Jump to content
IGNORED

Tenis 2011

Ros

Recommended Posts

Posted

Izgleda da je Alisi Klejbanovoj dijagnostifikovan rak :( ... inace, danas joj je 22. rodjendan.

• Replies 3.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• renne

465

• harper lee

214

• Timmy

188

• Garnirung

168

Top Posters In This Topic

Posted

Hodzkins. Otkrise ga rano i sama Klejbanova kaze da su joj velike sanse cak i da se vrati tenisu. Jebem ti zivot, klinka od 22 godine. :(

Posted

Trebalo bi da bude ok, ako je rano otkriveno. Jedna moja poznanica se izlečila od tog sranja, a takodje je obolela kao mladja, sa 28-9 godina.S druge strane, Krajinović se uspešno operisao. Rame.

Posted

S obzirom da smo ušli u ovaj slow deo sezone, barem do LA turnira, možda bi mogla i neka rekapitulacija posle pola sezone, ako ima interesenata da kažu koju.ATP: Tektonski poremećaj izazvan Novakovim probojom, par mladjih igrača koji se polako probijaju (Raonić, Tomić, Dimitrov), Tipsa i Viktor odlične sezone (koliko uopšte mogu dalje?), a lično nemam nekog igrača koji me baš razočarao u smislu da sam očekivao više, a da je zakazao.WTA: Ovde jedino što je zanimljivo (i to više kao pogadjalica, nego što je baš zanimljivo :P )je ko će na kraju godine biti broj 1. Prvih 10:1 Wozniacki, Caroline 99152 Clijsters, Kim 76253 Zvonareva, Vera 66954 Azarenka, Victoria 64655 Sharapova, Maria 61416 Li, Na 58557 Kvitova, Petra 54378 Schiavone, Francesca 48609 Bartoli, Marion 423010 Stosur, Samantha 3405Šokirao bih se da Dankinja ostane na prvom mestu, a recimo neka bude da tipujem na Mašu, mada mi je to više želja nego što sam ubedjen.

Posted

Kakvo torpedovanje Berdiha od strane Soderlinga... :isuse: 6:1 6:0

Posted

Ćirić u finalu Sopota.

Posted

Cestitke Ciri za prvo celinzder finalu u karijeri, ima i zanimljiv stajling na ovom turniru Cira u Sopotu

Posted

Izgubio, lagano. Ali i finale je odličan ruzultat :)

