Ras Posted June 26 Posted June 26 1 hour ago, scab said: samo 11 evra bila u dancing bearu ova prelepota. sram me bilo što sam tek sad nabavio. Pretpostavljam da je to cena na sajtu u CRO?
scab Posted June 26 Posted June 26 30 minutes ago, Ras said: Pretpostavljam da je to cena na sajtu u CRO? nažalost baš u radnji u zg, bilo u kutiji sa pločama na sniženju. 1
wayfaring stranger Posted July 7 Posted July 7 1 hour ago, Ras said: Čekam još uvek ko će prvi da se pohvali Bajagom? Živ nisi dok ne pročitaš recenziju. Ba ba bam bam bam, neću ništa da znam. Samo daga daga daga da ga.
Ras Posted July 7 Posted July 7 U moru reizdanja, ovo se nekako preskače. Zapravo, uopšte nije loš album.
kurdi Posted July 8 Posted July 8 On 7. 7. 2024. at 14:13, Ras said: U moru reizdanja, ovo se nekako preskače. Zapravo, uopšte nije loš album. meni odlican... i moja cerka (6) voli ali imam original, ne znam da li ovo vredi uzimati
Indy Posted July 9 Posted July 9 Kad smo kod reizdanja, sigurno je već bilo pa prostite - kamo su reizdanja EKV? Ovo polovno što nalazim po onlajnu je nekupljivo (200-250 eu za VG i sl), prosto neveruem da nikom nije palo na pamet da to ponovo otisne u nekom pristojnom tiražu?
Ras Posted July 9 Posted July 9 (edited) Mascom je 2016. godine reizdao 4 poslednja albuma EKV (originalno PGP) i na vinilu. Evo ti jedan takav: EKV - Neko nas posmatra (2016) NOVO, U CELOFANU - Kupindo.com (77972685) Edit: Sada sam pogledao i Discogs bazu i ova Mascomova izdanja obeležena su kao "unofficial"! EKV – Neko Nas Posmatra (2016, Vinyl) - Discogs Koliko sam informisan, kod EKV/Katarine je oduvek postojao problem nasleđa, pa otud i pojava ovakvih izdanja: Katarina II – Katarina II (2015, Vinyl) - Discogs Edited July 9 by Ras
Indy Posted July 9 Posted July 9 Hm, eto mi i objašnjenja (na prvom linku)... Znao sam da je neki vučićizam, hbg. Ništa onda, imam na sreću sve digitalno. Spoiler Mislim da nije bilo mnogo pravih ljubitelja EKV-a starijih od 40 godina koji te 2016. nisu sa srdžbom promatrali kako Loka, gazda Mascoma, bespravno objavljuje ploče EKV-a. Da sve bude gore, ova ploča je rezana sa CD-a, a ne sa pravog mastera. No, klinci koji nisu imali love da kupe originalne ploče, nisu mnogo marili, želeći da i oni imaju EKV ploče u kolekciji. Tako da je dosta ploča i prodato, ali manje nego što se Loka nadao, pa doštampavanja nije bilo. Danas se ovi primerci sve teže pronalaze, i moguće je da će za koju godinu biti čak i kolekcionarski zanimljivi, pa ih treba nabaviti na vreme, dok ne dostignu astronomske cene kao i originalna vinilna EKV izdanja. Inače, ovo je i najskuplja ploča iz Mascom re-press serijala. Zašto? Pa – jer je i originalno izdanje najređe, jer je štampano u vreme kada su ploče retko koga zanimale (kaseta je u to vreme bila glavni format, a polako s eprobijao i CD), pa je broj primeraka koji cirkulišu minimalan. Pa fanovi, ako žele da upotpune kolekciju, posežu za ovim reizdanjem koje je za poslednje 2 godine već tripliralo cenu i već je blizu 100 EUR.
wayfaring stranger Posted July 9 Posted July 9 Kejleb je ispratio dešavanja do detalja. "Sada je svih osam remasterizovanih albuma EKVa dostupno na digitalnim muzičkim servisima, a 2024. godine, povodom 40 godina od objavljivanja debija ,,Katarina II”, biće objavljeni i ekskluzivni vinilni i CD boks setovi ovog kultnog benda. " Zadužbina MM je najavila boks set sa svim albumima (remasterovano), a kasnije bi pustili u prodaju album po album. Sto se borbe Loka-zadužbina MM-a tiče, srecom nije se pretvorilo u špansku seriju. 1
Willow Posted July 12 Author Posted July 12 Gde u BG-u uzimate one papirne unutrašnje omote sa zaštitnim slojem plastike unutra? U Mascomu ih nemaju na stanju. Nešto poput ovog: https://www.juno.co.uk/products/sounds-wholesale-12-vinyl-record-polylined-paper-sleeves/289720-01/
wayfaring stranger Posted July 12 Posted July 12 https://share.temu.com/uv4OSmJ09oA Naručio 12" I 7" varijante. Obe anti static. Odlično, a veoma povoljno. Stavljam i ploce upakovane samo u karton ili loš papir.
Recommended Posts