banecare1 Posted July 14, 2012 Author Posted July 14, 2012 Ako ih ne mozes pobediti ti im se prikljuci. Cekam ukrcavanje na aerodromu u Xiamenu ii narucim set: slata, sendvic, kafa, sladed. Kelnerica je prvo donela kafu i sladoled, poslee 5 min sendvic i na kraju salatu. Morao sam tim redosledom konzumirati.
noskich Posted July 14, 2012 Posted July 14, 2012 (edited) @nera - ukiseljena jaja izgledaju mnogo gadnije nego sto imaju ukus. oni ih zovu pidan, probao na insistiranje domacina i nije nista strasno. ako se dobro secam, sluzuli su ih sa nekom ljutinom. Reci mi jesi li probao ova jaja: http://www.youtube.com/watch?v=3Yk8taJtPXsOvo je za prave sladokusce! Edited July 14, 2012 by noskich
banecare1 Posted August 3, 2012 Author Posted August 3, 2012 zato sam i okacio. inace, na kineskom pise usolljeni komadi piletine
cmrlj Posted August 3, 2012 Posted August 3, 2012 da mi je znati sta je ureau :Da ne bi bilo zgoreg da pokrenes chinglish topik, malo da se smejemo.
banecare1 Posted August 3, 2012 Author Posted August 3, 2012 ima mnogo sajtova sa chinglish provalama, zato nisam otvarao topik. moje fotografije bacim na moblog, posebna tema mi se cini previse. ima vec topik o klopi + na putovanjima. ako se ne slazete, ja cu svakako podrzati, a imamo jos minimum 2 clana koji zive u kini
banecare1 Posted August 29, 2012 Author Posted August 29, 2012 danas na sastanku sluzili neko voce koje nisam video pre. zna li neko sta je ovo? a za rucak opet cvrci :cry:tako mi i treba kada na pitanje sta jedem se pravim vazan
aram Posted August 29, 2012 Posted August 29, 2012 meni ovo tvoje voce lici na Physalis ili Alkekengi, nesto ko poseceren suvlji paradajz.
banecare1 Posted August 29, 2012 Author Posted August 29, 2012 jeste fisalis, tako su makar izguglali kitajci tokom sumne debate za vecerom.za veceru me nisu obradovali fisalisom, ali zato jesu falusom
nera Posted August 29, 2012 Posted August 29, 2012 Banecare1, tebi svaka cast kad imas zeludac za ove djakonije. Znam da se vredjaju ako neces da porbas, ali ako kazes da si vegetarijanac da li i onda smaraju? Tj. da li je neko probao taj pristup? Ja obozavam "standardnu" kinesku kuhinju ali ove specijalitete ne bih mogla da sateram u sebe. Za ukiseljena jaja kapiram da je ukus bolji od mirisa, ali ne mogu da prenebegnem izgled i miris
cmrlj Posted August 29, 2012 Posted August 29, 2012 ja probala taj pristup i odlicno bi mi islo da se nisam zajebala, pa rekla da jedem ribu i morske plodove. da sam bila pametnija, ne bi me isto neki kurac iz supe gledao :D
banecare1 Posted August 29, 2012 Author Posted August 29, 2012 ovo i jeste standardna kineska kuhinja. to sto se jede po svetu nema puno veze sa kineskom klopom, to ce ti reci svaki kinez. ja nesto i nisam jeo kineska jela po drugim drzavama, ali kontam da oni znaju bolje od nas.morski krastavac izgleda gadno, ali je ukus neutralan i stavlja se u supu posto je "good for health". ostali sastojci su morske alge, gljive, rice noodles, skoljke i ko zna sta jos - veoma ukusno. nama je morski krastavac ili cvrcak egzotika i challenge, ali realno zasto je morski krastavac koji zivi u cistoj morskoj vodi odvratnije jelo od pastete, pohovanog teleceg mozga, pihtija, dzigerice itd.ta supa ima naziv koji u veoma slobodnom i pribliznom prevodu sa kineskog znaci: "supa zbog koje je bog preskocio ogradu u nas svet" :0.6:
ToniAdams Posted August 29, 2012 Posted August 29, 2012 ovo i jeste standardna kineska kuhinja. to sto se jede po svetu nema puno veze sa kineskom klopom, to ce ti reci svaki kinez. ja nesto i nisam jeo kineska jela po drugim drzavama, ali kontam da oni znaju bolje od nas.morski krastavac izgleda gadno, ali je ukus neutralan i stavlja se u supu posto je "good for health". ostali sastojci su morske alge, gljive, rice noodles, skoljke i ko zna sta jos - veoma ukusno. nama je morski krastavac ili cvrcak egzotika i challenge, ali realno zasto je morski krastavac koji zivi u cistoj morskoj vodi odvratnije jelo od pastete, pohovanog teleceg mozga, pihtija, dzigerice itd.ta supa ima naziv koji u veoma slobodnom i pribliznom prevodu sa kineskog znaci: "supa zbog koje je bog preskocio ogradu u nas svet" :0.6:pih, ja se ponadao da je u pitanju gorilina pisica, il nesto slicno :(
Recommended Posts