Posted (edited)
S obzirom da smo ušli u ovaj slow deo sezone, barem do LA turnira, možda bi mogla i neka rekapitulacija posle pola sezone, ako ima interesenata da kažu koju.
Evo mojih najvecih utisaka:ATPBez ikakve sumnje Novakov teror ovih nekoliko meseci je prica broj 1 svetskog tenisa. Momak za kojeg se pre cetiri godine ovde razmatralo da li ce dostici karijeru 1 Janka Tipsarevica a pre nepune dve je teran u invalidsku penziju konacno je ove godine poslozio sve elemente u svojoj igri i dokazao ono sto je svima koji poznaju tenis od pocetka bilo jasno - da se u njegovom slucaju radi o kombinaciji neverovatnog talenta i cvrste radne filozofije i da je samo pitanje vremena kad ce stati u red najvecih igraca koji danas vitlaju reketom. Da ce biti trenutno najveci od svih njih, to bi vec bila hrabra prognoza imajuci u vidu trenutnu konkurenciju ali ko je tada imao herca da se na njega kladi sad uziva u 'ladovini. :D Kakav tektonski poremecaj u tenisu je Novak proizveo i koliki otpor tenis kao institucija pruza tom poremecaju najbolje je pokazao period izmedju RG i Wimbledona. Dovoljan je bio jedan poraz i to od najuspesnijeg igraca svih vremena koji je pokazao svoju vintage igru na sljaci da Novak i pored svog ludila koje ove godine pokazuje smesta padne u drugi krug favorita za osvajanje Wimbledona iza Federera, Nadala, Marija, pa cak i Tsonge. Stavise, osim tradicionalno konzervativnih i opreznih kladionicara male su mu sanse davane cak i u tom polufinalnom mecu protiv Tsonge. Naravno, igraci koji protiv njega moraju da igraju umesto da "analiziraju" iz fotelje davali su hintove da se nesto cudno desava (Fis: on nas unistava, Gaske: on te stalno drzi za gusu i ne da ti da dises, Tsonga: on je svuda) ali dzabe. Poredak je poredak, sta bi bio kad ne bi bio branjen kompletnim arsenalom. :D Sledece iznenadjenje ce se desiti kad teniski svet shvati da je ovo sto Novak sada igra zapravo nesto sto je unutar granica njegovih mogucnosti i da se u samoj njegovoj igri ne desava nista spektakularno sto je proizvedeno nekakvim vanjskim uticajima tipa neverovatne forme ili neverovatnog samopouzdanja. Ako se pak malo analizira njegova igra tokom tog niza pobeda moze se lako videti da je tu bilo dosta praznog hoda, dosta mediokritetskih meceva, dosta meceva u kojima se cupao protiv objektivno slabijih igraca. Stavise, jedina mesta gde je Novak zaista briljirao tokom citavog turnira posle AO su Indian Wells i Miami. U Dubaiu je imao par uzasnih meceva, u Beogradu je bio ocajan, u Madridu je spasavao zivu glavu protiv Belucija i nesto manje protiv Ferera, u Rimu je bio na pragu poraza od Marija, na RG je izgubio mec a u samom Wimbledonu se prilicno napatio protiv Bagdatisa i Tomica. Sve te meceve, osim poraza od Feda, je ipak dobio jer je prosto bolji igrac ali ne bi ni dolazio u situaciju da ih izgubi da je sve vreme pokazivao da je bolji igrac. Ono sto je razlika je ono sto Novak radi u zavrsnicama velikih turnira. Kao i kod svakog pravog sampiona to su mecevi koje po pravilu najbolje igra i to zapravo pokazuje vise od svega ostalog da je ova igra tu da ostane. Sad je na drugima da vide sta ce sa tim.Pojavilo se jos u Australiji nesto mladjih igraca od kojih se mnogo ocekuje ali mislim da ako polovina tih ocekivanja bude ispunjena onda smo na konju. Moj tip za uspesne karijere od mladjih igraca su Tomic i Harison. Tomic je atipican igrac sa velikim talentom i sposobnoscu