gallons-of-water-does-it-take-to-make.html

Edited by noskich
Posted

Proizvodnja jeftinih telefona manje zagadjuje? moze objasnjenje?

Posted (edited)

Moze, telefon kao i bilo sta drugo koristim dok radi, a ne dok ne `zastari` sto bude prakticno cim ga kupis. 

Ovaj telefon je jeftin, a ne nekvalitetan sto sam mnogo puta do sada ponovio, ali nema ko da cuje.

Uopste ne zagovaram da se kupuje najjeftinije, vec prema potrebi, a ne prema prohtevima, komforu i luksuzu, jer za te boljke granica nema.

Ako sam stolar po profesiji treba mi odlicna alatka i tu ne treba zaliti da se plati. Ali ako koristim tu alatku jedanput godisnje zasto bih kupovao verziju za stolare. Isto kao i za telefon, A nikada ne bih kupovao nesto sto ne zadovoljava potrebu, to jest nije funkcionalno.

Za potrosnju vode, najznacajnije stvari koje svaki covek moze da uradi su prvo da ne jede meso, drugo da nikada ne poseduje automobil. Najvise potrebno vode da se proizvedu, a jedni od najvecih zagadjivaca.

Edited by noskich
Posted (edited)

Pa jedna od karakteristika jeftine i manje kvalitetne robe generalno je i ta da traje krace...aman

Znaci baca se jos cesce i zagadjuje planetu jos vise.

Inace sam protiv kupovanja tech gluposti cim se pojavi nova, al to je dobrim delom zato jer me tech gadzeti narocito ne zanimaju, nemam neke uzvisene motive kao noskich :D

Edited by Leia
Posted (edited)

Moze, telefon kao i bilo sta drugo koristim dok radi, a ne dok ne `zastari` sto bude prakticno cim ga kupis. 

Ovaj telefon je jeftin, a ne nekvalitetan sto sam mnogo puta do sada ponovio, ali nema ko da cuje.

Pogrešne pretpostavke. Možeš kupiti kvalitetan telefon i koristiti ga godinama. Takođe možeš za dve godine promeniti pet jeftinih telefona iz ovog ili onog razloga. Mani se te patetike sa vodom. I kad smo već kod toga, koji su najprodavaniji telefoni svih vremea, iphone? Galaxy? Ni blizu - Nokia 1100 prodata do sada u 250 miliona primeraka:

1-nok-1110_2458938_2459012k.jpg

Edited by Time Crisis