Jump to content

Sta se jede po Kini

Featured Replies

• Author

Ako ih ne mozes pobediti ti im se prikljuci. Cekam ukrcavanje na aerodromu u Xiamenu ii narucim set: slata, sendvic, kafa, sladed. Kelnerica je prvo donela kafu i sladoled, poslee 5 min sendvic i na kraju salatu. Morao sam tim redosledom konzumirati.

@nera - ukiseljena jaja izgledaju mnogo gadnije nego sto imaju ukus. oni ih zovu pidan, probao na insistiranje domacina i nije nista strasno. ako se dobro secam, sluzuli su ih sa nekom ljutinom.
Reci mi jesi li probao ova jaja: http://www.youtube.com/watch?v=3Yk8taJtPXsOvo je za prave sladokusce!

Edited by noskich

• 3 weeks later...
  • Author

sa danasnjeg rucka :isuse:FmxcR.jpg?1

al je zato naziv na engleskom wub

• Author

zato sam i okacio. inace, na kineskom pise usolljeni komadi piletine

da mi je znati sta je ureau :Da ne bi bilo zgoreg da pokrenes chinglish topik, malo da se smejemo.

• Author

ima mnogo sajtova sa chinglish provalama, zato nisam otvarao topik. moje fotografije bacim na moblog, posebna tema mi se cini previse. ima vec topik o klopi + na putovanjima. ako se ne slazete, ja cu svakako podrzati, a imamo jos minimum 2 clana koji zive u kini

• 4 weeks later...
  • Author

danas na sastanku sluzili neko voce koje nisam video pre. zna li neko sta je ovo? HsJr5.jpga za rucak opet cvrci :cry:tako mi i treba kada na pitanje sta jedem se pravim vazanthyOK.jpg

meni ovo tvoje voce lici na Physalis ili Alkekengi, nesto ko poseceren suvlji paradajz.

• Author

jeste fisalis, tako su makar izguglali kitajci tokom sumne debate za vecerom.za veceru me nisu obradovali fisalisom, ali zato jesu falusom :huh:iucJD.jpg

Brate svaka tebi cast :Hail:

Banecare1, tebi svaka cast kad imas zeludac za ove djakonije. Znam da se vredjaju ako neces da porbas, ali ako kazes da si vegetarijanac da li i onda smaraju? Tj. da li je neko probao taj pristup? Ja obozavam "standardnu" kinesku kuhinju ali ove specijalitete ne bih mogla da sateram u sebe. Za ukiseljena jaja kapiram da je ukus bolji od mirisa, ali ne mogu da prenebegnem izgled i miris :cry:

ja probala taj pristup i odlicno bi mi islo da se nisam zajebala, pa rekla da jedem ribu i morske plodove. da sam bila pametnija, ne bi me isto neki kurac iz supe gledao :D

• Author

ovo i jeste standardna kineska kuhinja. to sto se jede po svetu nema puno veze sa kineskom klopom, to ce ti reci svaki kinez. ja nesto i nisam jeo kineska jela po drugim drzavama, ali kontam da oni znaju bolje od nas.morski krastavac izgleda gadno, ali je ukus neutralan i stavlja se u supu posto je "good for health". ostali sastojci su morske alge, gljive, rice noodles, skoljke i ko zna sta jos - veoma ukusno. nama je morski krastavac ili cvrcak egzotika i challenge, ali realno zasto je morski krastavac koji zivi u cistoj morskoj vodi odvratnije jelo od pastete, pohovanog teleceg mozga, pihtija, dzigerice itd.ta supa ima naziv koji u veoma slobodnom i pribliznom prevodu sa kineskog znaci: "supa zbog koje je bog preskocio ogradu u nas svet" :0.6:

ovo i jeste standardna kineska kuhinja. to sto se jede po svetu nema puno veze sa kineskom klopom, to ce ti reci svaki kinez. ja nesto i nisam jeo kineska jela po drugim drzavama, ali kontam da oni znaju bolje od nas.morski krastavac izgleda gadno, ali je ukus neutralan i stavlja se u supu posto je "good for health". ostali sastojci su morske alge, gljive, rice noodles, skoljke i ko zna sta jos - veoma ukusno. nama je morski krastavac ili cvrcak egzotika i challenge, ali realno zasto je morski krastavac koji zivi u cistoj morskoj vodi odvratnije jelo od pastete, pohovanog teleceg mozga, pihtija, dzigerice itd.ta supa ima naziv koji u veoma slobodnom i pribliznom prevodu sa kineskog znaci: "supa zbog koje je bog preskocio ogradu u nas svet" :0.6:
pih, ja se ponadao da je u pitanju gorilina pisica, il nesto slicno :(