harper lee Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 ...dosao si na Wimbledonu gde te niko nije ocekivao, sjajno se kreces, sjajno se osecas...... i igras protiv teniske zveri za koju znas odlicno sta je sposobna da uradi iz defanzive, tim pre sto treniras s njom. I pored toga joj svojom taktikom pravis vece probleme nego 1 Rafael Nadal.Svakako to moze da se tumaci. Mene Tomic ne bi vise impresionirao da se samoubio stalnim napadanjem na reket najboljeg igraca na svetu nego time sto je taktikom izludeo Novaka.
freakns Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 ... i igras protiv teniske zveri za koju znas odlicno sta je sposobna da uradi iz defanzive, tim pre sto treniras s njom. I pored toga joj svojom taktikom pravis vece probleme nego 1 Rafael Nadal.Svakako to moze da se tumaci. Mene Tomic ne bi vise impresionirao da se samoubio stalnim napadanjem na reket najboljeg igraca na svetu nego time sto je taktikom izludeo Novaka.e jebiga, kada tako predocis, onda ispada da si u pravu :D
harper lee Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 e jebiga, kada tako predocis, onda ispada da si u pravu :DNe mora da znaci, to je stvar percepcije. Meni licno je bolji pokazatelj ozbiljnosti i talenta kad mlad igrac ima neku ideju na terenu koju sprovodi nego kad izadje, ispuca se iz svih oruzja i slavno pogine, jer nista bolje i ambicioznije od toga nije ni planirao. Racunam da manje-vise svaki bolji i perspektivniji igrac na svetu moze dva seta da gruva bez osiguraca ali da razmislja o tome kako da se podvuce sampionu i zajebe ga nema bas svako ambiciju. Sad, rezultat je na kraju ispao isti tako da se ne moze reci ko je od nas dvojice u pravu. Kao sto rekoh, stvar percepcije.
Garnirung Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 (edited) Raonića sam gledao u onom finalu Memfisa protiv Rodika i to je to, otprilike što ste obojica spomenuli. I tad sam čini mi se i napisao da će šljaka ili sporiji beton IWa i Majamija da pokaže neke njegove trenutne limite u igri.U igru ste ubacili i Dolgopolova, mada mi on uopšte ne deluje "ozbiljno" na terenu. Nešto kao Gulbis recimo, dakle neko kome su dali malo skuplju igračku da se igra, ima i odredjeni talenat, ali na strani rada, gleda da se provuče kao u školi, sa jakom trojkom.Simpa su ti fazoni sa 20 drop šotova po setu, ali to je više fora za WTA.Dimitrov s druge strane već deluje kao neko ko bi mogao da postane ozbiljan igrač. Nisam stigao da ga gledam u proleće jer je drljao neke čelindžere, ali u onom meču sa Congom je pokazao poprilično. Malo kenjaju mediji sa još jednim "baby Fed" nadimkom, ali bio je blizu da dobije Congu i nije se ovaj džaba toliko radovao pobedi.Tomića i Harisona ste već ispresavijali, pa i nemam šta da dodam, osim da bi bilo fino da ne nestanu sad na 6 meseci do sledećih dobrih partija.edit: dropšotovi Edited July 18, 2011 by Garnirung
Serpentina Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 Pa, dobro. Polazim od toga da su sva cetvorica mladi igraci i da u osnovi mi pricamo o perspektivama a ne onome sto mogu danas i odmah. Meni se cini da ovo sto Tomicu i Harisonu fali moze da se nauci, a kod Raonica i Dolgopolova postoji problem u fizikalijama kojima ce morati da prilagodjavaju svoju igru. Igraci koji imaju "prirodnu" gradju za tenis (neki solidan odnos visine i tezine, brzine i snage, cvrstine i eksplozivnosti) po meni ce uvek lakse da prevazidju ostale stvari. U tenisu nije to toliko izrazeno kao, recimo, u basketu gde sa 180 cm ne mozes da igras centra kakav god horog ili igru ledjima imas ali ipak mnogo olaksava i produzava karijeru.Sto se adaptacije Harisonove igre tice, upravo u primerima Fisa i Rodika on moze u ranoj fazi da vidi sta je sve potrebno da bi se uspelo u tenisu i da ne mora da dolazi u situaciju da na svom primeru udaranjem glavom o zid shvati da neke stvari ne mogu da se rade u tenisu. Za njega je povoljno to sto se lakse uci da se agresivnost kontrolise nego da se uopste postigne, kao sto je slucaj kod Marija. Za Tomica mislim da gresis, on itekako ume da bude agresivan. Malo je jedan turnir da se proceni, on je u Wimbledonu imao run of his life. I za dobro i za lose previse tu faktora utice na ono sto igrac u takvoj situaciji pruzi.Slažem se sa boldovanim delom. Raonić je napravi teniski boom, ali ja mislim da on neće biti najbolji igrač na svetu. Moguće da će imati sudbinu Del Potra, (ako uopšte dogura dokle je DP, ipak je ovaj uzeo 1 GS) predugačak i mršav sklon povredama zbog nezgrapnog tela koje ne može da prilagodi podlozi i igri.Tomić mi je, malo je reći, antipatičan, uobražen i dosadan i nadam se da neće nikada biti jedan od najboljih.
Jean-Luc Picard Posted July 31, 2011 Posted July 31, 2011 (edited) Gulbis vaskrese, ušao u finale LA-a Ljubav čuda čini.... Edited July 31, 2011 by Jean-Luc Picard
Jean-Luc Picard Posted July 31, 2011 Posted July 31, 2011 a? kakva ljubav ? Da nije u vezi sa Anom ? :DPa šuška se...
Garnirung Posted July 31, 2011 Posted July 31, 2011 Pa i Serena krenula da objašnjava. Uze Stenford preko Bartoli, Lisicki, Šarapove... Izgleda da će stvari da se vrate u normalu :D
Feindouno Posted July 31, 2011 Posted July 31, 2011 Pa i Serena krenula da objašnjava. Uze Stenford preko Bartoli, Lisicki, Šarapove... Izgleda da će stvari da se vrate u normalu :D
KennyDalglish Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 Bojana ispala u 1. kolu, ali, ne znam da je za smeh ili za plac Serbian teenager Bojana Jovanovski experiences a transportation nightmare on the way to the tournament in Carlsbad (San Diego County), California. Her agent booked her ticket to Carlsbad, but it was the wrong one.After reaching the quarterfinals at the tournament in Maryland, she hopped on a plane Sunday at Dulles (Washington D.C.) to Dallas, then transferred to Albuquerque and then ended up Carlsbad, New Mexico, at around 9:30 PM. She went outside of the airport, and called tournament transportation ."They said they'd be there in 15 minutes," she said. "So when they didn’t come. I called them back and they said we are here looking for you. I said what do you mean, I’m the only person [outside]? Who else do you see?"Eventually, the transportation coordinator figured out that Jovanovski was in the wrong state and she went back into the airport to get the next flight back to Albuquerque, which didn’t leave until 5:30 AM, and then caught another to San Diego. She said she stayed up all night, then arrived just before her match against Roberta Vinci in the mid-afternoon and somehow managed to take the Italian to three sets in a loss. "I was so tried, but played pretty good," said Jovanovski, who is not in the doubles draw. "I'll just stay here and practice."
Recommended Posts