Jump to content
IGNORED

Šta slušate od ploča?

Willow

Recommended Posts

Posted
a treci svijet jel stigao? (ne razumem zatso je beli vinil... uopste ge ne dozivljam belo)
ja dolazim sldece nedelje, jel moram da zovem da rezervisem odbranu (i treci svijet) ili ce biti?

Nije stigao treći svijet, zvaće za to naknadno.

Možeš da zoveš da ti ostave to što hoćeš. Biće toga još ali ako hoćeš iz ove prve količine što su dobili bolje je da pozoveš.

Mene zvali danas oko podneva tako da sam ja moje dve Odbrane preuzeo :happy:

2.700 dinara je ako nije spomenuto
Posted (edited)
28 minutes ago, wayfaring stranger said:

spacer.png

Nisam ni znao da postoji Dead Ideas na vinilu, sećam se da su neke kaseta bile. A Gvido je svoju izdavačku kuću imao pa je to izbacivao, ako se ne varam.

Edited by igoraki
Posted
7 hours ago, Singer said:

Nije stigao treći svijet, zvaće za to naknadno.

Reče onaj tuc-muc lik da će biti krajem meseca. Ali njemu verovati...

• +1 1
  • Haha 1
Posted (edited)

spacer.png

Prvo izdanje DI je 7" EP za Start Today rec Voje Zugica. Potom samizdat kaseta sa demom, pa im Djoletov Silver Cross izdaje kasetu Where to? Dve god kasnije objavljen je 12" EP Rejection za Silver Cross. Pre desetak god je Djoletova keva nasla pakovanje 12" pa je i to rasprodato. Mislim da su u pitanju bile kopije sa talasastim omotom i malo krivim plocama jer nije samo moj primerak bio takav. I ostali kupci su javljali iste probleme. Srecom pa imam i normalnu kopiju. Prosle godine je Ill in the head records Berislava Sabolica izdao kasetu Live at Ilirska Bistrica. To je ono za sta ja znam. Gvido ih je mozda ubacivao na neke kompilacije, nije im objavio nista konkretno (zato je i izdao hardcore scenu :D). Uzivo su zvucali veoma mocno, ni malo ne zaostajuci za  vecinom NYHC bendova tog vremena. Steta sto su postojali u najgore moguce vreme za Srbiju i sto nisu nasli ozbiljnog izdavaca preko.
Ukoliko volis zvuk tog vremena, preporuka je vinil Ex-Cess - Osiguranje zivotne vecnosti koji je 2019 izdao Ill in the head. Mislim da se moze naci kod nekog od BG prodavaca nosaca zvuka. Ex-Cess i danas zvuce odlicno.

Edited by wayfaring stranger
  • +1 1
Posted (edited)

Stigla mi je Odbrana, al ko zna kad ću stići da je preslušam.

Samo sam izvadio booklet i prelistao ga. Fotografije i nisu neke. Pretpostavljam da nije bilo većeg izbora.

Prednja i zadnja strana omota su bleđe i manje oštre u odnosu na original. Slova na zadnjoj strani su podebljana. Mogu da razumem jer su na originalu teško uočljiva, ipak...

Ne otvorih da uporedim Gorankino bojadisanje slika koje su u originalu bile na podomotu.

Edited by klimt
Posted

slučajno nabasao u oglasima budzašto, potpuno novo a ja baš fan serije. jako kul izdanje, 3xlp, svaki druge boje, plus neke džidžabidže i bela signlica sa nekim bonus stvarima (National, Magnetic Fields...). 

R-10276150-1494531068-9197.jpg

Posted (edited)

Danas bio u Antishopu, pitam za Goribor, kaže lik imamo oba albuma, svaki je po 4400. Odbrana kod njih 4100. Rekoh hvala. U Jugotonu, odbrana 2700, u Mascom prodavnici u Cumicevom, svaki Goribor po 3200. Za te tri ploče ukupno 3800 manje nego da sam kupio u Antishopu. 

Novosti: Hrčak izdaje prvi Obojeni program i Partibrejkers - Ledeno doba na vinilu. Treći svijet dolazi krajem jula u Jugotonovu prodavnicu gde su danas povodom svetskog dana muzike imali 10% popusta. 

Edited by wayfaring stranger
Posted
7 hours ago, wayfaring stranger said:

Danas bio u Antishopu, pitam za Goribor, kaže lik imamo oba albuma, svaki je po 4400. Odbrana kod njih 4100. Rekoh hvala. U Jugotonu, odbrana 2700, u Mascom prodavnici u Cumicevom, svaki Goribor po 3200. Za te tri ploče ukupno 3800 manje nego da sam kupio u Antishopu. 

Novosti: Hrčak izdaje prvi Obojeni program i Partibrejkers - Ledeno doba na vinilu. Treći svijet dolazi krajem jula u Jugotonovu prodavnicu gde su danas povodom svetskog dana muzike imali 10% popusta. 

Hohštapleraj Antishop-a poprima ozbiljne razmere jer, recimo, preko njihovog profila na Kupindu je Odbrana 4.400 pa da kupac plati i proviziju Kupinda. 

Ma... ok, ja sam sa njima i onako davno završio, neka klepaju turiste i klince koji ulaze u svet vinila.

