Indy Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 (edited) Kvalitetan citalac ne cita da bi saznao informacijeJa sam 1 nekvalitetan citalac :( Edited November 27, 2007 by BGhost
bus Posted November 27, 2007 Posted November 27, 2007 Ja sam 1 nekvalitetan citalac :(Vala i ja. Ne mogu da primirišem ničemu što izdaleka liči na fiction (tj. ne sadrži informacije). Stresem se.
bus Posted November 27, 2007 Posted November 27, 2007 Ih. Nema lepšeg osećaja nego osećaj kad pročitaš naučni članak. Te runske kockice, to unutrašnje prelamanje, taj magijski transfer ne moš ni zamisliti. :P
ObiW Posted November 27, 2007 Posted November 27, 2007 Ne cudi me, savrseno se uklapate u stereotipe o dosadnim profanima. Dao bih ja vama da bistrite alamanah konjskih trka sa sve postignutim vremenima, pa za mesec dana naizust <_<Naizust? To rade slabi djaci i bubalice. Dobri djaci (kao mi!) urade grafikone (inzinjeri) ili pie charts (MBA) i, naravno, statistichke analize. Pa kad buduca pokolenja bace pogled na nash rad, sve im je jasno iz taka i ne moraju ni da chitaju almanasi.
bus Posted November 27, 2007 Posted November 27, 2007 Dobri djaci (kao mi!) urade grafikone (inzinjeri) ili pie charts (MBA) i, naravno, statistichke analize.Zaboravio si dijagrame mentalnih procesa razumevanja teksta. -_-
Chivo D'Arbo Posted November 27, 2007 Posted November 27, 2007 Izgleda da si navukao odijum zbog tog ponaslova pod avatarom, boze & batino. Pusti ti gospodu sa faktografskim pristupom citanju (da li samo?)- on je tako primeren dnevnoj stampi i naucnim radovima. Beletristika je vec nesto za sta "treba imat' dusu", a kako ce prosvecen covek da prizna sebi tu bruku? P.S. Telegram podrske za minijaturu!
betty Posted November 27, 2007 Posted November 27, 2007 (edited) Zaboravio si dijagrame mentalnih procesa razumevanja teksta. -_-koji, jasno, ukazuju na mrezu aktivacije (nikako na lokuse) Edited November 27, 2007 by betty
ObiW Posted November 27, 2007 Posted November 27, 2007 Izgleda da si navukao odijum zbog tog ponaslova pod avatarom, boze & batino. Pusti ti gospodu sa faktografskim pristupom citanju (da li samo?)- on je tako primeren dnevnoj stampi i naucnim radovima. Beletristika je vec nesto za sta "treba imat' dusu", a kako ce prosvecen covek da prizna sebi tu bruku? P.S. Telegram podrske za minijaturu!E pazi sad kako tju da gi utrolujem klizecim startom, juhuhu...Pre par godina chitah tekst of imigrantima nulte i prve generacije u USA. Obradili razne etnichke grupe, i Jevreji ispadoshe najbolji u ekonomskom (a bogami i prosvecenom) smislu, bez obzira odakle su doshli u Ameriku. Jedna od bitnih razlika izmedju njih vs. ostatka sveta je da Jeshe ne vole da chitaju beletristriku (osim religiozne, naravno ) i da i svoju decu uche da ne dangube nad knjigama o zmajevima, madjionicharima i vanzemaljcima, nego da zagreju stolicu literaturom koja zahteva analitichko razmishljanje (grafikoni & statistichka analiza, et al). Zato imaju pare i prosveceni su, al' nemaju dushu i mashtu :P
ObiW Posted November 27, 2007 Posted November 27, 2007 Uostalom, znas kako znam da sam na pravom putu? Kad cujem sta zene imaju da kazu:Zene znaju najbolje!edit: gadan mi se split sprema ako Larko uzme makaze Chekaj da ja postujem slichku na persepiku gde se lepo vidi da lichim na Breda Pita iz Thelma & Louise pa da vidish kako ce zhenke da skachu da me brane.
Chivo D'Arbo Posted November 27, 2007 Posted November 27, 2007 Pre par godina chitah tekst of imigrantima nulte i prve generacije u USA. Obradili razne etnichke grupe, i Jevreji ispadoshe najbolji u ekonomskom (a bogami i prosvecenom) smislu, bez obzira odakle su doshli u Ameriku. Jedna od bitnih razlika izmedju njih vs. ostatka sveta je da Jeshe ne vole da chitaju beletristriku (osim religiozne, naravno ) i da i svoju decu uche da ne dangube nad knjigama o zmajevima, madjionicharima i vanzemaljcima, nego da zagreju stolicu literaturom koja zahteva analitichko razmishljanje (grafikoni & statistichka analiza, et al). Zato imaju pare i prosveceni su, al' nemaju dushu i mashtu Jevreji imaju i onu predivnu legendu o Golemu - coveku od gline, telu bez duse, koje je stvoreno da sluzi svom kreatoru. (U beletristiku pretocili Mejrink i vec pomenuti Singer... verovatno jos neko neznatnijeg kalibra.)P.S... Bilo istrazivanje koje je pokazalo da su Jevreji mahom judaisticke religije. Naravoucenije: AnTisEmitIZAM. E, taaako se uz jednaDZbu: grandmothers + frogs = 1 , dobijaju naucni rezultati! @ ObiW, ako si sladak k'o Pita-Bred, I'll pass. Kladim se da si slaDZi (moras biti!).
Indy Posted November 27, 2007 Author Posted November 27, 2007 Samo da kazem da, jes' da ne marim beletristiku, volem pojeziju. Daklem, imam dusu. ^_^
bus Posted November 27, 2007 Posted November 27, 2007 koji, jasno, ukazuju na mrezu aktivacije (nikako na lokuse)Jasno. A mreže aktivacije su mreže... lo... lo... lo... lo... tako je, drugarice i drugovi, lokusa, razume se.
bus Posted November 27, 2007 Posted November 27, 2007 (edited) Samo da kazem da, jes' da ne marim beletristiku, volem pojeziju. Daklem, imam dusu. ^_^Ybt, opet moram da se potpišem na tvoj post.EDIT: Jedino što nemam dušu (priznajem), već široko distribuirane mreže aktivacije.EDIT 2: Do sledećeg pisanja na Deponiji (gde će nas ovaj Kulturfaschist* svakako lansirati <_< ).EDIT 3: *Royalties duly paid to Uroš. Edited November 27, 2007 by crveni autobus
Recommended Posts