Jump to content
IGNORED

Amerika, zemlja velika

Кристофер Лумумбо

Recommended Posts

Posted
4 hours ago, Krošek said:

da lakse ispaljuju vise metaka a pritom I precizno

Ovo #realno tesko kako god da se okrenes a jedino sto tehnologija donosi je 'milion projektila u minuti' pa onda laicima ostaje nada da ce bar "jedan da pogodi"... 

Posted
8 hours ago, Krošek said:

to je trzisna realnost koja se ne moze nicim prenebregnuti, nikakvim romanticnim predstavama o zastarelom oruzju. to je kao vinil vs cd prica, sve to ima svoje, ali cd je ekonomski pobedio.

nerazumevanje I negiranje te trzisne realnosti nije racionalno i samo steti resenju problema sa oruzjem u americi.

Stvarno ne volim da nastupam sa visine jer nikakav stručnjak nisam, ali ti o oružju i tržištu oružja u US nemaš pojma. Ne postoji problem sa oružjem, samo sa američkim društvom.

Posted

ma kakav problem sa oruzjem, ti mene nista nisi razumeo...

Posted
7 hours ago, iDemo said:

Ovo #realno tesko kako god da se okrenes a jedino sto tehnologija donosi je 'milion projektila u minuti' pa onda laicima ostaje nada da ce bar "jedan da pogodi"... 

potrosaci su laici. da mogu da kupe minigun da zadovolje svoj power fantasy kako kose horde bad guys-a koji im napadaju kucu macetama ili nekakvih zombija, kupili bi. to je stanje svesti koje mora da se menja i formira drugacije, u novim generacijama, od malih nogu. kao sto zorglub kaze iako nista mene ne razume ali svejedno je u pravu, problem je u drustvu 

Posted
1 hour ago, Krošek said:

problem je u drustvu 

Onda ni 300-400 godina nije puno - kad pogledash koliko nam/im treba...

Posted

Propadose svi  americki gradovi kojim upravljaju demokrate  , koja je samo  anarhija u Njujorku  ,Cikagu,Sijetlu,Portlandu itd.

Posted

najbitnije je ono posle 13:45, ali to smo sve vec videli iz drugih uglova i dosad dobili i transkript

Lane /na njemu je kamera/: We found a weed pipe on him ,there mightbe something else, there might be like PCP or something. Is that the shaking of the eyesrightis PCP ?

George Floyd : My knee, my neck.

Lane: Where their eyes like shake back and forth really fast?

George Floyd: Im through, through. I'm claustrophobic. My stomach hurts. My neck hurts. Everything hurts. I need some water or something, please. Please ? I can't breathe officer.

Chauvin /primarni ulični egzekutor/: Then stop talking, stop yelling.

George Floyd: You're going to kill me, man.

Chauvin : Then stop talking, stop yelling, it takes a heck of a lot of oxygen to talk .

George Floyd: Come on, man. Oh, oh. [crosstalk 00:15:03]. I cannot breathe. I cannot breathe. Ah! They'll kill me. They'll kill me. I can't breathe. I can't breathe. !

...

George Floyd : Ah! Ah! Please. Please. Please.

Lane: Should we roll him on his side ?

Chauvin No, he's staying put where we got him .

Lane: Okay. just worry about the excited delirium or whatever.

Chauvin Well that's why we got the ambulance coming. :wacko: 

Lane: Okay, i suppose. :isuse:

Posted
8 minutes ago, Radoye said:

Clanak na mestutm, postavlja prava pitanja, ali - kao i svi u dosadasnjoj globalnoj korona krizi - previdja bice bitnu cinjenicu.

I to cinjenicu da je moderna civilizacija, koja je postala ekstremno slozena, povezana i uvezana, zavisna od tehnologije, prosto-naprosto postala ekstremno ranjiva na izazove poput pandemija, ostale kao sto je nedajboze rat ne smem ni da pominjem.

Korona je, recimo, шала мала ne samo u odnosu na srednjovekovnu kugu cije posledice covek pominje, nego i na neke novije чуме, pa je ipak i uprkos svemu civilizacija ne samo pretekla nego i isla itekako dalje napred.

Bespomocniji smo, kao vrsta, ne samo na izazove poput korone nego i na izazove poput smesnog malog debelog severnokorejskog diktatora koji bi u nekom jucerasnjem svetu bio fusnota u novinama...

I, bojim se da clankopisac, drzeci se americke problematike, previdja jos jednu stvar: posle svakog dogadjaja od globalnog znacaja, krize, poput atentata u Sarajevu, itd, itd, sledilo je ekstremno resenje poput revolucije, diktature, rata... 

A sto se Amerike tice: pa, jebi ga, mozda se ipak ne pravi razanj dok je...

Posted (edited)

:laugh:

:isuse: kad mislis da (dnc) ne mogu nize pasti

zlo i naopako. znala sam ...kakva masinerija, podmazani al predvidljivi :laugh:

koliko je white dnc establishment out off touch, kamalu ni crnci ne mogu da smisle

Edited by mustang
Posted

Zašto su Amerikanci toliko opterećeni građanskim ratom, robovima, rasizmom... Pa to je bilo prije 100 godina.l

• Create New...