da u trenutku uspesno promeni ritam, sto znaci da ima sve udarce ali takodje ima sposobnost transformacije iz odbrane u napad i obrnuto. Ima talenat, ima udarce, ima zelju, a u Australiji ima i jaku tenisku kulturu iza sebe. Harison je, po meni, takodje veliki prospekt. Kombo igrac koji ima odlicnu gradju za tenis, dobro izbalansirana krila i odlicnu osnovu da unapredjuje igru u svim segmentima. I iza njega stoji velika teniska kultura zeljna velikih teniskih sampiona koje je ranije imala u izobilju. Jedino sto mi se za sada nije dopalo kod Harisona je sklonost da zatrokira u zavrsnicama meceva ali racunam da je on jos mlad igrac i da ce ga pobede u serijama izleciti od toga.Za Raonica ne znam sta da kazem. Ovako na prvu loptu deluje kao neko ko bi na brzim podlogama mogao svasta da napravi ali se meni njegova fizicka gradja za tenis uopste ne dopada. Onako visok sa tankim nogama a napadac koji gruva sa svih strana bojim se da ce biti sklon ozbiljnim povredama od kukova nanize sve dok/ako ne uspe u nogama da nabaci misicnu masu dovoljnu da pogura i izdrzi njegov napadacki tenis. Onako visok on u defanzivi nema sta da trazi i upucen je na to da napada a za takav tenis treba da ima eksplozivnost koju trenutno ne moze da obezbedi u kontinuitetu da bi bio vrhunski igrac. Koliko mi je poznato on i trenutno vuce neku povredu kuka ili tako nesto. Nisam zaboravio njegov sjajni prvi servis ali po mom misljenju na danasnjim podlogama igrac ne moze da se osloni na ekskluzivnost tog udarca. Sve vise igraca ce obracati paznju na njega i analizirati mu servis tako da koliko god asova da zabije vise ce mu se lopti posle servisa vracati u polje i bice prinudjen da igra, sto ce reci da ce morati da obogati arsenal da bi bio top igrac. Za Dolgopolova bih voleo da se varam ali moje je misljenje da on nece nikada biti top igrac. Zaista je uzivanje gledati ga kako barata svojim reketom i kakve je sve udarce u stanju da izvede ali to je otprilike sve sto moze da ponudi. U ovoj atletskoj eri tenisa on ne moze da se odrzi na terenu i sibace ga sa terena svaki grinder koji moze da trci i da udara kao manijak, a takvih danas ima kao kusih pasa. Da stvar po njega bude jos gora danas se u tenisu ozbiljno racunaju samo pobede na GS turirima a to se igra u tri dobijena pa stvar kondicije jos vise dolazi do izrazaja.WTAOvo ne pratim mnogo pa cu se zadrzati samo na dva detalja koja su po meni bitna. Jedan je povratak u vrh Marije Sarapove. Koliko god kontraverzno bilo njeno ponasanje i vriska na terenu, Sarapova je veliki sampion i neko koga je uzivanje gledati na terenu. Na stranu sto uvek volim da vidim igraca kako se vraca tenisu posle neprijatne povrede koja toliko utice na igru, kao sto je u njenom slucaju povreda ramena unistila servis. Zenskom turniru je igracica klase i tenisa Sarapove bila vise nego neophodna.Drugo, mislim da smo u liku Kvitove dobili potencijalno veliku igracicu. Kazem "potencijalno" zato sto je zenski tenis uzasno nepredvidiv inace da je samo igra u pitanju tu rec ne bih upotrebio. Snazna i brza igracica sa mocnim udarcima i velikim tempom u igri koja ima takav mentalni sklop da u svom prvom GS finalu odigra svoj najbolji tenis i onako otrese Sarapovu definitivno je dobar tip za dobru prognozu ali, kao sto rekoh, zenski tenis je ponekad skup tako bizarnih faktora da tesko da se tu moze nesto narocito valjano prognozirati. Edited by harper lee
Posted

