Jump to content

Šta vam duša ište

Featured Replies

Posted
Kvalitetan citalac ne cita da bi saznao informacije
Ja sam 1 nekvalitetan citalac :(

Edited by BGhost

Ja sam 1 nekvalitetan citalac :(
Vala i ja.

Ne mogu da primirišem ničemu što izdaleka liči na fiction (tj. ne sadrži informacije). Stresem se.

Vala i ja.
Me three.

Ih. Nema lepšeg osećaja nego osećaj kad pročitaš naučni članak. Te runske kockice, to unutrašnje prelamanje, taj magijski transfer ne moš ni zamisliti. :P

Ne cudi me, savrseno se uklapate u stereotipe o dosadnim profanima. Dao bih ja vama da bistrite alamanah konjskih trka sa sve postignutim vremenima, pa za mesec dana naizust <_<
Naizust? To rade slabi djaci i bubalice. Dobri djaci (kao mi!) urade grafikone (inzinjeri) ili pie charts (MBA) i, naravno, statistichke analize. Pa kad buduca pokolenja bace pogled na nash rad, sve im je jasno iz taka i ne moraju ni da chitaju almanasi.
Dobri djaci (kao mi!) urade grafikone (inzinjeri) ili pie charts (MBA) i, naravno, statistichke analize.
Zaboravio si dijagrame mentalnih procesa razumevanja teksta. -_-

Izgleda da si navukao odijum zbog tog ponaslova pod avatarom, boze & batino. :lol: Pusti ti gospodu sa faktografskim pristupom citanju (da li samo?)- on je tako primeren dnevnoj stampi i naucnim radovima. Beletristika je vec nesto za sta "treba imat' dusu", a kako ce prosvecen covek da prizna sebi tu bruku? P.S. Telegram podrske za minijaturu!

Zaboravio si dijagrame mentalnih procesa razumevanja teksta. -_-
koji, jasno, ukazuju na mrezu aktivacije (nikako na lokuse)

Edited by betty

Izgleda da si navukao odijum zbog tog ponaslova pod avatarom, boze & batino. :lol: Pusti ti gospodu sa faktografskim pristupom citanju (da li samo?)- on je tako primeren dnevnoj stampi i naucnim radovima. Beletristika je vec nesto za sta "treba imat' dusu", a kako ce prosvecen covek da prizna sebi tu bruku? P.S. Telegram podrske za minijaturu!
E pazi sad kako tju da gi utrolujem klizecim startom, juhuhu...Pre par godina chitah tekst of imigrantima nulte i prve generacije u USA. Obradili razne etnichke grupe, i Jevreji ispadoshe najbolji u ekonomskom (a bogami i prosvecenom) smislu, bez obzira odakle su doshli u Ameriku. Jedna od bitnih razlika izmedju njih vs. ostatka sveta je da Jeshe ne vole da chitaju beletristriku (osim religiozne, naravno :lol: ) i da i svoju decu uche da ne dangube nad knjigama o zmajevima, madjionicharima i vanzemaljcima, nego da zagreju stolicu literaturom koja zahteva analitichko razmishljanje (grafikoni & statistichka analiza, et al). Zato imaju pare i prosveceni su, al' nemaju dushu i mashtu :P
Uostalom, znas kako znam da sam na pravom putu? Kad cujem sta zene imaju da kazu:Zene znaju najbolje!edit: gadan mi se split sprema ako Larko uzme makaze :lol:
Chekaj da ja postujem slichku na persepiku gde se lepo vidi da lichim na Breda Pita iz Thelma & Louise pa da vidish kako ce zhenke da skachu da me brane. :lol:
Pre par godina chitah tekst of imigrantima nulte i prve generacije u USA. Obradili razne etnichke grupe, i Jevreji ispadoshe najbolji u ekonomskom (a bogami i prosvecenom) smislu, bez obzira odakle su doshli u Ameriku. Jedna od bitnih razlika izmedju njih vs. ostatka sveta je da Jeshe ne vole da chitaju beletristriku (osim religiozne, naravno ) i da i svoju decu uche da ne dangube nad knjigama o zmajevima, madjionicharima i vanzemaljcima, nego da zagreju stolicu literaturom koja zahteva analitichko razmishljanje (grafikoni & statistichka analiza, et al). Zato imaju pare i prosveceni su, al' nemaju dushu i mashtu
Jevreji imaju i onu predivnu legendu o Golemu - coveku od gline, telu bez duse, koje je stvoreno da sluzi svom kreatoru. (U beletristiku pretocili Mejrink i vec pomenuti Singer... verovatno jos neko neznatnijeg kalibra.)P.S... Bilo istrazivanje koje je pokazalo da su Jevreji mahom judaisticke religije. Naravoucenije: AnTisEmitIZAM. :lol: E, taaako se uz jednaDZbu: grandmothers + frogs = 1 , dobijaju naucni rezultati! @ ObiW, ako si sladak k'o Pita-Bred, I'll pass. Kladim se da si slaDZi (moras biti!).

jos jedan split :s_w:

• Author

Samo da kazem da, jes' da ne marim beletristiku, volem pojeziju. Daklem, imam dusu. ^_^

koji, jasno, ukazuju na mrezu aktivacije (nikako na lokuse)
Jasno.

A mreže aktivacije su mreže... lo... lo... lo... lo... tako je, drugarice i drugovi, lokusa, razume se.

Samo da kazem da, jes' da ne marim beletristiku, volem pojeziju. Daklem, imam dusu. ^_^
Ybt, opet moram da se potpišem na tvoj post.EDIT: Jedino što nemam dušu (priznajem), već široko distribuirane mreže aktivacije.EDIT 2: Do sledećeg pisanja na Deponiji (gde će nas ovaj Kulturfaschist* svakako lansirati <_< ).EDIT 3: *Royalties duly paid to Uroš.

Edited by crveni autobus