Jump to content
IGNORED

To, mačko!

Afterburner

Recommended Posts

Posted (edited)

AO 2011 kao prvi GS novog, konačno sazrelog Đokovića

W 2011 prvi W - ostvarenje snova: mesto gde se postaje teniski besmrtan, bez obzira na veličinu ostalih turnira i na sve ostale rezultate u karijeri. Tek nakon ovoga turnira zapravo se Novaku otvara put ka zvezdama, a verujem da je i njemu pobeda tamo značila u smislu samopotvrđenja. Dolazak na prvo mesto ATP liste.

W 2014 pobeda nakon rezultatske krize na GS i nekoliko poraza i prva pobeda nad Federerom na njegovom terenu. Početak perioda najsurovije dominacije.

W 2018 povratak na mesto koje Đokoviću pripada - sam teniski vrh. Naravno, ključna pobeda nad Nadalom u SF.

AO 2021 - zbog svega što je doživeo pre i tokom turnira, a zatim što je onakav izašao na teren  u finalu - statement meč za naredni period karijere.

Edited by Ras
  • +1 3
Posted

Ako je istina da je Đovak osvojio AO sa naprsnućem oblique mišića od 25mm, ja imam samo jednu stvar da kažem: u pitanju je najveći sportista u istoriji sporta. Ne samo u smislu umešnosti u sportu kojim se bavi, već u smislu odlučnosti, posvećenosti, koncentracije, nošenja sa bolom i ko zna čega još. To što je uradio je životna inspiracija, ne samo sportska. Poštovanje i divljenje naprosto nisu dovoljno dobre reči da to opišu. U interesu je čovečanstva da ovog pojedinca zabeleži u biografijama, dokumentarcima i igranim filmovima jer će to možda pomoći da ih dođe još - a potrebni su kao lebac nasušni.

• +1 4
Posted

W 2011 - Prvi na svetu. Prvi W. Tada je postao pravi šampion

RG 2016 - Uzeo sveeee. U isto vreme. Nema dalje. Dominantiji je nego što su Federer i Nadal ikada bili. Čudi me da ovaj trofej niko ne pominje.

W 2019 - Ovaj mi je srcu najbliži. Demonstrirao neuništivost. Kakvo kvačilo, kakav fak ju gadovima. Neizvesnost i dužinq meča, značaj za GOAT trku, simbolika, Novakovo ponašanje posle meča. Uf.

W 2018 - Povratak korenima. Ljubav i mir faza je iza nas. 

A0 2009 - Prvi slem.

• +1 2
Posted (edited)
13 minutes ago, Heaviside said:

A0 2009 - Prvi slem.

Jes prvi, al AO za Rafu. :D

Edited by CPP
Posted
4 hours ago, Redoran said:

Ako je istina da je Đovak osvojio AO sa naprsnućem oblique mišića od 25mm, ja imam samo jednu stvar da kažem: u pitanju je najveći sportista u istoriji sporta. Ne samo u smislu umešnosti u sportu kojim se bavi, već u smislu odlučnosti, posvećenosti, koncentracije, nošenja sa bolom i ko zna čega još. To što je uradio je životna inspiracija, ne samo sportska. Poštovanje i divljenje naprosto nisu dovoljno dobre reči da to opišu. U interesu je čovečanstva da ovog pojedinca zabeleži u biografijama, dokumentarcima i igranim filmovima jer će to možda pomoći da ih dođe još - a potrebni su kao lebac nasušni.

+1

Ja juče pročitao da je muscle tear bio 17mm a sada je 25mm, iskreno mislio sam do nedelje da je u pitanju izmišljena stvar. Ako je ovo zaista istina, nemam dobar opis za odluku koja je toliko sa one strane ivice ludosti. Ne mogu ni da kažem da je u pitanju samo hrabrost, ovo je toliko sumanuto da reči nemam.

Posted

jel se neko od forumasa razume u sportske povrede? dal je sebi ucinio medvedju uslugu ovim ili je lako zalecivo? u svakom slucaju je neverovatan podvig zaista, pritom SF i F bez bolne grimase ceo mec

Posted

U onom razgovoru po osvajanju trofeja rekao je da je nije 100% zalecio, ali da je mnogo bolje..

Posted

Nije Novak jedini koji je igrao sa sličnim problemom

"I remember in the US Open 2009 that I started the US Open with a strain, I think, here in the abdominal," Nadal said. "I started with 6 millimeters or so of strain and I finished the tournament, I lost in that semis against Del Potro and I finished the tournament with 26 mm."

Just to add, Nadal lost SF to Delpo in USO SF but was back playing Beijing less than a month later."

