Stari tenis fan Posted January 20, 2022 Posted January 20, 2022 1 minute ago, mlatko said: Ubaldo Scanagatta, iako je obično polemičan ovde je zauzvrat umerenih stavova ali ne brani Đokovića ni AO. Brani sudije jer "živimo u komplikovanim vremenima..." Nole je kaže posle peha na USO20 imao i taj da pošalje onaj "izuzetan osmeh" sa aerodroma na Instagram i "isprovocira" Ubaldo je uvijek na Novakovoj strani. Ovo vidim kao poruku od Gaudencija prenijetu preko Ubalda.
April Posted January 20, 2022 Posted January 20, 2022 1 hour ago, borris_ said: Rekao bih da Nik treba da pita mamu da li je poznavala Maradonu...
Popular Post Lo Zingaro Posted January 20, 2022 Popular Post Posted January 20, 2022 Ostadoh duzan prevoda onog teksta iz Corriere Della Sera "Balkanski sport ima mnogo više estetsku tradiciju nego onu pobedničku. S druge strane, Novak Đoković se uvek fokusirao na čvrstinu i snagu da bi dosao do pobede. Ali ga je strah da ne osteti svoje telo vakcinom povukao u ponor i zbog njega rizikuje da izgubi sve. Umirati u lepoti“, kaže drevna balkanska poslovica koja nam moze pomoci da razumemo tragični stav koji prati istoriju srpskog naroda: „Umirati u lepoti“. Posebno u sportu, ovaj izraz prati srpsku tradiciju u kojoj je vaznija estetika ili lepota igre od same pobede – u fudbalu, u košarci, u šahu. Dragoslav Šekularac, zvani Šeki, srpski Garinča 50-ih i 60-ih godina, i Dragan Džajić, legendarni levo krilo Crvene zvezde Beograd 60-ih i 70-ih, amblemi su fudbala koji umire u lepoti: uzvišenom tehnikom i inventivnošću, šampioni kojima se dive u celom svetu, požnjeli su uspehe kod kuće, ali van nje nikada ništa nisu uspeli da osvoje: Prvi je izgubio finale od SSSR-a na Olimpijskim igrama 1956. a drugi je izgubio finale od Italije na Evropskom prvenstvu iz 1968. Ipak, Pele je, na čuđenje brazilskog saveza, želeo da odigra svoju poslednju utakmicu u dresu reprezentacije na Marakani 18. jula 1971. protiv Jugoslavije Vujadina Boškova: upravo je protivnički tim bio najbliži njegovoj ideji o fudbalu. Utakmica je završena rezultatom 2-2, Dzaijć je postigao gol, Pele nije, a na kraju meča dvojica su razmenili dresove. Previše srpskih košarkaša otelotvorilo je isti taj ideal i zavrsilo sa istom sudbinom, pa bi i samo njihovo nabrajanje oduzelo sav prostor koji ovde imam na raspolaganju. U šahu, jedino je jugoslovenska škola mogla da parira sovjetskoj u posleratnom periodu, a njeni najbolji predstavnici su bili Svezotar Glicorić i Ljubomir Ljubojević: prvi je ušao u istoriju sa svojim motom „Igram protiv figura“,negirajuci bilo kakav uticaj psihologije na šahovske partije, dok je drugi dobio nadimak „Beogradski berberin“ jer bi svoje protivnike tokom meceva hirurski precizno razmontirao kao da koristi žilet. Obojica su umirali u lepoti, ali su obojica, uprkos velikim rezultatima postignutim u karijeri, celog života ostali da sanjaju o finalu Turnira kandidata, koje nikada nisu uspeli da odigraju. Novak Đoković je uvek bio susta suprotnost ove vizije sporta. Uvek se odricao lepote, zamenjujući je neljudskom fizičkom i psihičkom čvrstoćom. Ako Federer, možda, može da kaže da ne igra protiv protivnika već protiv loptica, Djokovic je, naprotiv, uvek imao za cilj da mentalno razbije scakog igrača koji se nasao s druge strane mreže. Žetva pobeda i rekordi koje je zabeležio pokazali su da je u pravu, bas izdavsi i sistematski sprovodeci sistem koji je susta suprotnost srpske sportske tradicije. Sposobnost da se odupre psihofizičkom naporu učinila ga je igračem sposobnim da ostane ns broju 1 na svetske rang liste duže od svih ostalih u istoriji ovog sporta. Strukturalni neuspeh i manjak rezultata poslednjih meseci verovatno je posledica tog ogromnog napora, a sada se Đoković nasao na korak od ambisa i (sportske) smrti, miljama daleko od lepote. Jevanđelje po Marku (7, 14-15) prenosi ovo Isusovo učenje: „Slušajte me svi i dobro razumite: nema ničeg izvan čoveka što bi ga, ušavši u njega, moglo pokvariti; kvari ga ono što iz njega izlazi”. Bio bi mu dovoljan i obican pop da mu dobro objasni ovu biblijsku poruku, a Đoković bi verovatno lakse shvatio da u 34. godini, posle poraza na poslednja dva pojedinačna turnira (Olimpijade i US Open), kao i Dejvis kupa početkom decembra, mogao da izbegne dalji pad i rizik stavi tačku na svoj istorijski niz pobeda. U strahu da ne "pokvari" sopstveno telo puštanjem u njega vakcine, izbacio je iz