noskich Posted November 22, 2024 Author Posted November 22, 2024 4 minutes ago, Mel said: prepoznatljivo. ipak ako nista drugo, mnogi su imali sansu da udju u srednju klasu 80ih, 90ih... i zavrse za porodicnu nekretninu. Sad shvatam da je otislo u out of reach kategorije. Pa izgleda da su 90-te bile raj ovde i za 2000-te, a kamoli za ovo danas. Drzavljanstvo moglo da se dobije za dve godine, socijalna pomoc se dobijala po sletanju na aerodrom, da ne pominjemo odnos plata i troskova, to je suludo koliko je otislo... Sad jeste bila neka kao kriza i tada, i visoke kamate i svasta, ali opet kada poredis cene i plate tada i danas to je nebo i zemlja. Prica o tome ovaj lik koga interesuje i ima vremena: 1
noskich Posted November 25, 2024 Author Posted November 25, 2024 E ovo će sad biti najveći problem povlašćenih. Ko će da ih opslužuje. Jbg robotika sporo napreduje... https://www.news.com.au/finance/real-estate/sydney-nsw/bleak-map-paints-depressing-picture-of-how-average-families-can-afford-to-live-in-sydney/news-story/0ef198b3380c0697b2de350250757a49?amp Sydney’s essential workers are “locked out” of living in the communities they serve as the housing affordability crisis reaches “unprecedented levels” in the NSW capital. That’s according to a new report from the Property Council of Australia’s NSW division, released on Sunday, which concluded that the landscape is especially “bleak” for teachers, nurses, police officers, childcare workers, and public servants, who should be able to live in the area they work. Not only is the dream of owning a home “beyond hope” for most, but the ability to rent in these areas is also virtually impossible, with rental vacancy rates across the greater Sydney area remaining at a “critical low” of 1.6 per cent, the report found.
Shan Jan Posted November 26, 2024 Posted November 26, 2024 Resice se to kao i u Beogradu gde radnice koje rade u Maksiju u centru BGa zive po Sopotima i Barajevima.
Mel Posted November 26, 2024 Posted November 26, 2024 6 minutes ago, Shan Jan said: Resice se to kao i u Beogradu gde radnice koje rade u Maksiju u centru BGa zive po Sopotima i Barajevima. Meni je vaspitacica u vrticu na Vozdovcu zivela u Altini. Kad sam videla gd eje Altina, znala sam da nece dugo, ali nisam mislila da ce toj (fenomenalnoj) devojci oni dati otkaz a ne da ce sama dici ruke i naci nesto blize. Kad je to saznala moja majka kaze nista mi nije jasno, kazu Nema ko da radi, a ovi koji rade se polomise da zadrze poslove. Cela Srbija se seli u Beograd i prigradska naselja da ne smetamo po Srbiji...
Shan Jan Posted November 26, 2024 Posted November 26, 2024 4 minutes ago, Mel said: Meni je vaspitacica u vrticu na Vozdovcu zivela u Altini. Kad sam videla gd eje Altina, znala sam da nece dugo, ali nisam mislila da ce toj (fenomenalnoj) devojci oni dati otkaz a ne da ce sama dici ruke i naci nesto blize. Kad je to saznala moja majka kaze nista mi nije jasno, kazu Nema ko da radi, a ovi koji rade se polomise da zadrze poslove. Cela Srbija se seli u Beograd i prigradska naselja da ne smetamo po Srbiji... Da, nema ko da radi - za te uslove i pare, tj. rade negde drugde na crno za bolje uslove. 1
Mel Posted November 26, 2024 Posted November 26, 2024 7 minutes ago, Shan Jan said: Da, nema ko da radi - za te uslove i pare, tj. rade negde drugde na crno za bolje uslove. Ma. Ispostavlja se da ima. Mozda ne za svaki posao, to da.
noskich Posted November 26, 2024 Author Posted November 26, 2024 U Sidneju u proseku treba sat vremena da se dodje do posla. Ali nije reč samo o vremenu već i o trošku jer su cene javnog transporta visoke, a ako vozis places putarinu plus parking plus naravno gorivo. Nije zanemarljiv trošak u pitanju, naročito ko ne može da radi od kuće.
noskich Posted November 26, 2024 Author Posted November 26, 2024 Ko ne živi blizu javnog transporta dosta je hendikepiran jer opet mora kolima do njega plus parking. A razlika između ici kolima i javnim transportom u smislu vremena može biti ogromna, pola sata do sat. Tako da su mnogi prinuđeni da voze što lako izadje na 50 dolara na dan. Znači mesečno 1,100. 1
Time Crisis Posted November 26, 2024 Posted November 26, 2024 16 minutes ago, noskich said: 50 dolara na dan. Znači mesečno 1,100. Voze 200 km u jednom pravcu?
Miki_belavista Posted November 26, 2024 Posted November 26, 2024 On 25. 11. 2024. at 8:02, noskich said: E ovo će sad biti najveći problem povlašćenih. Ko će da ih opslužuje. Jbg robotika sporo napreduje... https://www.news.com.au/finance/real-estate/sydney-nsw/bleak-map-paints-depressing-picture-of-how-average-families-can-afford-to-live-in-sydney/news-story/0ef198b3380c0697b2de350250757a49?amp Sydney’s essential workers are “locked out” of living in the communities they serve as the housing affordability crisis reaches “unprecedented levels” in the NSW capital. That’s according to a new report from the Property Council of Australia’s NSW division, released on Sunday, which concluded that the landscape is especially “bleak” for teachers, nurses, police officers, childcare workers, and public servants, who should be able to live in the area they work. Not only is the dream of owning a home “beyond hope” for most, but the ability to rent in these areas is also virtually impossible, with rental vacancy rates across the greater Sydney area remaining at a “critical low” of 1.6 per cent, the report found. koliko sad u 2024 kosta kuca na sprat u Sidneju? 2 milke? 3 milke?
dragance Posted November 26, 2024 Posted November 26, 2024 Ali on bi voleo da ima kuću pored Opere, pa je zato sav ljubomoran bio kada je jedan od forumaša kupio na vreme, pa ga posle tovario “ej ti si uz’o kredit kad se moglo - robuješ”. Naravno, zapadni Sidnej polako postaje sve popularniji i bolji, ali naš “heroj” koji bi sve džaba, hoće pored plaže inda na posao ide peške. To što on ima kuću (po sopstvenom pisanju ovde) bez kredita, pa iznajmljuje i izrabljuje grupi Hindusa, to je drugo… to se ne računa kad njem ide u džep. Ukratko - Sidnej jeste jedan od najskupljih gradova na svetu, sa razlogom, jer je odličan grad. Ima delova koji su dostupniji, a nisu sve crno kao što noskich voli da baroniše.
Shan Jan Posted November 26, 2024 Posted November 26, 2024 BTW, ta Australija toliko losa da nisam cuo ni za jednog srpskog gastosa koji se odande vratio.
Recommended Posts