Heaviside Posted January 13, 2022 Posted January 13, 2022 (edited) 10 minutes ago, Tsai said: nema veze sa tenisom, slazem se skroz. al ima veze sa tim da fizicki ne bi mogao da udje u zemlju u tom trenutku i samim tim ne bi mogao da igra turnir Pa šta? Opljačka neki sirotan prodavnicu da bi imao za put na takmičenje, otputuje, osvoji. Za pljačku u zatvor, za trofej svaka čast. Opusti se i uživaj. Postoje male šanse da svedočiš možda i najvećem dostignuću u istoriji sporta i to od strane pretpostavljam tvog omiljenog sportiste. Jedva čekam da počne! Edit: a možda i nije falsfikovao, ko zna. Edited January 13, 2022 by Heaviside
Tsai Posted January 13, 2022 Posted January 13, 2022 1 minute ago, Heaviside said: Pa šta? Opljačka neki sirotan prodavnicu da bi imao za put na takmičenje, otputuje, osvoji. Za pljačku u zatvor, za trofej svaka čast. Opusti se i uživaj. Postoje male šanse da svedočiš možda i najvećem dostignuću u istoriji sporta i to od strane pretpostavljam tvog omiljenog sportiste. Jedva čekam da počne! opljacka sirotan prodavnicu vs multimilioner falsifikuje test a ima i drugih legalnijih opcija kazem ti, nisam siguran kolko mogu da uzivam u ovome, bas zato sto mi je jedan od omiljenih sportista
Gojko & Stojko Posted January 13, 2022 Posted January 13, 2022 Malo sam detaljnije pogledao onaj sajt imigracionog ministarstva i imam jednu ispravku - Đokovićeva viza (i ostalih učesnika AO) je klasa 408, što znači da i oni imaju automatsko izuzeće, ali i dalje podležu obaveznoj vakcinaciji kao i svi ostali (tekst u plavom na vrhu stranice, ili stranica iznad). a person who holds a Temporary Activity (subclass 408) visa in the ‘Post COVID-19 Economic Recovery Event’ stream and who is supported by the Global Business and Talent Attraction Taskforce SaE 1
hefaca Posted January 13, 2022 Posted January 13, 2022 Samo da Nole ne zapati tamo omikron... Nepun mesec posto je ovde isti sirio... Jedino da se vadi da je delta bila... 2
Tsai Posted January 13, 2022 Posted January 13, 2022 Just now, hefaca said: Samo da Nole ne zapati tamo omikron... Nepun mesec posto je ovde isti sirio... Jedino da se vadi da je delta bila... pa postoji teorija da je 26. stvarno bio pozitivan, ali ne bi stigo na excemption, pa su samo vratili rezultat na 16. onda ima antitela i miran je btw, neko na forumu je spominjao da je muljanje moguce samo u pomeranju datuma, ne mogu da se setim ko, prevrtecu temu unazad
cedo Posted January 13, 2022 Posted January 13, 2022 12 minutes ago, Tsai said: opljacka sirotan prodavnicu vs multimilioner falsifikuje test a ima i drugih legalnijih opcija kazem ti, nisam siguran kolko mogu da uzivam u ovome, bas zato sto mi je jedan od omiljenih sportista e bre tsai ... kakav si ti navijac
Heaviside Posted January 13, 2022 Posted January 13, 2022 Just now, Tsai said: opljacka sirotan prodavnicu vs multimilioner falsifikuje test a ima i drugih legalnijih opcija kazem ti, nisam siguran kolko mogu da uzivam u ovome, bas zato sto mi je jedan od omiljenih sportista Ok, nije tebi lako Samo još ovo: 1)ne znamo da li je falsifikat ili ne, nećemo nikada ni saznati. žao mi je da sebi ogadiš omiljenog sportistu zbog nekih id-jeva sa tvitera. Ako ti se zgadio generalno jer je antivakser, laže i siluje učešće po svaku cenu, to je druga stvar. 2)ti si uveo kao krunski argument da mu GS ne bi bio čist zato što ne bi bio fizički u Melburnu da nije muljao. Primer je trebalo da pokaže da to nije validan argument sam po sebi.
