February 28, 200817 yr Nedavno sam pogledala gramatiku jednog egzoticnog jezika (mandinka) i videla neke simpa slicnosti:ma, baamaa - mothersiin~oo - neighbourkewo - man, husbandmuuso - wifebaabaa - fathertaataa - elder siblingmama - grandparentsiina - co-wifedomo - eatI nesto sto ce nacionalistima jako dignuti ponos, kao lingvisticke teorije Milje Vujanovic: sisoo - chest.
February 29, 200817 yr oko i uho? nije fer da ja učestvujem u igri Где га нађе! Истина, тек у множини, али нисам приметио досад.Ал има једна реч која није истог рода у свим падежима једнине. Истина, после овог нисам сигуран да је једна :).
March 4, 200817 yr Da. A genitiv te večeri verovatno dolazi od ta večer i nekako je izvršio invaziju na paradigmu reči to veče. Interesting.
March 4, 200817 yr A vecernji pozdravi imaju tri varijante (u nekadasnjem SH): dobro vece, dobra vecer i dobar vece (dobarvece).
March 4, 200817 yr Вече. U starijoj literaturi sam nalazio i toga večera. Da. A genitiv te večeri verovatno dolazi od ta večer i nekako je izvršio invaziju na paradigmu reči to veče. Interesting.Jeste, to može da se posmatra kao i dve različite imenice: veče (gen. večera. srednji rod, II vrsta) i večer (gen. večeri, ž. rod, IV vrsta), s tim što se u nekim padežima koristi oblik prve, a u drugim padežima oblik druge. Zanimljivo i čudnovato u svakom slučaju. :D
March 24, 200817 yr Posto nema teme Les Faux Amis, samo da napomenem nesto:srpski:Topli zec-nacin mucenja na Golom Otokufrancuski:Chaud lapin:strastveni ljubavnik