19 hours ago, klimt said:

Stigla mi je Odbrana, al ko zna kad ću stići da je preslušam.

Samo sam izvadio booklet i prelistao ga. Fotografije i nisu neke. Pretpostavljam da nije bilo većeg izbora.

Prednja i zadnja strana omota su bleđe i manje oštre u odnosu na original. Slova na zadnjoj strani su podebljana. Mogu da razumem jer su na originalu teško uočljiva, ipak...

Ne otvorih da uporedim Gorankino bojadisanje slika koje su u originalu bile na podomotu.

Ja sam preslušao reizdanje Odbrane i to jedno 5-6 puta do sad... mislim da je za reizdanje više nego korektno urađen posao. Vinil je tih i reprodukcija je sasvim solidna.

Problem koji imam je poređenje OG sa ovim RE je u tome što sam OG slušao godinama i godinama unazad i praktično mogu da ga reprodukujem u glavi tačno onako kako sam ga i slušao.

Kod reizdanja mi je problem što mi fali više "otvorenosti" u tom nekom Mid-High delu. Kao da je neko malo utuljiotm srednje tonove ili provukao neki filter koji je "prekrio" otvorenost tih viših tonova koje sam navikao da čujem kod originala. Ipak, za reizdanje dosta dobro urađen posao - da svi ovi ostali lokalni/regionalni izdavači uzmu i prepisuju.

Estetska zamerka mi je na kvalitet omota - karton je na granici između papira i kartona i tačno onakav da ako se desi da bude izložen malo većoj vlagi ima da se zatalasa.

U ukupnom utisku, za cenu po kojoj se prodaje, plus booklet, plus download code je ovo vrlo, vrlo korektno izdanje i vredi kupovine. 

• +1 1
Posted

Re: odbrana....

hvala za utiske, (mada) kupicu svakako....

ovo za reizdanja, pogotovu kad se nema original (ja imam) zvuci ok, ali s druge strane ona prva 4 reizdanja su (meni) sva bila bolja od originala, tako da je ovo ipak pad kvaliteta za croatia records?

Posted
14 hours ago, wayfaring stranger said:

Novosti: Hrčak izdaje prvi Obojeni program i Partibrejkers - Ledeno doba na vinilu. 

Odlično, naravno ako odrade kako valja.

Mogli bi i za Boye da urade reissue.

Za prva dva albuma Obojenog i Boya treba kredit da uzmeš.

• Haha 1
Posted

Ne svidja mi se sto uglavnom govorimo o reizdanjima, malo je izdanja novih albuma. OK, ima tu trgovačke logike jer vinil košta, no tuga je što nema više etiketa koje objavljuju nove naslove. 

Posted
On 22.6.2022. at 8:58, Singer said:

Ja sam preslušao reizdanje Odbrane i to jedno 5-6 puta do sad... mislim da je za reizdanje više nego korektno urađen posao. Vinil je tih i reprodukcija je sasvim solidna.

Problem koji imam je poređenje OG sa ovim RE je u tome što sam OG slušao godinama i godinama unazad i praktično mogu da ga reprodukujem u glavi tačno onako kako sam ga i slušao.

Kod reizdanja mi je problem što mi fali više "otvorenosti" u tom nekom Mid-High delu. Kao da je neko malo utuljiotm srednje tonove ili provukao neki filter koji je "prekrio" otvorenost tih viših tonova koje sam navikao da čujem kod originala. Ipak, za reizdanje dosta dobro urađen posao - da svi ovi ostali lokalni/regionalni izdavači uzmu i prepisuju.

Na zalost moram u potpunosti da se slozim sa konstatacijom vezanom za zvuk. Pre par meseci sam slusao na YT remastere koje je Croatia rec postavila i bio sam odusevljen zvukom koji je bio bezobrazno cist i svaki instrument i vokal je bio veoma lepo razdvojen. Secam se da sam bio zbunjen, kao da nikada do tada nisam slusao taj album. Potpuno nov dozivljaj. Danas prvi put pustio vinil i nema pojma sa onim sto sam cuo na netu. Ne verujem da se opravdanje moze traziti u duzini trajanja albuma jer se po tvojim recima originalno izdanje mnogo bolje cuje.

Posted
53 minutes ago, wayfaring stranger said:

Na zalost moram u potpunosti da se slozim sa konstatacijom vezanom za zvuk. Pre par meseci sam slusao na YT remastere koje je Croatia rec postavila i bio sam odusevljen zvukom koji je bio bezobrazno cist i svaki instrument i vokal je bio veoma lepo razdvojen. Secam se da sam bio zbunjen, kao da nikada do tada nisam slusao taj album. Potpuno nov dozivljaj. Danas prvi put pustio vinil i nema pojma sa onim sto sam cuo na netu. Ne verujem da se opravdanje moze traziti u duzini trajanja albuma jer se po tvojim recima originalno izdanje mnogo bolje cuje.

Nešto debelo nije u redu kada zvuk sa YT koji je, koliko znam prilično niskog kvaliteta (lossy kompresija) zvuči bolje od ploče?

Posted

NzctMTUwMC5qcGVn.jpeg

sad imamo 4 zvanicno objavljena ziva albuma snimljena izmedju 19. januara in 1. februara '71. plus jos dva iz novembra/decembra '70.

only fools rush in...