mlatko Posted January 13, 2022 Posted January 13, 2022 Realno sa jednim pozitivnim testom bilo koga iz njegovog tima završava se ova farsa, a možda bi to bilo i pošten rezultat Inviato dal mio Mi 9 Lite utilizzando Tapatalk
Popular Post urkozamanje Posted January 14, 2022 Popular Post Posted January 14, 2022 Ali ima li stvarno razlike? Mozda se nije setao okolo zarazen, ali je lagao i falsifikovao. Retardirano i nespretno je samo dodatni wtf momenat. Ljudi koji ne prate sport (ja npr pomalo gledam tenis i jos ponesto, ali slabo pratim sport uopste) valjda ne kapiraju sta znaci najbolji svih vremena u jednom od najpopularnijih sportova. Najbolji od ove! trojice. Mislim, otkud znam mozda nije tipa Michael Jordan nivo svetske popularnosti, ali je u tom rangu. Bukvalno. U rangu jebenih Sampiona i "Najboljih ikada". I to u epohi za kakvu se svi slazu da se najverovatnije nikad nece ponoviti. To jeste vec receno par puta za druge (i.e. Sampras), ali imati Rodzera, Rafu i Novaka u jednoj eri i iz nje izaci sa 21 na prema 20 i 20 (uz sva ostala dostignuca), je nesto sto se stvarno nikada nece ponoviti. Da je kojim slucajem otisao tamo vakcinisan (ili sa pravim izuzecem, ili kako god bez ovog debakla) i uzeo 21. to bi dobilo slican odjek i nivo medijske paznje koji on dobija danas. Covek bi bio bukvalno krunisan. Ali jbg. Sampion ima pravo da bude i tupav i nedopadljiv i sta god.. ali nema pravo da laze i falsifikuje medicinske izvestaje i dovodi u rizik ljude oko sebe. Oduzeto mu je nepisanim ugovorom izmedju njega i svih ljudi zbog kojih on uziva sve sto uziva, pa i privilegiju da zivi i zaradjuje velike pare tako sto udara lopticu. Sama cinjenica da on zaradi vise nego mozda citava bolnica nekih tamo doktora i sestara koji se bore za necije zivote (i van covid perioda) svedoci i toj vrsti nepisanog ugovora gde se prihvata da ti "nadljudi" imaju posebnu ulogu u drustvu, civilizaciji i kulturi. Ali sa tim i odgovornost. A to varanje nije samo vezano za igru samu. Nego eto podrazumeva se kao princip, zivotni. On je izmedju ostalog placen da bude role model. Naravno, jedna je stvar da recimo vara Jelenu ili poreske sluzbe, ali druga je stvar da falsifikuje jebeni PCR test, da sebi da za pravo tako nesto. Da pomisli i postupi kao jebena majmuncina, da je pametniji i vredniji od svih drugih, da svesno ugrozava zdravlje i potencijalno zivote ljudi oko sebe. Da falsifikuje medicinske izvestaje. Mislim koga boli kurac da li je to zato sto ga bas briga za druge ili zato sto "samo" misli da je najpametniji, on mora da je svestan rizika da on tamo ili na putu do tamo moze stvarno da se zarazi i onda zarazi druge. Mislim takodje je neprihvatljivo i da Sampion bude bas glup ko kurac. Iako to Novak nije. Da parafraziram nesto sto procitah ovih dana "it's really fascinating how can someone be so bafflingly stupid while being so obviously bright". "To je samo zabava".. Sta cini zabavu zabavom? Nesto sto te ne "pokrene" te ne zabavlja jel da, drugim recima: emocija. A to valjda u slucaju sporta dolazi iz neke identifikacije, u manjoj ili vecoj meri (kako kod koga). I sad odjednom neko sa kim si se negde i nekad i nekako identifikovao ispadne jebena babuncina. Tako da, prisustvujemo raskidu tog ugovora. To sto su "neki" to jedva docekali ne menja stvar. Sve sto bude dobio nadalje (ljubav, pare, postovanje..) ce biti samo recidiv nekadasnje "velicine". Naravno, nekim klincima (ako se iskobeljamo uopste iz ovih pandemija) ce za 15ak godina to biti manje bitno i oni ce videti statistiku, ali ja sam do pre par dana smatrao da sam privilegovan sto o njemu nisam citao na nekoj wikipediji vec ga gledao par puta uzivo, a generalno pratio i prisustvovao toj epohi "uzivo". Ta privilegija mi je od danas oduzeta. Njemu niko ne moze oduzeti oduzeti sportske uspehe i titulu sampiona, ali mu mogu uskratiti ime i status Sampiona. To nije jbg isto. Prisustvujemo mozda ne sportskom ali ljudskom padu Sampiona. I to je meni tuzno. Ja imam srece te me ni u socijalnom ni u poslovnom smislu ne okruzuju ljudi gde to uopste moze da utice na moj zivot (pa i ta "potvrda" stereotipa o Srbima i Balkancima) ali lagao bih kad bih rekao da ne utice na mene licno. Utice jbg. Mogu biti fasciniran njegovim uspesima, ali ne mogu da mu se divim. Nije isto. 12 3