aj da te ne hvalim, uobrazices se :P vec da istaknem ono di se razmimoilazimo. a to su ove dve nove nade(posto vidim da imas rezerve kod Raonica i Dolgopolova, s razlogom :) )Tomic je dobar igrac, ali neko ko ne ume da upotrebi svoje fizicke predispozicije. ako se ne varam, neko je vec pisao ovde da je on naglo izrastao i da se jos navikava na moc koju sada poseduju u udarcu. ako uzmemo da je to istina, a cini se da jeste, on je poor man Murray. pored toga sto ne vidim da ima skotove fizicke mogucnosti, na samom primeru Murraya se vidi da je stravicno tesko igrati protiv sebe. Murray bi, u to sam sada 100% ubedjen, danas sa NJoletom bio u istom zamahu da ima u mentalni sklop koji ga tera da napada. decko koji mozda ima i najbolju promenu ritma ikada vidjenu u svetskom tenisu, nema u glavi neophodnu agresivnost. za razliku od jeli NJoleta, kojem se svi dive njegovoj transformaciji iz odbrane u napad. i to je ono sto ce Tomic vrlo tesko steci, gotovo nemoguce, tu prirodnu agresivnost. jer NJole koliko god da se dobro branio, prvu sansu za napad ce da koristi. kao i Nadal. zato i jesu tu gde su...Harrison pak je produkt drugacije skole. uopste kao i svi US of A igraci, ima utreniranu agresivnost, i to previse. jednostavno, cela ta US of A skola se svodi na to ko ce jace da udari lopticu i bolje da napadne. pa onda kada se pojave likovi kao sto su Agassi i Jimmy, kojima je def bila u krvi a ofanzivi su nauceni, onda naprave karijere kakve su napravili. s druge strane, vreme Maca i Samprasa je proslost sto se moze videti na Fishu, Izneru pa i Roddicku, sve vrhunskim igracima koji nikako nisu mogli da prikazu svoj puni potencijal jer su u odbrani nula. uostalom, sam Roddick je to skapirao pa je angarzovao Stepankija da ga ovaj nauci kako da se smiri i ne napada toliko, kako da nadje idealnu priliku za napad, itd... al nemos starog konja uciti novim trikovima.... a i Fish je dostigao svoj zenit sada, sa nekih 30ak godina, jer je uzasno mnogo radio na kondiciji...tako vidim i Harrisona, kao igraca koji je jednostavno preagrsivan za svoje dobro. igra on dobar tenis, nastavi li s napredkom, uci ce u 20, mozda i u 10, ali kao sto si rekao, u vreme ovakvog atlecizma u tenisu, ti moras biti i vrhunski odbrambeni igrac i imati u glavi tu zicu za agresivnost, a kod njega ja to ne vidim. voleo bih da se varam, kod obojice, jer sto je vise vrhunskih igraca, to je vise extra tenisa. takodje, dugo se nije pojavio neko novi. i na kraju, kakav je to tenis kada Australija i US of A nemaju igrace u top 10? :)