Činjenica da je ovde to definisano kao Strain a kod Novaka tear. 

Posted (edited)

Je to opet Srdjan pravi medvedju uslugu svom sinu sa parolama ''Bog je poslao Novaka u Srbiju u najgorem trenutku, da svet ne pomisli da smo svi divljaci i ubice'' - ''Rodja ima 15 fer-plej titula, a moj sin...'' - ''Za godinu i po dana Novak ce oboriti sve statisticke rekorde'' itd.

Ili Marca izmislja?

Edited by Lancia
Posted

Njega izvlače po potrebi, kad ga gde ko spomene iskoriste to da rafalno™ odgovore na prenošenje nekih izjava Tonija. Ne zna se ko je suptilniji, šteta što se Mirka ne oglasi povremeno u tabloidima da ih ućutka.

Inviato dal mio Mi 9 Lite utilizzando Tapatalk

Posted
1 hour ago, Lancia said:

Je to opet Srdjan pravi medvedju uslugu svom sinu sa parolama ''Bog je poslao Novaka u Srbiju u najgorem trenutku, da svet ne pomisli da smo svi divljaci i ubice'' - ''Rodja ima 15 fer-plej titula, a moj sin...'' - ''Za godinu i po dana Novak ce oboriti sve statisticke rekorde'' itd.

Ili Marca izmislja?

ne videh nigde u domaćim medijima ovo

Posted
3 minutes ago, renne said:

ne videh nigde u domaćim medijima ovo

pozivaju se na Kurir.

Posted

nema ništa u kuriru

možda je to nešto matoro, pa ovi kao sad iskopali

Posted (edited)
5 hours ago, Marvin (Paranoid Android) said:

+1

Ja juče pročitao da je muscle tear bio 17mm a sada je 25mm, iskreno mislio sam do nedelje da je u pitanju izmišljena stvar. Ako je ovo zaista istina, nemam dobar opis za odluku koja je toliko sa one strane ivice ludosti. Ne mogu ni da kažem da je u pitanju samo hrabrost, ovo je toliko sumanuto da reči nemam.

Novak je izjavio da bi se povukao sa bilo kog drugog turnira, i da ako na nekom ima smisla da se žrtvuje i rizikuje to je onda ovaj, i to razmišljanje je apsolutno na mestu, i isplatilo se. Mada, malo si me razočarao što si mislio da je izmišljena stvar, jer to od Nola pravi baš lošeg lika a on to nije.

Da se vratim na kratko na onu priču o propuštenim slemovima... I nekim koji su uzeti a mogli su da odu i ovamo i onamo...

Iskočilo mi na youtube čuveno AO finale protiv Nadala od 6 sati, Nadal vodi 1:0, drugi set. Đoković 5-3, 40:15, ovaj ga brejkne. Na 5-4, 40-40 na Nadalov servis, Novak baca kratku na mrežu, zicer samo takav za Nadala, Novak rizikuje i unapred ide u levo, Nadal ga pogađa, i Novak bekend pasing, Nadal dupla - 1-1 u setovima. Poenta, moglo lako da bude 2:0. Treći set Nole ga odučio. Četvrti set: Đoković vodi 5:4 u TB, u ofanzivi je, šeta Nadala, ovaj vraća kratku, zicer na mreži, Novak u mrežu, umesto 2 meč lopte, 6-5, i okreće za 2:2, u petom znamo šta se desilo. Tačnije, valja i tu napomenuti: 6-5, 40:15, Đoković lagani smeč u svom stilu zabija u mrežu, Nadal ima brejk loptu, ali ovaj ludak se vraća i pobeđuje.

Drugim rečima, čist pokazatelj koliko je tenis sport momenta i koliko nije fraza kada se kaže da jedan poen može sve da promeni. Ovaj meč je Novak dobio, a mogao je vrlo lako da ga izgubi, i isto tako bilo je takvih koje je trebao da izgubi pa pobedio. Jednostavno, nemoguće je sve dobiti, neki porazi su bili teški, najviše od Mareja i Vave ali ako se pogleda skor protiv njih koliko ih je puta satro na putu do nekih trofeja i to se izniveliše...

Ja žalim samo za USO i polufianala vs Nišikorija i US od prošle godine, ovo sve ostalo - jebem li ga, sport. Porazi su činili da pobede budu toliko slatke.

Takođe, u kojoj Eri se Novak dizao, a to je pored Federera i Nadala duboko ustoličenih kao dvojice najboljih na svetu, a po mnogima i ikada, ovih 18 gs-ova realno vrede 25 Federerovih (bukvalno). N

Edited by Mil@n