namenski Posted January 14, 2022 Posted January 14, 2022 1 hour ago, Tsai said: kazem ti, nisam siguran kolko mogu da uzivam u ovome, bas zato sto mi je jedan od omiljenih sportista A zasto ne otvoris/nacnes temu - ne zezam se/te - o potrebi razdvajanja sportiste od njegovog dela, analognoj bilo kojoj umetnosti, knjizevnosti, filmu... Ima na hiljade slucajeva u kojima bi pomenuti bili eticki diskvalifikovani kao ljudi, ali bi ostali veliki - po neki i nenadmasni - u onom sto su (u)radili... Mislim, kada smo vec kod Djokovica - ja tenis ne podnosim - o samom Djokovicu mislim sta mislim, ali u trenutku kada izadje na teren sve pada u vodu: on je tamo, tvrdi se, a ja verujem, majstor 1 car, koji cija vestina i vise od vestine nece da bude nista manja ma sta uradio, ma kakav bio i ma kakvi mu bili tata i mama. Tesko je razdvajati ove elemente, narocito uz emocije koje idu uz recimo sport sa sve odvratnom politickom i svakom drugom manipulacijom, ucestvovao on ili se slagao ili ne, svejedno... Hocu reci, pokusavam: njegova omiljenost kod tebe licno (ovo nije ironija) niti umanjuje niti povecava njegovu vestinu/velicinu: on nece biti nista manji teniser i ako je muljator, ako jeste... I u takozvanom RL verovatno svako od nas moze da navede primer coveka koji je majstor svog posla, ali i dzukela, skot po svim kriterijumima. Uostalom, seti se Kleja/Muhameda Alija: to sto je odbio da ide u vojsku/rat bilo je mozda eticki u trenutku kada Vijetnamski rat u Americi nije imao podrsku, ali je bilo izrazito neeticki prema onih milion mladih ljudi koji jesu otisli, bez obzira na tojesu li morali ili isli dobrovoljno... Ni jedno ni drugo ne umanjuje njegovu velicinu kao velikog sportiste. 5
nssar Posted January 14, 2022 Posted January 14, 2022 6 hours ago, Gojko & Stojko said: Kao što si sam rekao u nastavku, loše čitaš. Taj broj na koji si se pozvao (4760 za decembar) uključuje sva izuzeća, ne samo nevakcinisane. Strani igrači i zvaničnici na AO kojima je putovanje odobreno u decembru ulaze u onu kategoriju Critical skills - other kojih je bilo 1629, uključujući i Đokovića i Voračovu. Nadam se da ti je iz cele priče na ovoj temi jasno da su svi ostali vakcinisani, kao i čitava procedura, i koliko sa svojim prethodnim izjavama nisi u pravu, tj. kolike su razmere izlaženja TA u susret Đokoviću. SaE New arrangements for eligible visa holders From 15 December 2021, fully vaccinated eligible visa holders can travel to Australia without needing to apply for a travel exemption. This includes eligible visa holders in Australia seeking to depart and return. I iza toga sledi lista podklasa viza koje se smatraju Eligible. Kako ja to citam, a mozda ponovo gresim, je da svi vakcinisani ne moraju da traze izuzece nakon 15.12 detaljna analiza je malo teza jer definitivno nemamo sve potrebne podatke, ukljucujci i kada je ko aplicirao za izuzece.
Kreator Posted January 14, 2022 Posted January 14, 2022 UŽIVO Novakov trening izbrisan sa spiska, čeka se konačna odluka ministra 6.30 - Moguće "solomonsko" rešenje Hrabre i reči bivšeg zamenika sekretara australijskog odeljenja za imigraciju Abula Rizvija. On navodi da bi Novak i uz odluku o deportaciji mogao da odigra turnir, jer bi imao pravo na žalbu. To bi nateralo vlasti da mu dodele privremenu vizu koja bi mogla da potraje do kraja takmičenja. "Ukoliko ministar ukine Đokoviću vizu i on uloži žalbu, opcija koja je otvorena za ministra bi bila da ga pusti iz pritvora uz 'pomoćnu' vizu dok žalba traje. To bi moglo da potraje dovoljno vremena da se Đoković takmiči na Australijan openu", rekao je Rizvi. To se poklapa sa pričom doktora politikologije iz Australije, Pitera van Onselena. "Odluka nije binarna i ne znači da Novak može samo ostati ili biti deportovan. Mogu da mu daju uslovnu vizu, koja je ograničavajuća i koja mu daje naznake gde može da se kreće i šta može da radi. Ili može da ostane u administrativnom pritvoru, gde bi imao samo dozvolu da ide na stadion da igra ili trenira. Ima opcija koje nisu samo jednostavno deportovanje ili odustajanje od toga." 5.15 - Badio podgreva nadu Kondicioni trener Đokovića, Ulises Badio, objavio je fotografije sa treninga, u dobrom raspoloženju je ćaskao sa Novakom, a navijači su već ovo protumačili kao pozitivnu signalizaciju da sve ide svojim tokom. U međuvremenu, u toku je dilema oko popodnevnog treninga Đokovića jer je njegovo ime izbrisano sa liste. "Nije poznato da li je čekanje Houkove odluke uticalo na to popodnevni trening pred početak Australijan opena. Postoji šansa da je sve odrađeno iza zatvorenih vrata, pošto nije moguće videti ni uživo prenos sa tog terena, jer je blokiran prenos", navode australijski mediji.
Recommended Posts