Posted

Usudiću se dodati jednu stvar u vezi Tomića. Mnogo je lakše leteti ispod radara što je ove godine na W. bio slučaj sa njim. Ko je i šta je videće se sada kada je u centru pažnje, kada je "protivavionska artiljerija" usmerena baš u njega, kada će timovi stručnjaka detaljno analizirati njegove mečeve. Budućnost njegove karijere umnogome će determinisati kako se sada bude snašao u toj, za njega novoj situaciji...

Posted
aj da te ne hvalim, uobrazices se :P vec da istaknem ono di se razmimoilazimo. a to su ove dve nove nade(posto vidim da imas rezerve kod Raonica i Dolgopolova, s razlogom :) )Tomic je dobar igrac, ali neko ko ne ume da upotrebi svoje fizicke predispozicije. ako se ne varam, neko je vec pisao ovde da je on naglo izrastao i da se jos navikava na moc koju sada poseduju u udarcu. ako uzmemo da je to istina, a cini se da jeste, on je poor man Murray. pored toga sto ne vidim da ima skotove fizicke mogucnosti, na samom primeru Murraya se vidi da je stravicno tesko igrati protiv sebe. Murray bi, u to sam sada 100% ubedjen, danas sa NJoletom bio u istom zamahu da ima u mentalni sklop koji ga tera da napada. decko koji mozda ima i najbolju promenu ritma ikada vidjenu u svetskom tenisu, nema u glavi neophodnu agresivnost. za razliku od jeli NJoleta, kojem se svi dive njegovoj transformaciji iz odbrane u napad. i to je ono sto ce Tomic vrlo tesko steci, gotovo nemoguce, tu prirodnu agresivnost. jer NJole koliko god da se dobro branio, prvu sansu za napad ce da koristi. kao i Nadal. zato i jesu tu gde su...Harrison pak je produkt drugacije skole. uopste kao i svi US of A igraci, ima utreniranu agresivnost, i to previse. jednostavno, cela ta US of A skola se svodi na to ko ce jace da udari lopticu i bolje da napadne. pa onda kada se pojave likovi kao sto su Agassi i Jimmy, kojima je def bila u krvi a ofanzivi su nauceni, onda naprave karijere kakve su napravili. s druge strane, vreme Maca i Samprasa je proslost sto se moze videti na Fishu, Izneru pa i Roddicku, sve vrhunskim igracima koji nikako nisu mogli da prikazu svoj puni potencijal jer su u odbrani nula. uostalom, sam Roddick je to skapirao pa je angarzovao Stepankija da ga ovaj nauci kako da se smiri i ne napada toliko, kako da nadje idealnu priliku za napad, itd... al nemos starog konja uciti novim trikovima.... a i Fish je dostigao svoj zenit sada, sa nekih 30ak godina, jer je uzasno mnogo radio na kondiciji...tako vidim i Harrisona, kao igraca koji je jednostavno preagrsivan za svoje dobro. igra on dobar tenis, nastavi li s napredkom, uci ce u 20, mozda i u 10, ali kao sto si rekao, u vreme ovakvog atlecizma u tenisu, ti moras biti i vrhunski odbrambeni igrac i imati u glavi tu zicu za agresivnost, a kod njega ja to ne vidim. voleo bih da se varam, kod obojice, jer sto je vise vrhunskih igraca, to je vise extra tenisa. takodje, dugo se nije pojavio neko novi. i na kraju, kakav je to tenis kada Australija i US of A nemaju igrace u top 10? :)
Pa, dobro. Polazim od toga da su sva cetvorica mladi igraci i da u osnovi mi pricamo o perspektivama a ne onome sto mogu danas i odmah. Meni se cini da ovo sto Tomicu i Harisonu fali moze da se nauci, a kod Raonica i Dolgopolova postoji problem u fizikalijama kojima ce morati da prilagodjavaju svoju igru. Igraci koji imaju "prirodnu" gradju za tenis (neki solidan odnos visine i tezine, brzine i snage, cvrstine i eksplozivnosti) po meni ce uvek lakse da prevazidju ostale stvari. U tenisu nije to toliko izrazeno kao, recimo, u basketu gde sa 180 cm ne mozes da igras centra kakav god horog ili igru ledjima imas ali ipak mnogo olaksava i produzava karijeru.Sto se adaptacije Harisonove igre tice, upravo u primerima Fisa i Rodika on moze u ranoj fazi da vidi sta je sve potrebno da bi se uspelo u tenisu i da ne mora da dolazi u situaciju da na svom primeru udaranjem glavom o zid shvati da neke stvari ne mogu da se rade u tenisu. Za njega je povoljno to sto se lakse uci da se agresivnost kontrolise nego da se uopste postigne, kao sto je slucaj kod Marija. Za Tomica mislim da gresis, on itekako ume da bude agresivan. Malo je jedan turnir da se proceni, on je u Wimbledonu imao run of his life. I za dobro i za lose previse tu faktora utice na ono sto igrac u takvoj situaciji pruzi.
Posted

za Harrisona se donekle mogu sloziti, jer ako oma pocne da radi na kontrolisanju te agrivnosti i jos vise bude radio na kretanju, moze se tu mnogo toga napraviti. da li ce biti dovoljno, vreme ce pokazati. inace mozemo videti novog Tsongu, eksploziju tu i tamo, i onda ga nigde nema 2-3 meseca...za Tomica vec ne mogu nikako da se slozim, jer iako sam zaista samo njegov mec sa NJoletom pomno ispratio, on je tu bio toliko mlak da je to bolelo. pogotovo kada se uzme prigoda, dosao si na Wimbledonu gde te niko nije ocekivao, sjajno se kreces, sjajno se osecas, rezon je da ces pokazati sve sto imas. umesto toga, on je pokazao odsustvo bilo kakve zelje da napravi poen. sto je velika steta, jer cini mi se da od navedene cetvorice, njegove fizicke predispozicije su najbolje. ali nauciti da opaucis forhend od 150 na sat kada treba je mnogo teze nego terati sebe da ne udaris bas svaki forhend 150 na sat...