sebe sve najgore što čovek može da pokaže: bahatost, aroganciju, laž, površnost, egoizam, i nepostovanje pravila. Sada se sve ovo srucilo na njega, pa mu je mnogo teže da uradi pravu stvar nego sto je mogao pre mesec dana; budući da je pre mesec dana bilo dovoljno reći „Pošto ne nameravam da se vakcinišem, ne mogu da dođem u Australiju da branim titulu osvojenu prošle godine, to utvrđuje zakon koji smatram nepravednim, ali koji i poštujem“, danas mora reći „lekcija koju sam dobio otvorila mi je oči, izvinjavam se svima za neizrecivo ponašanje koje sam imao poslednjih nedelja, smatram se preporođenim i nadam se da me ovo čini dostojnim da nastavim svoju karijeru“. Ništa manje od ovoga neće ga spasiti. I, možda, da se konacno okruzi pravim ljudima, koji bi umeli pametnije da ga posavetuju – na primer, da se ne kaci sa najgorom zemljom na svetu koja se najoštrije oglušuje se o bilo koji razlog u regulisanju ulaska stranaca u svoje granice. On, tako ponosan, i tako ponosno srbin, ali i tako daleko od srpskog ponosa u umiranja u lepoti, više ne može sebi dozvoliti ni jednu gresku ako ne želi da pokvari sve ono sto je do sada zasluzeno osvojio i odluci da umre na smetlistu." Sandro Veronesi 10 12
Lo Zingaro Posted January 20, 2022 Posted January 20, 2022 Inace termin Monnezza je rimski dijalektalni izraz za djubre ali se cesto koristi u verbalnoj verziji sirom italije kada se upotrebljava u sarkasticnom tonu. U ovom tekstu je ubacen iskljucivo zbog rime i suste suprotnosti sa Bellezzom (lepotom) 3
harper lee Posted January 20, 2022 Posted January 20, 2022 Ovaj poludeli svet je izgleda potpuno odvojio vakcinu od zaraze, izgleda da je pitanje dana kada cemo prestati da znamo zasto se uopste vakcinisemo. Onolika povika na nevakcinisanog Djokovica kao opasnost za javno zdravlje a drugi teniser mrtav hladan govori javno kako je pozitivan na Covid usao u avion, leteo u Australiju i presao granicu. Ponovicu, pozitivan na Covid je usao u avion, otputovao do Australije i presao granicu. Sve vreme je znao da je pozitivan. Ali, zaboga, kad je jednom tamo stigao otisao je u karantin. Concern for public health, indeed. 2
cedo Posted January 20, 2022 Posted January 20, 2022 (edited) a jbg ... nije twitovao da je pozitivan Edited January 20, 2022 by cedo 2 1
radisa Posted January 20, 2022 Posted January 20, 2022 2 minutes ago, cedo said: a jbg ... nije twitovao da je pozitivan Sva serća da njegovo ponašanje nije ugržavalo javno zdravlje, da je imao ispravne testove i ponašao se u skaldu sa njima... Dakle, nema razloga da bude izbačen iz Ausralije... 3
Nikodije Posted January 20, 2022 Posted January 20, 2022 a ako je tacno da vakcinisani i nevakcinisani podjednakim intenzitetom raznose ovaj omikron (kao sto kazu neka istrazivanja), onda je zaista nebitno da li si vakcinisan ili ne, podjednako si opasan, samo je razlika u tome da li si licno zasticeniji. dakle novak svojim nevakcinisanjem ugrozava samo sebe. sto vazi i za sve ostale nevakcinisane. 1
Tsai Posted January 20, 2022 Posted January 20, 2022 1 minute ago, Nikodije said: a ako je tacno da vakcinisani i nevakcinisani podjednakim intenzitetom raznose ovaj omikron (kao sto kazu neka istrazivanja), onda je zaista nebitno da li si vakcinisan ili ne, podjednako si opasan, samo je razlika u tome da li si licno zasticeniji. dakle novak svojim nevakcinisanjem ugrozava samo sebe. sto vazi i za sve ostale nevakcinisane. evo sta on kaze: https://sportklub.rs/tenis/grand-slam/australian-open/dosao-sam-pozitivan-u-australiju-ali-vise-nisam-zarazan/ “Mene lično sada ne testiraju jer sam tek preboleo koronavirus. Kada sam leteo u Australiju još sam bio pozitivan, ali nivo kovid SS, kako se to zove, neću lagati, bio je vrlo nizak i nije opasan. Bilo mi je dopušteno da uđem u zemlji. Osim toga, proveo sam više od deset dana u karantinu," rekao je Rubljov.
Tsai Posted January 20, 2022 Posted January 20, 2022 umesto samo da su napravili babl ko prosle godine, realno humbert pozitivan, gaske predao mec boticu von led zeppelinu koji ce vrv da preda medi koji ce onda dalje da preda ... 1
Nikodije Posted January 20, 2022 Posted January 20, 2022 dakle njih tusta i tma uslo pozitivno i sve ok, a novak koji je usao negativan je opasan. sajam ludaka, sto bi rekao bora konj. 3
Lancia Posted January 20, 2022 Posted January 20, 2022 Ono kad jedan Kirjos ostane jedini glas razuma sa AO. 3
Recommended Posts